"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Όλη η Γλυφάδα κοντά στον Μιλτιάδη

Σημεία Ομιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη στην κοπή πίτας της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα»

Στη χρονιά που πέρασε η παράταξη μας απέδειξε ότι έχει ισχυρή φωνή μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, ότι έκανε πράξη αυτό που από πολλούς αμφισβητήθηκε δηλαδή, ότι είμαστε παρόντες και ενεργοί και τη χρονιά που έρχεται θα γίνουμε ακόμη πιο ενεργοί, ότι βάζουμε το καλό της Γλυφάδας πάνω απ΄όλα, ότι είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε στη στήριξη αυτών που έχουν ανάγκη, ότι ενωμένοι θα συνεχίσουμε τη δυναμική μας παρουσία και θα βρεθούμε ενώνοντας όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης στη μάχη των επόμενων δημοτικών εκλογών.
Σήμερα στην πόλη υπάρχει μία ιδιότυπη συνδιοίκηση ως αποτέλεσμα ενός ακριβοπληρωμένου μνημονίου. Η αποκάλυψη του μνημονίου υπήρξε κορυφαία στιγμή στην πολιτική ζωή της πόλης όχι γιατί υπήρξε το μνημόνιο αλλά γιατί υλοποιήθηκε με μεγάλη ακρίβεια.
Σήμερα ο Λανδράκης είναι συνδήμαρχος και δηλώνει στο Δημοτικό Συμβούλιο με κάθε ευκαιρία υποστηρικτής του νέου Π.Α.Σ.Ο.Κ που δήθεν εκφράζει ο δήμαρχος. Τα στελέχη της παράταξης του διοικούν τον μεγαλύτερο οργανισμό του δήμου, τον Κ.Α.Π.Π.Α και τα μέλη της οικογένειας του έχουν λάβει υψηλόμισθες περίοπτες θέσεις στον 4ο όροφο του Δημαρχείου. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διαδόχους του εκλιπόντος Οδυσσέα Παπαδόπουλου στο Γκολφ Γλυφάδας.
Αυτή όμως η συνδιοίκηση έχει οδηγήσει και το δημοτικό συμβούλιο σε ένα ακόμη παράδοξο. Σήμερα η παράταξη του δημάρχου παρά τις διαφοροποιήσεις δικών του συμβούλων έχει μια ισχυρή πλειοψηφία που δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση τη βούληση του Γλυφαδιώτικου λαού.
Αν βέβαια αυτή η συνδιοίκηση λειτουργούσε για το καλό της πόλης δεν θα ήταν τόσο μεγάλο πρόβλημα. Δυστυχώς λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα της με μόνο στόχο τη νομή της εξουσίας και τις μικροδιευθετήσεις. Παράλληλα το ύφος και η συμπεριφορά τόσο του δημάρχου αλλά και των συνοδοιπόρων και συνεπικούρων του προσδίδουν έναν αέρα άλλης εποχής και νοοτροπίας.
Οι δημοκρατικοί θεσμοί καταπατώνται, προπηλακίζεται όποιος έχει αντίθετη άποψη, σκεφτείτε ότι έχουν μηνύσει όλες τις εφημερίδες, βασικοί θεσμοί του δήμου όπως ο Συμπαραστάτης του Δημότη και η Επιτροπή Διαβούλευσης βρίσκονται σε μη λειτουργία. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω τον τοπικό τύπο που παρά τη στάση που η κάθε εφημερίδα τήρησε στις εκλογές σήμερα βρίσκεται μαζί μας στην προσπάθεια ανάδειξης της αλαζονείας της αρχής και της παράνομης λειτουργίας του δήμου.
Εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις μελετών και μικροέργων είναι ο σύντομος απολογισμός. Αντί να ιδρυθεί μία νομική υπηρεσία που έχει ανάγκη ο δήμος δίδονται υποθέσεις σε πολλούς και διαφορετικούς δικηγόρους με απόλυτα κομματικά κριτήρια. Τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην πόλη ήταν εργολαβίες της προηγούμενης διοίκησης.
Τα μόνα έργα που σήμερα γίνονται στην πόλη, η πλατεία της Ευρυάλης και η πλατεία της Αγίας Τριάδος είναι δωρεές της οικογένειας Μαρτίνου και τους ευχαριστούμε θερμά για την μεγάλη τους προσφορά, όπως και το πολύπαθο παλαιό δημαρχείο που θα ξεκινήσει σύντομα και όλα εκτελούνται από την οικογένεια Μαρτίνου, χωρίς ο Δήμος να κάνει το παραμικρό. Η αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, και αυτή οφείλεται στον εξοπλισμό που προμηθεύτηκε η προηγούμενη διοίκηση με την γενναία χρηματοδότηση του Θησέα από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Σήμερα την ώρα που μαστίζεται η κοινωνία από την μεγάλη οικονομική κρίση ο εμπορικός κόσμος υποφέρει και οι νέοι άνθρωποι αναγκάζονται σε μετανάστευση για να βρουν δουλειά, ο δήμος έχει μειώσει τον κοινωνικό του προϋπολογισμό. Αντί  να φτιάξει ένα καινούργιο παιδικό σταθμό ξοδεύει ενάμιση εκατομμύριο ευρώ σε χαριστική εργολαβία για τη συντήρηση του πρασίνου. Το κοινωνικό παντοπωλείο και το δημοτικό ιατρείο είναι ακόμη στα χαρτιά. Το πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι» φυτοζωεί ενώ ο δήμος συνεχίζει να νοικιάζει ακριβά ακίνητα αντί να αγοράσει ένα για να στεγάσει τις υπηρεσίες του.
Ο δήμος δεν βοηθά στην καταπολέμηση του υπαίθριου και παράνομου εμπορίου, παρά την νομοθετική πρόβλεψη που δίνει πλέον μεγάλες δυνατότητες στη δημοτική αστυνομία, αντίθετα μέχρι και παράνομο παζάρι δημιούργησε παραμονές των Χριστουγέννων.
Σε ότι αφορά στην προστασία στο βουνό, φέτος είδαμε τις προσπάθειες χιλιάδων εθελοντών να καίγονται και στη θέση της αναδάσωσης να ξεφυτρώνει ένα αυθαίρετο νεκροταφείο. Επειδή πολλοί έχουν πέσει θύμα της προπαγάνδας του δημαρχείου και των φερέφωνων του, ένα έχω να πω. Η παράταξη μας θέλει και αγωνίζεται για ένα νέο νεκροταφείο στην πόλη. Θέλουμε ένα νεκροταφείο να είναι τόπος τιμής για τους νεκρούς. Όμως ο σεβασμός στους νεκρούς δεν μπορεί να γίνει με πράξεις αυθαιρεσίας. Γι αυτό και θέλουμε ένα νεκροταφείο νόμιμο, οικολογικό, πράσινο.
 Συνεχίζουμε να υποδεικνύουμε το χώρο στο στρατόπεδο της αεροπορίας όπου ήδη έχει παραχωρηθεί στο δήμο από την προηγούμενη κυβέρνηση ως η την πιο πρόσφορη λύση γιατί ούτε περιοχή Natura είναι, ούτε αναδασωτέα, ούτε διεκδικούμενη περιοχή. Έδωσα μάχη για την επέκταση του νεκροταφείου της Αργυρούπολης ώστε να καλύψει τις ανάγκες της πόλης μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση και να λύσουμε το θέμα.
Παράλληλα δεν έχει γίνει κανένα έργο προστασίας του βουνού. Οι αναδασώσεις αραίωσαν, κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν έχει γκρεμιστεί, η περίφραξη δεν έχει πέσει ούτε η αγορά του αναγκαίου πυροσβεστικού εξοπλισμού έχει προχωρήσει.

 


 








2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή