"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ

Με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου που, παρά την κακοκαιρία, κατέκλισε την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και τους έξω χώρους του Δημαρχείου, πραγματοποιήθηκε στις 29/1/12 η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ. Μέσα σε μια ζεστή και πολιτισμένη ατμόσφαιρα που την τόνιζε η προσεγμένη διακόσμηση των χώρων, οι παρευρισκόμενοι εκδήλωναν αυθόρμητα την εκτίμησή τους στο πρόσωπο της Προέδρου κ. Αθηνάς Λυγνού, αλλά και όλων των στελεχών της δημοτικής μας κίνησης. Ευχάριστη έκπληξη η αγωνιστική διάθεση όλων, σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση και η ακολουθούμενη πολιτική έχουν δημιουργήσει βαθιά απογοήτευση στους πολίτες, αλλά και το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης που εκδηλώθηκε με τη συγκινητική ανταπόκριση στο κάλεσμα για την συγκέντρωση τυποποιημένων τροφίμων με σκοπό να δοθούν σε άπορους συμπολίτες μας.
«Να τα πούμε; Να τα πούμε;», «Να τα πείτε!». Με ενθουσιασμό και παρατεταμένα χειροκροτήματα έγινε η υποδοχή του Γ. Βελισσαρόπουλου και της ομάδας νέων από το Λαογραφικό Μουσικοχορευτικό Όμιλο Γλυφάδας «Χοροστάσι» που τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα με την συνοδεία γκάιντας και νταουλιού. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοτική Σύμβουλος κ. Δαφνούλα Χαρίση Μπίλια, η οποία, αφού με μεστό λόγο και ευγένεια έκανε το καλωσόρισμα και την παρουσίαση των παρευρισκομένων, έδωσε το λόγο στην Πρόεδρο των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ κ. Αθηνά Λυγνού για την κεντρική ομιλία.
Η κ. Αθηνά Λυγνού με τη σειρά της, αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, στάθηκε αρχικά στη τραγική πραγματικότητα που ζει η χώρα μας, τονίζοντας ότι οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ δεν έμειναν απαθείς. Στήριξαν τους αγώνες των εργαζομένων, συνεργάστηκαν με άλλες δυνάμεις και κυρίως την Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία ενάντια στο χαράτσι, ψηφίζοντας από κοινού προτάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρότειναν μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% και απαλλαγή των ανέργων και απόρων που δεν έγινε δεκτό από την Δημοτική Αρχή, κατέθεσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για την προστασία των ανέργων, επιδιώκοντας να εκφράσει όλες τις πλευρές κ.α.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι μετά από ένα χρόνο έχουμε πλέον σαφή συμπεράσματα για τον προσανατολισμό και το έργο της. Δυστυχώς η κατεύθυνση στην οποία κινείται δεν είναι αυτή της λύσης των προβλημάτων. Ταυτισμένη πλήρως με το μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική πορεύεται συχνά αυθαιρετώντας, χωρίς σοβαρό προγραμματισμό και με ελάχιστες δυνατότητες. Εμείς ως ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ τόνισε, δεν μείναμε απαθείς, ψηφίσαμε ότι θετικό και αντιταχθήκαμε στις αρνητικές επιλογές, όπως αυτές σε βάρος του βουνού ή την υπερτιμημένη αγορά των οικοπέδων περιοχής ΚΑΡΒΕΛΑ, τις κατατμήσεις έργων κλπ. Πέρα απ’ αυτά αναλάβαμε πρωτοβουλίες για τα σοβαρά θέματα της πόλης, όπως το Ρυθμιστικό Σχέδιο και το Νεκροταφείο. Υποβάλλαμε προτάσεις για το Κυκλοφοριακό, τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, τα Οικονομικά του Δήμου, ζητήσαμε να εφαρμοστεί το Σχέδιο Πυροπροστασίας για το βουνό που είχαμε καταθέσει παλαιότερα κ.α.
Κλείνοντας η κ. Α. Λυγνού αναφέρθηκε στην πρόσφατη μεγάλη απώλεια ενός σημαντικού ανθρώπου της τέχνης του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Σε μια περίοδο που η χώρα μας διεθνώς διασύρεται, ο θάνατος του μεγάλου δημιουργού, όπως και το έργο του επι τέσσερεις δεκαετίες, ήταν μια αφορμή να γίνουν θετικές αναφορές παγκοσμίως για την πολιτιστική μας συνεισφορά, κατέληξε και ζήτησε να κρατηθεί στη μνήμη του – όπως και έγινε – ενός λεπτού σιγή.
Την πίτα ευλόγησε εκ μέρους της εκκλησίας ο Πατέρας Τιμόθεος, για να πάρουν μετά τη σκυτάλη οι εκπρόσωποι των φορέων κόβοντας το κομμάτι τους και ευχόμενοι. Κοινός παρανομαστής των τοποθετήσεων ήταν η αναγνώριση της προσφοράς των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ και της Προέδρου τους κ. Α. Λυγνού στην πόλη, το ήθος και η ποιότητα του έργου τους, καθώς και το γεγονός ότι ήταν και παραμένουν σταθερά μια γνήσια και ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών.
Παρευρέθηκαν λοιπόν και ευχήθηκαν ο τέως Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Ι. Θεοδωρόπουλος, οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Αριστεράς κ.κ. Π. Κουτσοπίνης και Ν. Κουτούβαλης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Χαρίση Μπίλια και Ε. Καραμηνά και κ.κ. Ι. Τζούβελης, Φ. Μπενέτος και Ν. Τσαρούχας, ο τέως Αντιδήμαρχος κ. Δ. Καραπάνος, ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Γλυφάδας κ. Α. Βουγιουκλάκης, ο Πρόεδρος της Πολιτών Κοινωνίας «Η άλλη Γλυφάδα» κ. Β. Τσατσαράγκος, η Πρόεδρος της ΕΝΕΟΝ – ΑμεΑ Γλυφάδας κ. Δ. Ζουμπουλίδου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών κ. Ν. Χατζιάρας, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων κ. Μ. Καραβουσάλη συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο κ. Ν. Καράμπελο και το μέλος του Δ.Σ. κ. Γ. Κολώνη, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Γλυφάδας κ. Α. Καυκά και ο κ. Α. Κογκέλλης εκ μέρους της Εκτ. Γραμματείας των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ.
Από τους πολιτιστικούς και εξωραϊστικούς συλλόγους ευχήθηκαν, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων «Η Ρωμανία» κ. Κ. Τυλιγκερίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Η Πίνδος» κ. Γ. Ζιάκας και ο Γ. Γραμματέας κ. Β. Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Ο ΑΡΚΑΣ» κ. Ν. Τσιντής, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Ευρυάλης κ. Ι. Σοφιανός και η Αντιπρόεδρος κ. Τ. Σακκά, ο Πρόεδρος της Περιβαλλοντικής Κίνησης κ. Κ. Μοσχοβάκης, η Πρόεδρος του Αττικού Πνευματικού Ομίλου κ. Ν. Ζόμπολα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κατοίκων Αιξωνής κ. Π. Λέκκας  και ο Ταμίας κ. Γ. Τριαντάφυλλος, ο Γραμματέας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Προφήτης Ηλίας» κ. Χ. Χατζηδάβαρης, ο Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Παρθενών» κ. Χ. Αλεξανδρής και ο κ. Δ. Σαραντόπουλος μαζί με μεγάλη αντιπροσωπεία του Φυσιολατρικού – Πολιτιστικού – Ορειβατικού Συλλόγου Γλυφάδας.
Από τα Αθλητικά Σωματεία ευχήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος κ. Γ. Καλοκαιρινός και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ακαδημίας Μπάσκετ «Ο Άρης Γλυφάδας», ο Πρόεδρος του ΑΟ Τερψιθέας κ. Σ. Γιακουμάκης, αντιπροσωπεία του Γυμναστικού Συλλόγου Γλυφάδας από τους κ.κ. Δ. Κλάδη και Γ. Χάντζο και την κ. Π. Κλάδη. Από τον Τοπικό Τύπο ευχήθηκε ο κ. Ν. Κοταρίνης συνοδευόμενος από την κ. Ε. Κονταρίνη της εφημερίδας «ΒΗΜΑ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και της ηλεκτρονικής εφημερίδας «vimaonline». Παρευρέθηκαν ακόμα η κ. Κ. Αλευρά υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της εφημερίδας «Η ΕΝΩΣΗ», η κ. Ε. Φιλιπποπούλου της εφημερίδας «ΠΑΛΜΟΣ της Γλυφάδας». Ο κ. Η. Κουτσώνας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα Νότια», η κ. Δ. Αλεξάκη «ΤΟΛΜΗ στα Νότια», ο κ. Μ. Πουλάκης της ηλεκτρ. εφημερίδας «notia-press» και ο γνωστός δημοσιογράφος Δ. Νεζερίτης.
Ακόμα ευχήθηκε ο τέως Δ/ντής του 6ου Λυκείου Γλυφάδας κ. Π. Παππάς, ενώ ήταν παρούσα η κ. Μ. Κατράκη, κόρη της αξέχαστης χαράκτριας και συμπολίτισσάς μας Β. Κατράκη (το όνομά της φέρει η κεντρική πλατεία της πόλης) Πρόεδρος του Μουσείου «Βάσω Κατράκη».
Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου