"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Βουλή: ΟΧΙ από ΥΠΕΚΑ στο Αυθαίρετο νεκροταφείο Γλυφάδας " Έχει κηρυχθεί απο το 2009 αναδασωτέα η έκταση"

ΟΧΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Νεκροταφείο Γλυφάδας

Ο υπουργός δεν έκανε αποδεκτή καμία βουλευτική τροπολογία. Επεφύλασσε όμως ιδιαίτερη αναφορά στην τροπολογία βουλευτών με την οποία προτεινόταν να χωροθετηθεί κοιμητήριο στο Δήμο Γλυφάδας σε έκταση του Υμηττού, πέριξ του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου.
«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα στο Δήμο Γλυφάδας», είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, θυμίζοντας ότι  έχει δρομολογηθεί μεσοπρόθεσμη λύση με την ταφή νεκρών της Γλυφάδας στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης και μακροπρόθεσμη με την πρόβλεψη για τη δημιουργία νεκροταφείου στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού.
«Οι νεκροί δεν μπορούν να περιμένουν να ταφούν μέχρι να βρείτε λύση», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και προειδοποίησε ότι «από στιγμή σε στιγμή επίκεινται σοβαρά επεισόδια στη Γλυφάδα». Μας καλούν σε τελετές και απειλούμεθα με επεισόδια, είπε ο κ. Κακλάμανης.
Ο υπουργός ωστόσο επέμεινε στην κατηγορηματική άρνηση του να αποδεχθεί την τροπολογία σημειώνοντας ότι «η συγκεκριμένη έκταση στην οποία ο δήμος έχει κατασκευάσει αυθαίρετες κατασκευές, είναι στην πρώτη Ζώνη του Υμηττού, έχει κηρυχθεί αναδασωτέα από το 2009, είναι μέσα κοίτη ρέματος και η παραχώρηση δημοσίων εκτάσεων δεν είναι δυνατή αν αυτές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες».
 Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε επίσης ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί μια λύση για μια υπόθεση για την οποία έχει παραπέμψει τις υπηρεσίες του υπουργείου του στη δικαιοσύνη. Προανήγγειλε πάντως ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να βρει άλλη περιοχή για τις ανάγκες ταφής, εκεί κοντά.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ


1 σχόλιο:

  1. Τα νεκροταφεία της Αργυρούπολης ,της Ηλιούπολης ,του Βύρωνα του Παπάγου του Χολαργού της παιανίας κλπ σε ποιά ζώνη του Υμμητού είναι;Τι κρύβει η αρνηση του κου Παπακωνσταντίνου; Ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή