"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άμεση λύση για το Νεκροταφείο Γλυφάδας

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                                             
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς κ. Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής
Θέμα:  Άμεση λύση για το Νεκροταφείο Γλυφάδας

Το νεκροταφείο Γλυφάδας, θέμα στο οποίο η Πολιτεία διαχρονικά έχει αδικήσει τη Γλυφάδα, παραμένει κλειστό από τις 13 Αυγούστου 2011, με αποτέλεσμα οι πολίτες της Γλυφάδας να καταφεύγουν σε όμορους δήμους, με μεγάλο οικονομικό κόστος, ώστε να εξυπηρετηθούν για ένα τόσο ευαίσθητο προσωπικό τους ζήτημα όπως είναι η ταφή δικών τους προσώπων. Παράλληλα το «αυθαίρετο» νεκροταφείο που στήθηκε στις 12 Αυγούστου, χωρίς άδεια, σε χώρο απόλυτης προστασίας της Α’ Ζώνης Υμηττού και περιοχή NATURA, δεν μπορεί να λειτουργήσει νόμιμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΟΡΣΑ, κ. Πολύζου στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής θα προβλέπεται χωροθέτηση διαδημοτικού νεκροταφείου, στο Δήμο Σαρωνικού, κοντά στη Λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου που θα εξυπηρετεί συνολικά τις ανάγκες των δήμων των Νοτίων προαστίων.
Επιπλέον, βάσει του νόμου 4030/11 που δημοσιεύθηκε στις 25/11/2011, δίδεται η δυνατότητα επέκτασης του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης, το οποίο εκτός του ότι θα ανακουφίσει το υπάρχον κορεσμένο νεκροταφείο της Αργυρούπολης, θα δώσει και προσωρινή λύση στις επείγουσες ανάγκες για ταφές του Δήμου Γλυφάδας. Επειδή η καθυστέρηση στις πρέπουσες ενέργειες του αρμόδιου Υπουργείου κρίνεται αδικαιολόγητη και επειδή η κατάσταση στο Δήμο Γλυφάδας για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικά ζήτημα έχει γίνει δραματική:
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
·         Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η επέκταση του υπάρχοντος νεκροταφείου της Αργυρούπολης ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα οι ανάγκες των δήμων Γλυφάδας-Αργυρούπολης;
·         Υπάρχει σχεδιασμός στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με ακριβές χρονοδιάγραμμα για την ίδρυση διαδημοτικού νεκροταφείου που θα εξυπηρετεί τα Νότια προάστια;
Ημερομηνία                                                                     Ο ερωτών βουλευτής
   ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου