"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Βαρβιτσιώτης : "Θέλω να υποστηρίξω την τροπολογία του συναδέλφου, του κ. Χαραλαμπόπουλου, για τη μεταφορά της κυριότητας και ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Ματθαίος Λιούγκας» στο Δήμο Γλυφάδας"

Παρέμβαση του Βουλευτή Β’ Αθηνών ΝΔ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Ολομέλεια της Βουλής για τη μεταφορά της κυριότητας και ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Ματθαίος Λιούγκας» στο Δήμο Γλυφάδας.


O Βουλευτής Β΄Αθηνών ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παρενέβη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συζήτησης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, του ντόπινγκ, των προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπών διατάξεων, υποστηρίζοντας την τροπολογία για τη μεταφορά της κυριότητας και ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Ματθαίος Λιούγκας» στο Δήμο Γλυφάδας.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά την ομιλία του τόνισε την ευρύτερη ανάγκη μεταφοράς της κυριότητας των αθλητικών κέντρων στους δήμους, οι οποίοι θα αποκτήσουν με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα να αξιοποιούν τις κτιριακές υποδομές τους βάζοντας φωτοβολταϊκά συστήματα στις οροφές τους, διαφημίσεις στους εξωτερικούς χώρους ή με άλλους τρόπους φέρνοντας έσοδα στους δήμους που θα μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών τους και της αθλούμενης νεολαίας.

Αναλυτικά η ομιλία:
«Κυρία Πρόεδρε, εγώ δεν θέλω να μακρηγορήσω ούτε για το θέμα, το οποίο το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Δεν θεωρώ ότι λύνουμε τα βασικά προβλήματα. Αυτό, όμως, είναι άλλη συζήτηση.
Θέλω να υποστηρίξω την τροπολογία του συναδέλφου, του κ. Χαραλαμπόπουλου, για τη μεταφορά της κυριότητας και ιδιοκτησίας του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου «Ματθαίος Λιούγκας» στο Δήμο Γλυφάδας.
Θεωρώ, κύριε Υπουργέ, ότι σωστά κάνετε. Αυτό το κόσμημα του αθλητισμού της 10ετίας του ’70 προχθές καταστράφηκε εξαιτίας του ότι αφήσατε να τελεστεί ένας αγώνας, που δεν θα έπρεπε να τελεστεί εκεί. Και σήμερα το κόστος της επισκευής θα το αναλάβει ο Δήμος. Αυτό δείχνει με πόσο σεβασμό και με πόση υπευθυνότητα πρέπει να δίνουμε τέτοια κέντρα για διεθνείς αγώνες, όταν αποτελούν βασικό στοιχείο για τον περιφερειακό αθλητισμό και όχι τον κεντρικό. Θεωρώ, λοιπόν, ότι πολύ καλά κάνετε και το μεταφέρετε στο Δήμο.
Θεωρώ, δε, ότι η γενική διάταξη που φέρνετε για τη μεταφορά τέτοιων αθλητικών κέντρων στην κυριότητα των δήμων, θα πρέπει να βελτιωθεί. Σας το είπα και χθες. Θα πρέπει, εκτός από τη χρήση, να μεταφέρετε και την κυριότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορούν πραγματικά να αξιοποιήσουν μέσω της κυριότητάς τους και την οροφή, βάζοντας φωτοβολταϊκά συστήματα, να αξιοποιήσουν και τον εξωτερικό χώρο, ώστε βάζοντας διαφημίσεις, να έχουν έσοδα αυτά τα μικρά παλάτια του αθλητισμού που βρίσκονται σε όλη την περιφέρεια και μπορούν οι δήμοι να τα αξιοποιήσουν προς όφελος των δημοτών τους και της αθλούμενης νεολαίας.
Ευχαριστώ για τη ρύθμιση. Υποστηρίζω την τροπολογία του συναδέλφου κ. Χαραλαμπόπουλου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου