"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Διπλή εθελοντική δράση σε Άλιμο και Βούλα από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο Αττικής ''ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ''

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διπλή εθελοντική δράση που οργάνωσε ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» σε Άλιμο και Βούλα την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Σε συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Καίσαρη καθαρίστηκε η παραλία του Αλίμου, δίπλα από τον υπόγειο κόμβο της παραλιακής και έγινε επίσκεψη στο πυροφυλάκιο της Βούλας.
Στον Άλιμο οι εθελοντές και μαθητές κατάφεραν και απομάκρυναν μεγάλη ποσότητα σκουπιδιών που ήταν διάσπαρτα, δίνοντας μια άλλη όψη στην ακτή.
Στη συνέχεια, επόμενος σταθμός αυτής της εθελοντικής δράσης ήταν το πυροφυλάκιο της Βούλας, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους εθελοντές δασοπυροσβέστες της περιοχής και να ενημερωθούν για το οικοσύστημα του Υμηττού. Παράλληλα, είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε άσκηση κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς κάνοντας ρίψης νερού με το πυροσβεστικό όχημα της εθελοντικής ομάδας και να πραγματοποιήσουν δεντροφύτευση στο βουνό.
Ο βασικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τη φύση, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα, αποδεικνύοντας πως με συλλογική δράση μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Ο Σύλλογος «Ώρα για Δράση» ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία τον Δήμο Αλίμου, για την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού καθαρισμού της παραλίας, την εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Βούλας, το VIMAONLINE.GR και όλους όσους συνέβαλλαν για την επίτευξη της συγκεκριμένης δράσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου