"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Θανατηφόρο τροχαίο στη πλατεία Γλυφάδας

Σήμερα το πρωί στις 10.00 σημειώθηκε πάλι ένα θανατηφόρο τροχαίο στην συμβολή των οδών Λαζαράκη και Ζέρβα, (απέναντι από το FLOCAFE)  συγκρούστηκαν ένα αυτοκίνητο με μηχανάκι όπου ο άνθρωπος ένας ηλικιωμένος που επέβαινε στο μηχανάκι δεν ξαναβρήκε ποτέ τις αισθήσεις του....αναρωτιέμαι γιατί ο Δήμος ή το ΥΠ. ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ δεν μεριμνά για την ασφάλεια του κόσμου ούτως ή άλλως δαπανώνται κάποια χρήματα για κοινωφελή έργα ....αυτοί οι δρόμοι είναι πολυσύχναστοι και εννοώ την συμβολήτων των οδών (ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ και  ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ  ΛΑΖΑΡΑΚΗ) γινόμαστε σχεδόν καθημερινά μάρτυρες τροχαίων (θανατηρόφορων πολλές φορές τροχαίων) γιατί είναι κυριολεκτικά καρμανιόλες το έχουμε επισημάνει κατ' επανάληψη (με συστημένες επιστολές με υπομνήματα) να μπουν φωτεινοί σηματοδότες αλλά μάταια να δούμε πόσους νεκρούς πρέπει να μετρήσουμε για να ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και να κάνουν κάτι για αυτό....

http://www.facebook.com/#!/groups/glyfada/ 

Ο ιδρυτής της EasyJet Στέλιος δημιουργεί νέα αεροπορική εταιρία








Η easyJet ανέφερε ότι ο Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να συγκροτήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία και να την ονομάσει Fastjet, υποδαυλίζοντας εντάσεις μεταξύ τις διοίκησης της easyJet και του μεγαλομέτοχου.
Εκπρόσωπος του Στέλιου αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τη φύση της νέας αεροπορικής εταιρείας ή σχετικά με το καθεστώς για τις συμφωνίες μεταξύ αυτού και της easyJet.
Μια ιστοσελίδα αφιερωμένη στην Fastjet εμφανίζει μια ενιαία κόκκινη σελίδα χωρίς επιλογές και τις λέξεις: “Fastjet.com του Στέλιου Σύντομα κοντά σας.!”
(Reuters)

Γλυφάδα οδός Αλκιβιάδου, Ο Δρόμος Βρωμάει !!

Θέλω να δηλώσω το παράπονο μου, ως πολίτης Γλυφάδας από την γέννηση μου (45 χρόνια).
Διαμένω στη οδό Αλκιβιάδου στο κομμάτι της που είναι κάτω από τη Λεωφ.Βουλιαγμένης (ανάμεσα σε Λεωφ.Βουλιαγμένης & Σάκη Καράγιωργα).
Αυτός ο δρόμος όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχει σκουπιστεί ποτέ από τον Δήμο (είτε με αυτοκίνητο καθαρισμού δρόμων είτε από ανθρώπους του Δήμου με σκούπες). Ο δρόμος βρωμάει!!

Εκατοντάδες αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ για το διάταγμα του Υμηττού

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΩΣ ΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΚΥΡΩΣΕΩΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ.  ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΚΡΩΠΙΑΣ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ-ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Ο ΝΟΜΙΚΟΣ  ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ Α. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ —– ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.
Ο “κύβος ερρίφθη” για τη δικαστική μάχη που αφορά στο θέμα του προεδρικού διατάγματος για τον Υμηττό, καθώς ο νομικός εκπρόσωπος των δήμων Ηλιουπόλεως, Κρωπίας, Παιανίας – Γλυκών Νερών Α. Παπακωνσταντίνου και η δικηγορική εταιρία που εκπροσωπεί, όπως ενημερώνει τις δημοτικές αρχές Κρωπίας, Παιανίας, Ηλιουπόλεως, κατέθεσε εκ μέρους των, τις αιτήσεις ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας. Εξ’ άλλου, συνεχίζεται και η κατάθεση των αιτήσεων ακυρώσεως κατά του προεδρικού διατάγματος εκ μέρους των ιδιοκτητών που θίγονται από το εν λόγω προεδρικό διάταγμα.

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

29/09 Τρόμος από τους ληστές στη Γλυφάδα, ΕΙΣΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ 43ΧΡΟΝΗΣ

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια δύο ληστών βίωσε λίγο πριν από τις επτά σήμερα το πρωί 43χρονη που διαμένει στη Γλυφάδα.
Οι δράστες αναρριχήθηκαν στον δεύτερο όροφο που βρίσκεται το διαμέρισμά της και αφού άνοιξαν την ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο εσωτερικό και την ακινητοποίησαν.
Εν συνεχεία πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου της και αφού αποχώρησαν σαν ...κύριοι από την είσοδο, εξαφανίστηκαν με το όχημα του θύματός τους.
Η 43χρονη είναι το τέταρτο θύμα μέσα σε ένα 24ωρο στην Αττική και το δεύτερο στη Γλυφάδα.
Χθές τα ξημερώματα τρία άτομα οπλισμένα με καλάσνικοφ είχαν εισβάλει σε οικία στην ίδια περιοχή και αφού βίασαν μία μητέρα δύο ανήλικων και κλείδωσαν τον σύζυγό της στην κρεβατοκάμαρα, διέφυγαν με το όχημα της οικογένειας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63411381

Στα ίχνη της συμμορίας με τα καλάσνικοφ! που βίασε τη κοπέλα στη Γλυφάδα η αστυνομία

Πιο κοντά από ποτέ στην σύλληψη των ληστών με τα καλάσνικοφ βρίσκονται τις τελευταίες μέρες οι αστυνομικές αρχές.
Μετά το βίντεο από κλειστό κύκλωμα στο οποίο φαίνεται καθαρά ένας από τους δράστες από εισβολή σε σπίτι, οι δράστες υπέπεσαν σε ένα ακόμα λάθος.
Συγκεκριμένα, η αδίστακτη συμμορία χρησιμοποίησε ένα αντικείμενο, το οποίο πρόδωσε την ευρύτερη περιοχή στην οποία έχουν βρει καταφύγιο.
Πλέον, οι έρευνες των ανθρώπων της αστυνομίας στην εν λόγω περιοχή είναι συγκεκριμένες και στοχευμένες.
Πάντως, όταν οι αστυνομικοί εντοπίσουν με βεβαιότητα τους άγριους κακοποιούς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι δράστες είναι βαριά οπλισμένοι με οπλοπολυβόλα καλάσνικοφ και όπως όλα δείχνουν, δεν θα διστάσουν να πυροβολήσουν.
Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ασφάλειας είναι πλέον πεπεισμένοι πως το πολύ σε τρεις βδομάδες θα είναι σε θέση να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους ληστές, οι οποίοι προχθές εισέβαλλαν σε διαμέρισμα στην Γλυφάδα και βίασαν μια νεαρή μητέρα.

Έκταση των τσιφλικιών, Τον 19ο αιώνα μετρούσαν τα χωράφια με βάση την έκταση που όργωνε ένα ζώο.

Πριν το 1920 μια προσεγμένη μονοκατοικία στην Πατησίων ισοδυναμούσε με περισσότερα από 1000 στρέμματα στην Γλυφάδα.
Σήμερα οι αξίες έχουν αλλάξει. Ένα στρέμμα στην Γλυφάδα αξίζει πολυκατοικίες στην 3η Σεπτεμβρίου και τις γύρω περιοχές.
Η μεγάλη αξία της γης έλκει «καταφερτζήδες» που κατορθώνουν και αποκτούν την ιδιοκτησία της με αμφισβητούμενες μεθόδους.
Η έκταση ορισμένων ιδιοκτησιών στις περιοχές μας αυγάτιζαν την επιφάνειά τους με θαυματοποιό τρόπο. Επικαλούμενοι οι ιδιοκτήτες οθωμανικά φιρμάνια προσδιόριζαν το εμβαδόν χρησιμοποιώντας το μετρικό σύστημα της εποχής με σύγχρονο τρόπο. Τον 19ο αιώνα μετρούσαν τα χωράφια με βάση την έκταση που όργωνε ένα ζώο. Από τα μέσα του 20ου αιώνα στα ίδια κτήματα την έκταση την μετρούσαν με το όργωμα που κάνει το τρακτέρ. Όσο αύξανε η αξία της γης τόσο αύξανε και η ιπποδύναμη του τρακτέρ. Αποτέλεσμα, στα περιβόητα τσιφλίκια η έκτασή τους να μην μπορεί να σταθεροποιηθεί.
Για τη λύση του προβλήματος ένας δικαστικός ξεκίνησε έρευνα από το 1830 μέχρι τις μέρες μας για να προσδιορίσει τα περιβόητα τσιφλίκια. Ενδιαφέρουσα εργασία που δεν αξιοποιήθηκε…
Εμείς την ανακαλύψαμε, την δημοσιοποιούμε και πιστεύουμε να τύχει της προσοχής των δημοτικών αρχών. Να περιορίσουν την δράση όσων εκμεταλλεύονται την ελλειπή γνώση προς ίδιον όφελος!
Μπορείτε να κατεβάσετε την έρευνα από ΕΔΩ.


Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης : Έκρηξη της εγκληματικότητας στην Αττική και κυρίως στα νότια προάστια

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Θέμα: Ανεξέλεγκτη η εγκληματικότητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής

Η εγκληματικότητα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κακοποιοί επιδίδονται καθημερινά σε εγκληματικές δραστηριότητες στρέφοντας τη δράση τους κυρίως σε σπίτια γεγονός που έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Από τα δελτία των αστυνομικών αρχών διαπιστώνεται ότι ο αριθμός των διαρρήξεων και των ληστειών στα σπίτια έχει εκτοξευθεί. Σύμφωνα μάλιστα με την αστυνομία οι κακοποιοί δρουν σε μεγάλες ομάδες, δεν διστάζουν να διαρρήξουν μία κατοικία ενώ γνωρίζουν ότι βρίσκονται μέσα άνθρωποι ενώ η δράση τους επικεντρώνεται κυρίως σε οικίες που κατοικούν ηλικιωμένοι. Δημοσιεύματα που αφορούν εγκλήματα μέσα σε σπίτια φιλήσυχων οικογενειών, όπως εχθές με την εισβολή κακοποιών σε σπίτι στη Γλυφάδα και καθημερινά πλέον σε πολλές περιοχές της Αττικής, δεν προκαλούν καμία εντύπωση.

Οι ληστές με τα καλάσνικοφ βίασαν μητέρα στη Γλυφάδα!

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση του βιασμού μιας νεαρής μητέρας από τρεις αδίστακτους κακοποιούς στη Γλυφάδα.
Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους οι ληστές εισέβαλαν στο σπίτι  που ζει η κοπέλα με τον σύζυγό της και τα μόλις δύο ετών δίδυμα παιδιά τους και αφού απείλησαν την οικογένεια με τα καλάσνικοφ που κρατούσαν, κλείδωσαν τον πατέρα και τα παιδιά σε δωμάτιο και εξανάγκασαν τη μητέρα, κακοποιώντας την σεξουαλικά, να τους δώσει όσα χρήματα και κοσμήματα είχαν στο σπίτι.

Αφού άρπαξαν ότι βρήκαν από το σπίτι, πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ζευγαριού και εξαφανίστηκαν.
Η δράση των συγκεκριμένων εγκληματιών έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα σε περιοχές όπως, το Πανόραμα της Βούλας, το Παλαιό Φάληρο και το Παλαιό Ψυχικό.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=148899

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Γλυφάδα και Χαλάνδρι, Διέρρηξαν 111 Ι.Χ. σε τρεις μήνες!

Γλυφάδα και Χαλάνδρι οι αγαπημένες τους περιοχές

Στη Γλυφάδα συνελήφθησαν χθες ένας 25χρονος Αλβανός λίγο μετά τη διάρρηξη πέντε Ι.Χ., μαζί με την 24χρονη συνεργό του που αναζητείται, από το εσωτερικό των οποίων είχαν αφαιρέσει κινητά, ηλεκτρονικές συσκευές και έγγραφα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι τους τρεις τελευταίους μήνες, μετά την αποφυλάκισή τους από τις φυλακές Κορυδαλλού, είχαν διαπράξει 111 διαρρήξεις σε αυτοκίνητα.

Συγκεκριμένα:
• Τριάντα εννέα στην Γλυφάδα.

• Είκοσι επτά στο Χαλάνδρι.
• Είκοσι στον Άλιμο.
• Οκτώ στο Ελληνικό.
http://www.newsbeast.gr/society/arthro/235504/dierrixan-111-ih-se-treis-mines/

ΓΛΥΦΑΔΑ Π.Α.Ε Α.Ο, THN TEΤΑΡΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ

Για μια ακόμη φορά η ομάδα μας ταξιδεύει εκτός Αθηνών λόγω έλλειψης γηπέδου δίνοντας δυνατούς φιλικούς αγώνες.
Την ερχόμενη Τετάρτη οι Γλυφαδιώτες «Ροσσονιέρι» ταξιδεύουν στην Θήβα όπου στις 17.00 αντιμετωπίζουν την δυναμική ομώνυμη ομάδα της πόλης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής με βλέψεις ανόδου

Πανικός στην Πρεμιέρα του «Αστέρια Stage»

Το come back του Στέλιου Ρόκκου και τα μελωδικά τραγούδια του Δήμου Αναστασιάδη, έδωσαν χρώμα και ρυθμό στα «Αστέρια» της Γλυφάδας όπου την Παρασκευή το βράδυ, στην πρεμιέρα του νέου σχήματος, όσοι βρέθηκαν μόνο παραπονεμένοι δεν έφυγαν.
Ο Στέλιος και ο Δήμος, μαζί με τους συνεργάτες τους, έδωσαν το χρώμα που έλειπε από τη νυκτερινή ζωή της Αθήνας. Ροκ παλιά τραγούδια αλλά και μπαλλάντες σε συνδυασμό με …μπαγλαμά που άριστα έπαιζε ο ίδιος ο Ρόκκος σε ένα σόλο ρεσιτάλ.
Οι καλλιτέχνες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό όλο το βράδυ ανεβάζοντας ρυθμό και κέφι.
Μάλιστα το κατάμεστο κέντρο πήρε φωτιά στης 4 τα ξημερώματα όταν ο Στέλιος Ρόκκος φώναξε «Το πάρτυ τώρα ξεκινάει»

http://now24.gr/i-premiera-tou-asteria-stage/

ΚΑΝΑΝΕ ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΤΟΥΣ ΟΙ «ΜΠΕΜΠΗΔΕΣ» ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Άλλη μια μεγάλη επιτυχία κατάφεραν να πετύχουν οι φιλόδοξοι νεαροί της ομάδας νέων κερδίζοντας εκτός έδρας την ομάδα του Πανιωνίου με το επιβλητικό 1-3 με σκορερ τους Μανίκα, Κατσαιδόνη, Μιχαλακόπουλο.
Παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο οι νεαροί της Γλυφάδας αντάμειψαν τους παρευρισκόμενους φιλάθλους και γονείς που παρακολούθησαν το παιχνίδι.
Επόμενο παιχνίδι για τους νεαρούς Γλυφαδιώτες εντός έδρας με την ομάδα νέων της Αγ. Παρασκευής.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Γλυφάδα, Απόρριψη αίτησης μονογονεϊκής οικογένειας από παιδικό σταθμό

Kαλησπέρα σας,
Είμαι κάτοικος Γλυφάδας από το 1992 χωρίς να είμαι και δημότης μόνο και μόνο από αμέλεια μεταφοράς πολιτικών δικαιωμάτων στο Δήμο. Αυτό αποδεικνύεται από τις φορολογικές μου δηλώσεις και από τους λογ/σμούς κοινής ωφέλειας πράγμα που σημαίνει ότι όλα αυτά τα χρόνια πληρώνω όπως όλοι οι δημότες το δήμο Γλυφάδας. Εγώ είμαι συν/χος κάτω των 55 ετών, σε διάσταση και μητέρα δύο ανήλικων τέκνων 4 ½ και 3 ετών .

Κλωτσιές και μπουνιές στο Liberty στη Γλυφάδα


Το κορίτσι που "γεμίζει" το θέμα μας φωτογραφικά δεν είναι ένα τυχαίο κορίτσι που βρήκαμε στο Internet και αλοιώσαμε τα χαρακτηριστικά του για τις ανάγκες της εικονογράφησης . Πρόκειται για την πρωταγωνίστρια ενός σκηνικού που έλαβε χώρα, πριν μερικές νύχτες έξω απο το Liberty στη Γλυφάδα. Μάλλον για το θύμα πρόκειται που είδε ξαφνικά έναν απο το μαγαζί-τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας- να την κλωτσομπουνιάζει-ρήμα που χρησιμοποιείται κατα κόρον είς τη νύχτα και ανήκει στην Ελληνική argo-χωρίς έλεος. Τι συνέβη; 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Πυρκαγιά στο Σέσι Κορωπίου

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Μπουρμπουτσάνα στο Σέσι Κορωπίου. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε πλαγιά και δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Στην περιοχή επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=147932

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Facebook, Σημαντική ρύθμιση που πρεπει να κάνετε στο FacebooK

ΠΡΟΣΟΧΗ: Την Παρασκευή, το Facebook αποκτά τα εκδοτικά δικαιώματα σε όλες τις ιδιωτικές φωτογραφίες σας.
 Πρέπει να κάνετε μια απλή αλλαγή:
 - Πηγαίνετε στο "Λογαριασμός" - "Ρυθμίσεις Λογαριασμού"
 - "Διαφήμιση facebook" (αριστερό άκρο της λίστας) ...
- "Οι διαφημίσεις από Τρίτους"
 - Επιλέξτε "Κανείς"
 - Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση. Θα σας πάρει 2 λεπτά.
 Παρακαλώ μοιραστείτε το με τους φίλους σας.

Μάρτυρας απο Τροχαίο στη Λεωφ.Βάρης

Στις 14 Ιουνίου 2011 στις 14:00 το μεσημέρι στη Λεωφ.Βάρης ακριβώς έξω από το VARI SPORT CLUB ( προς Βάρκιζα)  έγινε τροχαίο μεταξύ μιας  μηχανής  APRILIA χρώματος  γκρί και ενός αυτοκινήτου μάρκας SUZUKI χρώματος μπλέ.
Παρακαλούμε όποιος ήταν μάρτυρας του ατυχήματος να επικοινωνήσει με την κ. Έυα τηλ: 6944846767

Νέα εποχή για το Facebook: Το Timeline αλλάζει εντελώς το προφίλ μας και τον τρόπο που μοιραζόμαστε πράγματα


Αν οι χθεσινές αλλαγές στο news feed του Facebook ήταν για εσάς ιδιαίτερα σημαντικές, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι σημερινές θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι γνωρίζατε γι’ αυτό. Στο f8 conference, o Mark Zuckerberg παρουσίασε το «Timeline«, που αλλάζει τα πάντα στο προφίλ σας στο κοινωνικό δίκτυο. Που αποτελεί το μέλλον του Facebook.
O Zuckerberg στο keynote του περιέγραψε ως εξής το Timeline. Είπε ότι περιλαμβάνει «όλες τις ιστορίες, όλες τις εφαρμογές και έναν νέο τρόπο να εκφράσουμε ποιοι είμαστε». Είναι στην ουσία «η ιστορία της ζωής μας». Ή μάλλον καλύτερα «ολόκληρη η ζωή μας στο Facebook σε μία σελίδα».
Μια από τις σημαντικές αλλαγές είναι η cover photo, μία νέα φωτό που θα τοποθετούμε στο πάνω μέρος της profile page μας. Η φωτό αυτή δεν αντικαθιστά τη φωτογραφία του προφίλ μας και δεν είναι, φυσικά, απαραίτητο να περιλαμβάνει εμάς. Ο Mark, στο παράδειγμα που μας έδειξε, είχε τοποθετήσει μία φωτογραφία από το αγαπημένο του σκυλάκι. Σημείωσε, λοιπόν, ότι η νέα cover photo αποτελεί έναν τρόπο για να εκφράσουμε ποιοι είμαστε. Άλλωστε, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Έτσι δε λένε;
Μπορούμε να κινηθούμε στο timeline μας πίσω στο χρόνο, ώστε να ανατρέξουμε στην «ιστορία» μας. Πρόκειται, στην ουσία, για ένα «Time Machine» που αφορά τη ζωή μας. Μπορούμε να πλοηγηθούμε σε συγκεκριμένα χρονικά σημεία, σε συγκεκριμένα έτη, επιλέγοντας αυτό που επιθυμούμε από ένα navigation menu στο δεξί μέρος της οθόνης. Για κάθε χρονιά, το Facebook επιλέγει τις πιο σημαντικές δημοσιεύσεις μας.

ΓΛΥΦΑΔΑ Π.Α.Ε Α.Ο, ME ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ ΚΑΙ ΘΗΒΑ

Στην Λειβαδιά ταξιδεύει η ομάδα μας το Σάββατο όπου στις 5 το απόγευμα θα αντιμετώπισει σε φιλικό αγώνα την ομώνυμη ομάδα της Βοιωτικής πόλης που βρίσκεται με το ένα πόδι στα ποδοσφαιρικά σαλόνια της Super League.
Ο φιλικός αυτός αγώνας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και των δυο ομάδων και αναμένεται αρκετά μεγάλη προσέλευση στο στάδιο της Λειβαδιάς.
Την ερχόμενη Τετάρτη 28/9 στις 5 το απόγευμα εξάλλου η ομάδα μας πάλι στα πλαίσια της προετοιμασίας της αντιμετωπίζει την ομάδα της Θήβας στο δημοτικό στάδιο Θηβών. Όπως είναι γνωστό η δεύτερη μεγάλη Βοιωτική ομάδα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Δ' Εθνικής με πρωταγωνιστικούς στόχους.

ΓΛΥΦΑΔΑ Π.Α.Ε Α.Ο, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΑΥΡΙΟ ΟΙ «ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ»

 

Μετά την εκπληκτική εμφάνιση και το νικηφόρο 6-3 επί της ομάδας του Ατρομήτου Αθηνών στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος η ομάδα των νέων μας αύριο στις 12 το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του Πανιωνίου στο Κορωπί αντιμετωπίζει την ομάδα νέων της Νεοσμυρνιώτικης ομάδας.
Ο τεχνικός της ομάδας κύριος Παναγιώτης Παπαδόπουλος ελπίζει σε ένα θετικό αποτέλεσμα παρ ‘όλες τις απουσίες από τραυματισμούς που έχει η ομάδα του και την δυσκολία λόγο ποιότητας του αντίπαλου.
«Πάμε να παίξουμε την μπάλα μας και να το ευχαριστηθούμε . Τους σεβόμαστε αλλά δεν τους φοβόμαστε ήταν η δήλωση του νεαρού προπονητή μας.»

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών τους, για να βρεθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα του νεκροταφείου, οι Δημοτικές Σύμβουλοι των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ ζήτησαν να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 14/9/11, η κατάργηση της  απόφασης μη ενταφιασμού νεκρών στο υπάρχον και να αρχίσει διάλογος με την πολιτεία για νόμιμη χωροθέτηση νέου. Είχαν προηγηθεί η συνάντηση με την κ. Μ. Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ στις 7/9/11, που μας διαβεβαίωσε ότι η πολιτεία φροντίζει να βρει λύση, λαμβάνοντας ταυτόχρονα μέτρα κατά των αυθαιρεσιών και με τον κ. Δήμαρχο Γλυφάδας, στις 12/9/11, από τον οποίο ζητήθηκε να δεχθεί την αναζήτηση λύσης, με συσπειρωμένες όλες τις δημοτικές δυνάμεις και τους πολίτες, που θα εξασφαλίζει ένα σύγχρονο - νόμιμο νεκροταφείο χωρίς να βλάπτει και το καθεστώς προστασίας του βουνού.

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΟΛΗ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ετοιμάζεται. Δελτίο Τύπου, 'Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα'

«Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα»
Ο πρόεδρος
Βασίλης Τσατσαράγκος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Μια νέα πόλη 10.000 κατοίκων ξεφυτρώνει…
Το σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, περισσότερο με μικρογραφία μιας πόλης θα μοιάζει, παρά με Μητροπολιτικό Πάρκο.
Το σχέδιο προβλέπει κατοικίες διάσπαρτες σε γειτονιές παλιάς αθηναϊκής, νησιώτικης και μοντέρνας πολυώροφης προσέγγισης, σχολεία για την εξυπηρέτηση των γύρω δήμων, εκκλησίες, δρόμους, ξενοδοχεία, νοσοκομείο, κέντρα με επιχειρηματικές δράσεις, μουσεία και το πράσινο θα περιοριστεί στα 2.000 στρέμματα σκάρτα!!!

Γλυφάδα, Δ.Τ. Επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας. "Το παράνομο νεκροταφείο πρέπει να φύγει"

πηγή   http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=6&artid=3299


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Την Κυριακή 18/9 πραγματοποιήθηκε μαζική και δυναμική συγκέντρωση – πορεία διαμαρτυρίας για το θέμα του παράνομου «υπό σύσταση» νεκροταφείου στην Τερψιθέα Γλυφάδας. Ήταν η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις και τις συκοφαντίες του Δημάρχου Γλυφάδας που κατηγόρησε τους κατοίκους για τραμπούκους, που έβαλε - στην εποχή της εφεδρείας - τους υπάλληλους του δήμου να γυρνάν και να κατεβάζουν πανό και αφίσες της επιτροπής.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ, Καθαρισμός στο Νταμάρι της Γλυφάδας

Απόφαση "βόμβα" του ΣτΕ: Η ΔΕΗ δε δικαιούται, ούτε να εισπράξει φόρους, αλλά ούτε και να κόψει το ρεύμα!

Ο δικηγόρος Αθηνών και νομικός Σύμβουλος του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Χασιώτης, επισημαίνει ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της παραπάνω  απόφασης, αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, η οποιαδήποτε ανάθεση άσκησης δημόσιας εξουσίας σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η Δ.Ε.Η. και οι άλλες ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος)!

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η άσκηση δημόσιας εξουσίας αποτελεί την κατ΄εξοχήν έκφραση κυριαρχίας του Κράτους και ασκείται μόνο από το Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

Το παραπάνω, προστίθεται στους λόγους αντισυνταγματικότητας που ήδη έχουν επισημάνει οι νομικοί συνεργάτες του Συλλόγου μας. (Δείτε το πλήρες κείμενο των γνωμοδοτήσεων).

Παρακάτω παρατίθεται το “κρίσιμο” άρθρο 11, της υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

11. Επειδή οι μνημονευμένες διατάξεις του άρθ. 36 του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα και του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994, κατά το μέρος που προβλέπουν ευθέως ή επιτρέπουν την ανάθεση αστυνομικής φύσεως αρμοδιοτήτων (βεβαίωση της παράβασης, ακινητοποίηση οχημάτων, επιβολή προστίμων) σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αντίκεινται στις θεμελιώδεις διατάξεις του άρθ. 1 παρ. 3 και 26 παρ. 2 του Συντάγματος, κατά την έννοια των οποίων, αστυνομική εξουσία, ως η κατεξοχήν δημόσια εξουσία και έκφραση κυριαρχίας, ασκείται, διά της αστυνομικής αρχής, μόνο από το κράτος (και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου που και αυτά είναι αποκεντρωμένες καθ’ύλην κρατικές υπηρεσίες) και όχι από ιδιώτες. Μειοψήφησαν οι Σύμβουλοι Φ. Κατζούρος, Αθ. Τσαμπάση, Σ. Ρίζος και Ν. Σακελλαρίου, οι οποίοι υποστήριξαν ότι δεν προσκρούει στο Σύνταγμα η ανάθεση ασκήσεως τέτοιου είδους δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αναφέρονται από τη διάταξη του άρθρου 45 του νόμου 2218/1994.

Για να δείτε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης, πιέστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ

Sirocco's Piano Restaurant-Cafe-Bar, Γλυφάδα παραλία

Sirocco's Piano Restaurant-Cafe-Bar

το ΣΙΡΟΚΟ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα συνεχίσει να λειτουργεί σαν εστιατόριο - καφετέρια - μπαρ στην καταπληκτική τοποθεσία πάνω στην ωραιότερη παραλία - θάλασσα της Αθήνας.
1η Νοεμβρίου θα κλείσει για δύο εβδομάδες για την ριζική ανακαίνιση και θ' ανοίξουμε ανανεωμένοι το Σάββατο 19 Νοεμβρίου...

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

«Golf in Greece» Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος

Με εξώφυλλο από το Διεθνές Πρωτάθλημα Τζούνιορ «Faldo Series», το οποίο διεξήχθη στο γήπεδο γκολφ της Πύλου Μεσσηνίας, κυκλοφόρησε το νέο τεύχος του τριμηνιαίου περιοδικού, «Golf in Greece», η καθιερωμένη έκδοση για το άθλημα του γκολφ.
Ανάμεσα στα θέματα που ξεχωρίσαμε είναι η εκτενής παρουσίαση των αγωνιστικών δραστηριοτήτων του ήπιου σπορ, όπως είναι τα τουρνουά “Aegean Pro-Am”, “Hellenic-Turkish Friendship Cup” και ο ετήσιος αγώνας των ομογενών μας.

Το περιοδικό εκδίδεται ανελλιπώς από το 1999, είναι η πηγή πληροφόρησης για τα δρώμενα του σπορ και διανέμεται δωρεάν σε όλα το γκολφ κλαμπ και άλλους επιλεγμένους χώρους.                   

Video, Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Μαθητής παραλίγο να πάθει Ηλετροπληξία στο δημοτικό Βουλιαγμένης

Μαθητής 6ης δημοτικού στο δημόσιο σχολείο Βουλιαγμένης, κατά τη διάρκεια του διαλείματος τράβηξε ένα καλώδιο απο το κουτί της ΔΕΗ, το οποίο βρίσκεται μέσα στο χώρο του Μπάσκετ,  ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρά απο τη μικρή εντάσης έκρηξη που ακολούθησε.
Αμέσως ήρθε η αστυνομία και κλιμάκιο της ΔΕΗ για να απομονώσει το καλώδιο, ο μαθητής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο.

Γλυφάδα, Χάνουν την ψυχραιμία τους τα εξαπτέρυγα του Κόκκορη

Σε ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας το γνωστό εξαπτέρυγο και συνδιοικητής του δήμου Στέλιος Λανδράκης ανέλαβε την αποδόμηση των επιχειρημάτων του κ. Βαρβιτσιώτη με ύβρεις και λοιπά κωμικοτραγικά σχόλια αναδεικνύοντας την πνευματική ένδειά του και εκθέτοντας τον σύμμαχό του, Κ. Κόκκορη.

 Η τοποθέτηση του κ. Βαρβιτσιώτη για το  νεκροταφείο της Γλυφάδας ένωσε τους Γλυφαδιώτες και παράλληλα κλόνισε το δίδυμο Λανδράκη – Κόκκορη κάνοντάς τους να χάσουν την ψυχραιμία τους και να αποκαλυφθούν ακόμη περισσότερο.
 Η τακτική τους βέβαια στα δημοτικά συμβούλια είναι πλέον γνωστή και ομολογουμένως βαρετή. Ο Στέλιος Λανδράκης με ύβρεις και οχετό συκοφαντκών και υβριστικών συνθημάτων προσπαθεί να σπιλώσει τον κ. Βαρβιτσιώτη ο οποίος με τις κρυστάλλινες απόψεις του και την εν γένει αξιοπρεπή στάση σε όλα τα δημοτικά συμβούλια θα λέγαμε ότι μάλλον φέρνει σε δύσκολη θέση τον δήμαρχο.

 Οι πληροφορίες που έχουμε μάλιστα λένε ότι η τακτική αυτή έχει ξενίσει πολλά στελέχη της παράταξης του Κόκκορη. Συγκεκριμένα λένε «δεν είναι δυνατόν ο Λανδράκης να κάνει τον εκπρόσωπο τύπου της παράταξης και να κρυβόμαστε πίσω από αυτά που λέει. Πλέον έχουμε σταματήσει να γελάμε με τις ασυναρτησίες  και τα υβριστικά του σχόλια».

Οι πολίτες της Γλυφάδας έχουν αρχίσει να διαπιστώνουν και στην πράξη ότι τα όσα είχαν συμφωνηθεί στο φερόμενο «Μνημόνιο Συνδιοίκησης» δεσμεύουν και εκθέτουν τον δήμαρχο σε ανίερη συμμαχία με τον Λανδράκη.
Ο δήμαρχος βέβαια μέχρι στιγμής απολαμβάνει τις αήθεις επιθέσεις του
Λανδράκη έχοντας πάντα εκ των υστέρων συναινετικό τόνο στις τοποθετήσεις του.
Ολο αυτό το σκηνικό που έχει στηθεί στα δημοτικά συμβούλια επαληθεύει τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ύπαρξης μνημονίου διανομής του Δήμου σε συγκεκριμένες οικογένειες.

Το πολιτικό μέλλον όμως των Εξαπτέρυγων και της εν γένει συμμαχίας του Κόκκορη είναι προδιαγεγραμμένο: Για πάντα πολιτικά στιγματισμένοι απέναντι στους πολίτες της Γλυφάδας..

BOURBON OPENING, Γλυφάδα


Το BOURBON ανοίγει την καινούργια σεζόν με μια σειρά από live εμφανίσεις το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου. Οι ΟΜΝΙΑΗ, ένα νεανικό συγκρότημα με Ελληνικούς rock ήχους εμφανίζονται την Τρίτη 20-9. Οι αγαπημένοι μας FULL TATTOO παίρνουν την σκυτάλη την Τετάρτη 21-9 με καινούργιους, ακόμα πιο χορευτικούς ρυθμούς. Οι SAL.A.TA band θα παίξουν, θα τραγουδήσουν και θα σας κάνουν να γελάσετε, στο OPENING PARTY της Πέμπτης 22-9
Δασκαρόλη 67, Γλυφαδα

Γλυφάδα, 2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΣ: Tα  Μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Σας καλούμε σε συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου μας, στην οδό Άλσους 15, την 26η Σεπτεμβρίου 2011, ημέρα Δευτέρα και ώρα  7.00  μ.μ. , προκειμένου να συζητήσουμε τις προτάσεις σας, σύμφωνα με το άρθρο 3 παργ. 2α και 2γ  του Κανονισμού  Λειτουργίας της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (266/11.7.2011 απόφαση Δ.Σ.), σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου έτους 2012, αρχικό στάδιο  για τον προϋπολογισμό του Δήμου οικ. έτους 2012.
     

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σχετικά με τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

Για ακόμη μία εβδομάδα συνεχίζεται η διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων στις περισσότερες σχολές και Πανεπιστήμια της χώρας. Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, συμμετέχουμε δυναμικά στις συνελεύσεις με πλαίσιά στα οποία καταδικάζουμε και ζητάμε την αλλαγή του νέου νόμου, ο οποίος αποδοκιμάζεται μαζικά από την πλειονότητα της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας ενώ ταυτόχρονα προτείνουμε και το άνοιγμα των σχολών προκειμένου να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατό ομαλότερα οι εξετάσεις του Σεπτεμβρίου.

ΚΛΕΙΣΤΟ το κολυμβητήριο Γλυφάδας, απλήρωτοι οι εργαζόμενοι και 2.000 παιδιά μένουν έξω απο τη πισίνα.

To κλειστό κολυμβητήριο της Γλυφάδας για πρώτη φορά ( εκτός της εποχής που ανακαινίστηκε ) από το 1972 , έπαψε να λειτουργεί μετά τη διαδικασία συγχώνευσης με άλλα αθλητικά κέντρα . Διοικητικό συμβούλιο δεν υπάρχει κι έτσι δεκάδες εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι, ενώ 2000 παιδιά μένουν έξω από τη πισίνα τη στιγμή που θα είχε την οικονομική ευχέρεια και χωρίς την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού να είναι ενεργό. Πρέπει η τοπική κοινωνία να αντιδράσει άμεσα
Είναι κομμάτι της ζωής πολλών από εμάς και είναι κρίμα να απαξιωθεί.

Στέλιος Λανδράκης: NATURA είναι... εκεί που κουτσουλάνε οι ΠΕΡΔΙΚΕΣ.Δείτε το βίντεο!!!

Ο ορισμός για τις περιοχές Natura απο τον πρώην Δήμαρχο Γλυφάδας!!!
Ο επικεφαλής δημοτικής παράταξηςτης Γλυφάδας και πολιτικός σύμμαχος του Κόκκορη ειρωνεύεται τους πολίτες που θεωρούν την περιοχή του αυθαίρετου νεκροταφείου ως προαστατευόμενη Natura
 και αντιτάσσονται στις αυθαιρεσίες του Κόκκορη.
για την ιστορία:
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΑΤΟΥΡΑ
http://kireas.org/smf/index.php?topic=297.0 
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΝΑΤΟΥΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ κ.ΛΑΝΔΡΑΚΗ
http://www.youtube.com/watch?v=QvEszUst8os 

Γιγάντια προγράμματα αναδάσωσης σε όλο τον κόσμο -ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΠΗΓΗ   http://thinkgreenhellas.blogspot.com/2011/09/blog-post_12.html?spref=fb 

Επικεφαλής του εγχειρήματος ο τέως πρωθυπουργός της Σουηδίας και η «Πρόκληση της Βόννης»
Σε καινούργια προσπάθεια αποδύονται διεθνείς οργανισμοί για την αναδάσωση εκατομμυρίων στρεμμάτων στον πλανήτη, στα οποία, στο παρελθόν, βασίλευαν πυκνά δάση.

Έως το 2020, η «Πρόκληση της Βόννης» και ο τέως πρωθυπουργός της Σουηδίας Γκόραν Πέρσον που θα τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας φιλοδοξούν να αναδασώσουν 1,5 δισεκατομμύρια στρέμματα, δηλαδή το 7% από τα 20 δισεκατομμύρια στρέμματα στον πλανήτη τα οποία, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, είναι κατάλληλα για αναδάσωση. Στον τελευταίο αριθμό καταλήγει έκθεση της δεξαμενής εγκεφάλων Παγκόσμιο Ινστιτούτο Πόρων (World Resources Institute), της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και του South Dakota State University, υποστηρίζοντας ότι η συνολική έκταση που είναι κατάλληλη για αναδάσωση ισούται περίπου με το ήμισυ της ασιατικής ηπείρου.

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                              
                                  ΔΗΛΩΣΗ
          ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
          ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ
         ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
“Αυτοί που μας πήραν το βιβλίο από το χέρι ,μας κατηγορούν τώρα γιατί μείναμε αδιάβαστοι”(Μπερτολντ Μπρεχτ)

ΙΕΚ ΞΥΝΗ, ΓΛΥΦΑΔΑ

ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ CAMPUS ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έναρξη νέων τμημάτων Οκτωβρίου 2011


Τ
ώρα έχεις και εσύ την ευκαιρία να σπουδάσεις στo κορυφαίο CAMPUS των Νοτίων Προαστίων, το ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας και να γίνεις ο πιο ανταγωνιστικός επαγγελματίας.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, είναι τα μοναδικά ΙΕΚ στα οποία αποκτάς 4 τίτλους σπουδών σε 2 χρόνια Επίσης συμμετέχεις σε 140 ΔΩΡΕΑΝ ακαδημαϊκά σεμινάρια, το έτος, ανώτερου εκπαιδευτικού κύρους, τα οποία πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Xinis Education Festival, του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Τα ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με τεράστια εμπειρία στον τομέα της μεταλυκειακής  εκπαίδευσης, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την έναρξη των νέων τμημάτων τους για την Ακαδημαϊκή περίοδο Οκτωβρίου 2011, που απευθύνονται σε απόφοιτους Γυμνασίων, Ενιαίων Λυκείων, ΕΠΑΛ, ΤΕΕ, αλλά και φοιτητές ΑΕΙ, ΤΕΙ.
Οι τομείς σπουδών με τις ειδικότητες τους είναι οι εξής:
·         ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΠΟΛΥΜΕΣΑ (Multimedia)
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΔΙΚΤΥΩΝ & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ INTRANET - INTERNET
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ INTERNET
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
·         ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
·         ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ
·         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
·         ΕΙΔΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
·         ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
·         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
·         ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ,ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (Marketing)
·         ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
·         ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
·         ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
·         ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ
·         ΕΙΔΙΚΟΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ
·         ΟΜΟΡΦΙΑΣ
·         ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ
·         ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ
·         ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
·         ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
·         ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
·         ΜΜΕ
·         ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ
·         ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
·         ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
·         ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


Γλυφάδα: Λ. Βουλιαγμένης 67 & Αχιλλέως, Τηλ.: 210 9640117
 & τηλέφωνο χωρίς χρέωση: 800-11-919191