"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Αιματολογικό τεστ θα αποκαλύπτει πόσα χρόνια θα ζούμε

Πόσα χρόνια θα ζήσουμε;

  Η ερώτηση μπορεί να μην είναι πια δύσκολο να απαντηθεί, καθώς επιστήμονες δηλώνουν ότι ανέπτυξαν απλή εξέταση αίματος που αποκαλύπτει τη βιολογική ηλικία επιτρέποντας μια λογική εκτίμηση για το πότε θα έλθει ο θάνατος.

Το μη συνταγογραφούμενο τεστ σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει στη Βρετανία, εντός του έτους. Όπως αναφέρεται, δρα μετρώντας το μήκος των τελομερών ενός ανθρώπου.

 Τα τελομερή έχουν συσχετιστεί με τη βιολογική ηλικία και όπως πιστεύουν οι επιστήμονες όσο πιο κοντά είναι τόσο πλησιάζει κάποιος το θάνατο.
Η επιστήμων που ανέπτυξε την εξέταση, από το Εθνικό Ινστιτούτο για την έρευνα στον καρκίνο της Ισπανίας, δήλωσε ότι γνωρίζουμε ότι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με κοντύτερα τελομερή από το φυσιολογικό έχουν επίσης πιο σύντομη ζωή.
Ο Dr. Jerry Shay, του Πανεπιστημίου του Τέξας και σύμβουλος της εταιρείας που αναπτύσσει την εξέταση, δήλωσε ότι η εξέταση των 700 δολαρίων θα μπορεί να προβλέπει τη βιολογική ηλικία, εντός μιας δεκαετίας. Πρόσθεσε ότι η εξέταση πιθανόν θα ενδιαφέρει φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες καλλυντικών που επιθυμούν να αναπτύξουν νέα προϊόντα, καθώς και απλούς ανθρώπους.
http://medicalnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου