"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Μ.Βαρβιτσιώτης: Το αδιέξοδο έχει ονοματεπώνυμο

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τους Δώρα Σαρρή και Γιάννη Παπαγεωργίου. Με αφορμή την πρωτοβουλία που επιχειρήθηκε να αναληφθεί από βουλευτές του ΠαΣοΚ και της Νέας Δημοκρατίας για διέξοδο από την πολιτική κρίση μέσα από κυβέρνηση συνεργασίας, μεταξύ άλλων, είπε:
 
«Αυτό το οποίο σκεφτόμασταν και βρίσκαμε ως το μοναδικό πρόσφορο να γίνει, είναι αυτό το οποίο προτείνει η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς. Δηλαδή, μια κυβέρνηση ορισμένου χρόνου, να κάνει δύο πράγματα, να κυρώσει τη συμφωνία, να εκταμιεύσει την έκτη δόση και να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στις εκλογές. Όλοι πιστεύουμε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές».
 
Δημοσιογράφος: Και η Βάσω Παπανδρέου συναινούσε σε αυτό το πνεύμα που λέτε...
 
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Και πάρα πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι αυτό το αδιέξοδο πλέον έχει ονοματεπώνυμο. Αυτό λέγεται Γιώργος Παπανδρέου. Όλοι έχουν αντιληφθεί ότι η κρίση που περνάει η χώρα έχει επίσης ένα κομβικό πρόσωπο – καταλύτη, από το οποίο πρέπει να ξεκινήσει η επίλυση της κρίσης και αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Δυστυχώς και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, αυτό είναι το κομβικό πρόσωπο, το οποίο έχει εγκλωβίσει τη χώρα σε μια απίστευτη περιδίνηση, η οποία όμως έχει γίνει πάρα πολύ επικίνδυνη. Δεν είναι το πολιτικό μέλλον του κ. Παπανδρέου, εδώ είναι το πολιτικό μέλλον της ίδιας της χώρας και το οικονομικό μέλλον της Ευρωζώνης...
 
Επειδή τα πράγματα έχουν γίνει πάρα πολύ σοβαρά, οι όποιοι σχεδιασμοί μπορεί να υπήρχαν, εκβιασμού, εγκλωβισμού του Αντώνη Σαμαρά, όλες αυτές οι γελοιότητες που ακούσαμε χτες το βράδυ, ας πάνε πίσω, ας κάνει μία πράξη εθνικής ευθύνης, ας παραχωρήσει την πρωθυπουργία σε κάποιον άλλο από το κόμμα του, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα».
 
Σε άλλο σημείο είπε: «Ήταν απίστευτο και το πλαίσιο που έθεσε ο κ. Βενιζέλος χτες, το οποίο δεν το έχουμε επισημάνει, αλλά ότι, ναι, εντάξει, μπορούμε να κάνουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, σωτηρίας, αλλά αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά πρέπει να κάνει τριάντα δύο πράγματα, να δεσμεύσει τη χώρα με έναν απίστευτο τρόπο, χωρίς να έχει τη λαϊκή εξουσιοδότηση, να ψηφίσει προϋπολογισμό, όλο το συνοδευτικό πακέτο των μέτρων, να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εδώ που έχουμε φτάσει δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Εδώ γίνεται ένα πράγμα. Πρέπει να απευθυνθούμε στο λαό, να ζητήσουμε την άποψή του. Φοβάμαι ότι η κοινωνία είναι σαν βενζίνη απλωμένη στο δρόμο και ένα σπίρτο αρκεί να την πυροδοτήσει και νομίζω ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επιβεβαιώσουμε την παρουσία μας στο ευρώ, να δούμε με τους εταίρους μας πώς θα έρθουμε σε μια συμφωνία για την εκταμίευση της έκτης δόσης, να επικυρώσουμε πολιτικά το πλαίσιο της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου και να πάμε το συντομότερο δυνατόν σε εκλογές».
 
Δημοσιογράφος: Η κυβέρνηση εθνικής ευθύνης τι θα ψηφίσει;
 
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Το πολιτικό πλαίσιο της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου. Είναι μια ανάληψη υποχρεώσεων. Υπάρχει μια απόφαση δεκαπεντασέλιδη της 27ης Οκτωβρίου, η οποία λέει ότι η χώρα αναλαμβάνει κάποιες υποχρεώσεις. Οι υποχρεώσεις αυτές είναι ότι πρέπει να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Είναι πολύ βασική υποχρέωση και διάφορες άλλες. Αυτό λοιπόν να έρθει με ένα σοβαρό πλαίσιο, να περιέλθει τη μορφή του νόμου και με αυτό να πούμε ότι “ναι, έχουμε το πλαίσιο” και η κυβέρνηση που θα αναλάβει μετά τις εκλογές, θα είναι αυτή που θα χειριστεί και τη δανειακή σύμβαση».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου