"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Hλίας Σκουλάς: από τη Σμύρνη μέχρι τη Γλυφάδα

 
Είναι μισός χρόνος που ο Ηλίας Σκουλάς άνοιξε μαζί με τους συνεργάτες του το πληθωρικό, βαθιά νόστιμο «Food Mafia» κι ήδη πάει για δεύτερο μαγαζί. Το οποίο μάλιστα βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το πρώτο. 

Το νέο του γευστικό project θα έχει μικρασιάτικο άρωμα. Το «1903» που ήδη σιγά-σιγά ετοιμάζεται στην γλυφαδιώτικη Αγίου Ιωάννου (στη συμβολή της με την Φιλικής Εταιρίας για την ακρίβεια ), θα είναι, από ό,τι μου είπε ο ίδιος, «ένα αριστοκρατικό σμυρνιό ουζερί», με ανοικτή κουζίνα κι έναν μαρμάρινο πάγκο όπου θα στήνονται τα εδέσματα: πιλάβι από χάβαρα, μύδια ντολμά, γαρίδες στον ταβά, γλώσσα καπνιστή, ντολμαδάκια γιαλαντζί με βύσσινο… 

Οι γεύσεις θα είναι κατά βάση θαλασσινές, χωρίς αυτό να αποκλείει τη στεριά- μην ανησυχείτε, σουτζουκάκια θα υπάρχουν. Θα σερβίρονται σε όμορφα παλιά πιατάκια. Όσο για το ούζο, θα έρχεται σε κολονάτο ποτήρι- έτσι το έπιναν οι αστοί της Σμύρνης. Το αναμένουμε γύρω στην Καθαρά Δευτέρα.

Πηγή: www.athinorama.gr
http://www.nooz.gr/gourmet/hlias-skoulas-apo-ti-smirni-mexri-ti-glufada 

1 σχόλιο: