"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ: Δεν υπάρχει Succes Story στους Παιδικούς Σταθμούς της Γλυφάδας

"Η σημερινή εικόνα στους Παιδικούς Σταθμούς καταρρίπτει το Succes Story του απερχόμενου Δημάρχου Κώστα Κόκκορη", δηλώνει η επικεφαλής των "ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ"  Αθηνά Λυγνού, μετά από συνάντηση που είχε στις 6-3-2014, με εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων των Παιδικών Σταθμών της Γλυφάδας, αποτελούμενη από τον κ. Α. Χασάπη Πρόεδρο και την κ. Κ. Φανουράκη Αντιπρόεδρο, μετά από αίτημά τους. 
ανακοίνωσή τους οι "ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" αναφέρουν πως κατά τη συνάντηση τέθηκαν από τους γονείς τα καυτά θέματα των ελλείψεων και της υποβαθμισμένης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών του Δήμου, που για την τρέχουσα χρονιά είναι:
ΠΗΓΗ http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=0&artid=14321

- Η κατά τρεις εβδομάδες καθυστερημένη έναρξη της χρονιάς, αλλά και η απαράδεκτη εκ περιτροπής λειτουργία τους για δύο εβδομάδες, λόγω έλλειψης προσωπικού.

- Η μεγάλη καθυστέρηση (4 περίπου μήνες) στην πρόσληψη του προσωπικού με 11μηνες συμβάσεις και το απαράδεκτο καθεστώς διμηνητών, τόσο παιδαγωγικά όσο και λειτουργικά.

- Η έλλειψη κτηριακών υποδομών που έχει ως αποτέλεσμα να μένουν κάθε χρόνο ακάλυπτα εκατοντάδες παιδιά, αλλά και το γεγονός ότι οι υπάρχοντες βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί λειτούργησαν μεγάλο μέρος της περσινής χρονιάς, αλλά και φέτος με το μισό απαιτούμενο προσωπικό.

- Οι υποβαθμισμένες υποδομές των περισσότερων.

Η κ. Αθηνά Λυγνού διαβεβαίωσε τους γονείς ότι γνωρίζει τα προβλήματα (το επιβεβαίωσαν και οι ίδιοι κατά την συζήτηση), ότι τα έχει θέσει κατ’ επανάληψη υπόψη της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι στήριξε όλες τις κινητοποιήσεις που έγιναν και ότι έχει εκδώσει σχετικές Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου κατά το παρελθόν.

Διαπίστωσή της είναι ότι η Δημοτική Αρχή δεν έχει προτάξει τα θέματα των κοινωνικών δομών σε πρώτη προτεραιότητα. Απόδειξη είναι όλα όσα ανέφεραν οι γονείς και επίσης:

Το γεγονός ότι στα 3,5 χρόνια της θητείας της δεν λειτούργησε ούτε ένας νέος παιδικός ή βρεφονηπιακός σταθμός.

Ότι στο ΕΣΠΑ, μόλις πέρσι ενδιαφέρθηκε να κάνει ενέργειες και να ενταχτούν σ’ αυτό τη φετινή χρονιά μόνο 61 παιδιά, όταν σε άλλους Δήμους έχουν ενταχθεί εκατοντάδες.

Ότι ενώ γνωρίζει τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην πρόσληψη του έκτακτου προσωπικού, ακόμα δεν ξεκίνησε τις διαδικασίες για τις ανάγκες της νέας χρονιάς.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν ότι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί πρέπει να λειτουργούν με μόνιμο προσωπικό, γιατί οι συχνές αλλαγές υποβαθμίζουν το έργο τους και επιδρούν αρνητικά στα παιδιά. Σε καμία περίπτωση πάντως οι συμβάσεις δεν πρέπει να είναι μικρότερης διάρκειας από τη σχολική χρονιά και όλο το προσωπικό να είναι στη θέση του την 1η Σεπτεμβρίου.

Η κ. Αθηνά Λυγνού διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των γονέων ότι στηρίζει τις προσπάθειές τους και ότι θα λάβει νέες πρωτοβουλίες, τόσο εγγράφως προς τη Δημοτική Αρχή, όσο και με ερωτήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και άμεσα να τεθεί το θέμα των προσλήψεων.

Η παραπάνω εικόνα, για έναν απ’ τους πιο ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς, καταρρίπτει το success story που χτίζει αυτή την περίοδο ο απερχόμενος Δήμαρχος για να επανεκλεγεί και δείχνει το ωμό πρόσωπο των μνημονιακών πολιτικών που υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου