"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Με το βλέμμα στραμμένο στη σημερινή κηδεία του 23χρονου που δολοφονήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Γλυφάδα βρίσκεται η αστυνομία.

Tου Κωστα Oνισενκο
πηγη http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_03/05/2011_440714

H αστυνομία, φοβάται βεντέτα ανάμεσα σε συμμορίες νεαρών της περιοχής. Λίγο μετά τις 9 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, δύο «συμμορίες» νεαρών, συνολικά πάνω από 20 άτομα, συναντήθηκαν σε προγραμματισμένο «ραντεβού θανάτου» κοντά στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στη Γλυφάδα.

Από τη μία, η ομάδα των Ελλήνων και από την άλλη η ομάδα των Αλβανών. Κατά τη συμπλοκή που ακολούθησε, ένας από τους Αλβανούς τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε ένα συνομήλικό του από την αντίπαλη ομάδα, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα. Από τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. συμπεραίνει κανείς ότι η δολοφονία κάθε άλλο παρά «κεραυνός εν αιθρία» ήταν, αφού ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο ομάδες διαρκεί για τουλάχιστον ένα χρόνο. Πέρυσι τον Αύγουστο, ένας νεαρός Ελληνας τραυματίστηκε σοβαρά και κινδύνεψε να χάσει την όρασή του από το ένα μάτι όταν χτυπήθηκε με κατσαβίδι κατά τη διάρκεια συμπλοκής. Δράστης για εκείνη την επίθεση φέρεται να είναι ο ίδιος Αλβανός τον οποίο αναζητούν οι αρχές για τη δολοφονία του περασμένου Σαββάτου. Αστυνομική πηγή αναφέρει ότι ο φερόμενος ως δράστης, λίγα χρόνια νωρίτερα, είχε συλληφθεί και για βιασμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και το θύμα είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και συμπλοκές. Οι τοπικές αστυνομικές αρχές δηλώνουν ιδιαίτερα ανήσυχες για την πιθανή εξέλιξη της «βεντέτας». «Δεν πρόκειται για συμμορίες που έχουν κάτι να μοιράσουν μεταξύ τους, αλλά για απλό χουλιγκανισμό, αδικαιολόγητη βία. Προσπαθούμε να παρέμβουμε και με αστυνομικές μεθόδους, αλλά και προσεγγίζοντας τα ίδια τα παιδιά. Ωστόσο, θα πρέπει να εμπλακούν κι άλλοι φορείς προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει περαιτέρω», ανέφερε στην «Κ» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Χθες, μάλιστα, για την ίδια υπόθεση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη δημοτική αρχή Γλυφάδας, η οποία αναμένεται να βοηθήσει στην εκτόνωση της κατάστασης με τη δημοτική αστυνομία, αλλά και φροντίζοντας να υπάρχει καλύτερος φωτισμός στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου