"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Το Σάββατο 28/5 φροντίζουμε την αναδάσωση της Γλυφάδας 'ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ'


 Τα μικρά δεντράκια που φυτέψαμε τον προηγούμενο Μάρτιο στους πρόποδες του Υμηττού στην Άνω Γλυφάδα χρειάζονται τη φροντίδα μας. Για το λόγο ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση» σχεδιάζει σε  μια σειρά δράσεων που στοχεύουν στην προστασία ολόκληρης της αναδασωτέας έκτασης.

Κλιμάκιο του συλλόγου μας θα βρίσκεται επί της οδού Ελλησπόντου (πλησίον τέρμα Ανθέων) το Σάββατο 28/5 και την Κυριακή 29/5 και ώρα 17:00 μ.μ – 20:00 μ.μ με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για το πρόγραμμα των εθελοντικών δράσεων που ετοιμάζουμε στην περιοχή και την καταγραφή των προτάσεων για οργάνωση νέων δραστηριοτήτων.

Συγκεκριμένα, προγραμματίζουμε κοπή των ξερών χόρτων και δημιουργία αντιπυρικής ζώνης κατά μήκος της αναδασωτέας έκτασης στα πλαίσια της πρόληψης από πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς. Παράλληλα θα φροντίσουμε τα μικρά δεντράκια και θα καθαρίσουμε το σημείο της αναδάσωσης τοποθετώντας μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων στο υπάρχον δασικό μονοπάτι. Εγκαταστάσεις ποτίσματος θα καλύψουν ολόκληρη την έκταση και ξεκινάμε το πότισμα των μικρών δενδρυλλίων το οποίο θα πραγματοποιείται τακτικά το φετινό καλοκαίρι.

Σας περιμένουμε, λοιπόν, να γνωριστούμε, να σας ενημερώσουμε για το εθελοντικό μας έργο και να φροντίσουμε όλοι μαζί την αναδάσωση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε είτε να στείλετε email στο info@oragiadrasi.gr, είτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 6939200262


Ευχαριστούμε τον κ. Λαβίδα Δημήτρη για τη χορηγία του με την οποία θα πραγματοποιήσουμε την κοπή των ξερών χόρτων στους πρόποδες του Υμηττού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου