"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νεκρός τουρίστας και 4 τραυματίες από κατολίσθηση στη Σαντορίνη

Εναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες αφήνει πίσω της μια κατολίσθηση στη Σαντορίνη, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα.
Ο 50χρόνος Αμερικανός υπήκοος με την οικογένειά του (την γυναίκα και τη κόρη του) μαζί με άλλους τέσσερις τουρίστες επιβαίνοντες σε γαϊδουράκια κατέβαιναν την καλντέρα, από το παλιό μονοπάτι που οδηγεί από την Οία προς το λιμανάκι του Αρμένη.

Το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο πρίν τις τέσσερις το απόγευμα. Η κατολίσθηση τους βρήκε απροστάτευτους στο μονοπάτι. Ενας μεγάλος όγκος χωμάτων και πετρωμάτων που παρασύρθηκε κυριολεκτικά έθαψε τον Αμερικανό, ο οποίος σύμφωνα με τη συνοδεία του λέγεται Χέντερσεν. Μπροστά στα μάτια της γυναίκας και της κόρης του που είχαν προχωρήσει λίγα μέτρα μπροστά του.
Στο σημείο του δυστυχήματος έφθασαν δυνάμεις του λιμανικού, της αστυνομίας και της αυτοδιοίκησης. Ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Πουσαίος επισημαίνει ότι ο Αμερικανός βρέθηκε διαμελισμένος ενώ οι άλλοι τέσσερις τραυματίες, οι οποίοι χτυπήθηκαν από τις κατολισθήσεις στάθηκαν πιό τυχεροί. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφριά τραύματα. Ανάμεσά τους η σύζυγος και η κόρη του άτυχου άνδρα.
Ο αντιπεριφερειάρχης προσθέτει ότι “είναι μεγάλο πλήγμα, διότι το γεγονός συνέβη σε άκρως τουριστικό προορισμό που εκπροσωπεί διεθνώς την Ελλάδα”.
http://www.zoomnews.gr/%ce%bd%ce%b5%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-4-%cf%84%cf%81%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου