"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Με μια ματιά οι ειδήσεις σήμερα Τετάρτη 4 Μαίου

Συναντήσεις με υπουργούς, τραπεζίτες, παραγωγικούς φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες έχει σήμερα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, προκειμένου να διαπιστώσει τη μεταρρυθμιστική και δημοσιονομική πρόοδο, αλλά και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται η πραγματική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα.

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας στο Θησείο, θα ψαλεί, στις 14:00 η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Θανάση Βέγγο που έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα συγκροτηθεί σε σώμα η Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή που θα διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενη ποινική ευθύνη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου στην υπόθεση των υποβρυχίων, ενώ οι εργασίες της αναμένεται να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα.


Με ανώτατη τιμή (πλαφόν) αντλίας ξεκίνησε να πωλείται η αμόλυβδη βενζίνη στους 13 ακριβότερους νομούς της χώρας, μετά από σχετική απόφαση που ανακοίνωσε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους ζητούν περίπου 800 συνταξιούχοι βουλευτές, οι οποίοι καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, ζητώντας να ισχύσει και στη δική τους περίπτωση η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών το χρονικό διάστημα 2003-2007.

Αίτηση στη διεύθυνση του σχολείου τους πρέπει να υποβάλλουν μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να μετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις αλλά ενδιαφέρονται να αποκτήσουν μόνο το απολυτήριο λυκείου.

Κλειστοί από τη Δευτέρα έως την Τετάρτη θα μείνουν την επόμενη εβδομάδα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί όλης της χώρας, λόγω των κινητοποιήσεων που προκήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την καθιέρωση του 40ωρου στο Δημόσιο.


Στις 10 Μαΐου, αντί για τις 11, θα καταβληθεί το "αδειοδωρόσημο" στους δικαιούχους εργατοτεχνίτες οικοδόμους, από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ στις 11η Μαΐου.

Δεν θα μπορούν να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ γιατροί συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ ή τον ΟΠΑΔ, οι οποίοι υπηρετούσαν παλαιότερα στο ΙΚΑ και είχαν απομακρυνθεί από αυτό με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος, αναφέρει εγκύκλιος του ΙΚΑ.

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιεί στη 1.30 το Σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ, καθώς εκείνη την ώρα εκδικάζεται η προσφυγή της διοίκησης της εταιρείας προκειμένου να προκηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η δεκαήμερη απεργία που έχουν προγραμματίσει.

πηγη http://www.ert.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου