"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η «ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Κοινότητας

 
Η «ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετέχει στο πρόγραμμα «Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Κοινότητας (Most Deprived Persons)» το οποίο εφαρμόζεται από το 1987 με την εθελοντική συμμετοχή των κρατών μελών. Είναι ένα πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος σε κοινωνικό επίπεδο εί...ναι η ευημερία των απόρων της Κοινότητας. Η χώρα μας συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 με αρμόδια αρχή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υπ.Α.Α.Τ.). Τα είδη διατροφής διανέμονται δωρεάν στους τελικούς δικαιούχους (απόρους) της χώρας μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων (φορέων εκπροσώπησης) και αφορούν ενδεικτικά: ρύζι, ζυμαρικά, ελαιόλαδο και τυροκομικά προϊόντα.
Ο καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων είναι ως εξής:
1. Για το άπορο άτομο, το ατομικό εισόδημα μέχρι και 7.200 €.
2. Για την άπορη οικογένεια, το οικογενειακό εισόδημα, ως ακολούθως:
I. Για οικογένεια με 2 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος ή αιτών/ούσα και ένα προστατευόμενο μέλος): μέχρι και 10.700 €.
II. Για οικογένεια με 3 μέλη (αιτών/ούσα και ο/η σύζυγος μ’ ένα προστατευόμενο μέλος ή αιτών/ούσα και δυο προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 11.520 €.
III. Για οικογένεια με 4 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με δυο προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τρία προστατευόμενα μέλη):μέχρι και 14.400 €.
IV. Για οικογένεια με 5 μέλη (αιτών/ούσα, και ο/η σύζυγος με τρία προστατευόμενα μέλη ή αιτών/ούσα και τέσσερα προστατευόμενα μέλη): μέχρι και 17.280 €.
V. Για κάθε ένα προστατευόμενο μέλος, πέραν των 3, το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 2.880 €.
3. Στην περίπτωση άπορου ατόμου, που έχει αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο προσαυξάνεται κατά 3.600 €. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη, που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω, το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.
Η «ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συμμετέχει στο πρόγραμμα με πάνω από 900 οικογένειες που χρίζουν υποστήριξης. Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους που πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις και εφόσον ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλέφωνα 6909733272 και 6985947973 για να προβούμε στις διαδικασίες ένταξης τους. Τα στοιχεία όλων των πολιτών που μας εμπιστεύονται τα δύο και πλέον χρόνια της δραστηριότητας μας, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΑ & ΔΕΝ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου