"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες κερδίζει ο Βαρβιτσιώτης από το σχέδιο του Ελληνικού

Θετική απάντηση από τους αρμόδιους φορείς εισέπραξε η πρόταση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη για τροποποιήσεις σε επιμέρους σημεία της αρχικής μορφής του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών των Νοτίων Προαστίων.

Κατά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής στη Βουλή και μετά την εισήγηση του κ. Βαρβιτσιώτη, κατά την οποία εξέφρασε ισχυρές επιφυλάξεις σε σημεία του νομοσχεδίου, θέτοντας παράλληλα ερωτήματα, οι αρμόδιοι φορείς κατέθεσαν την τρίτη και τελευταία ημέρα μια σειρά απαντήσεων που εξασφαλίζουν τη δέσμευσή τους για ευνοϊκότερες ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο, προς όφελος των κοινωνικών αναγκών των γειτονικών δήμων που περιβάλλουν το χώρο του παλαιού Αεροδρομίου.

«Η ίδρυση νεκροταφείου είναι ανάμεσα σε αυτά που κοιτάμε. Δεν είναι και πολλά τα τετραγωνικά του. Πρόκειται περίπου για 6.200 τετραγωνικά και το νεκροταφείο δε θα φτάνει τα 200 στρέμματα» απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος(Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου – Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ), ύστερα από επίμονη ερώτηση του Βουλευτή, «βγάζοντας» τη σημαντική είδηση για τα Νότια Προάστια. Μετά από αυτή τη θετική εξέλιξη εγκαταλείπεται πλέον το αρχικό σχέδιο που είχε δρομολογήσει η Πολιτεία για χωροθέτηση διαδημοτικού νεκροταφείου, που θα εξυπηρετεί τα Νότια Προάστια, στο Κορωπί.


Στα θετικά συγκαταλέγεται επίσης η πρόβλεψη για δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας, όπως σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων για τους γύρω Δήμους, καθώς και η διατήρηση των υφιστάμενων υπηρεσιών, όπως το αστυνομικό τμήμα, η πυροσβεστική υπηρεσία, οι υπηρεσίες της Πολιτικής Αεροπορίας, το αμαξοστάσιο του ΤΡΑΜ κ.α., η μετεγκατάσταση των οποίων θα λειτουργούσε επιζήμια όχι μόνο δημοσιονομικά, αλλά και κοινωνικά. Ο κ. Αναστασόπουλος (μέλος της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.») απάντησε ότι υπάρχουν σκέψεις να παραμείνουν συγκεκριμένοι φορείς ονοματίζοντας χαρακτηριστικά το αμαξοστάσιο ή και ενδεχομένως το κοντρόλ σέντερ της υπηρεσίας της Πολιτικής Αεροπορίας.

Επιτακτικά αναρωτήθηκε ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για τη χρησιμότητα των άμεσων εξώσεων δημόσιων φορέων που βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο: «Πιστεύετε ότι σήμερα το να βγάλετε το Αστυνομικό Τμήμα ή τον Πυροσβεστικό Σταθμό προσφέρει κάτι στον επενδυτή; Είναι η υπ’ αριθμόν 1 προτεραιότητα της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» και συμπλήρωσε:

«Αυτό θα επιβαρύνει και το κόστος μετακίνησής τους και το κόστος των αρμοδίων υπηρεσιών που θα πάνε να βρούνε καινούριους χώρους. Γιατί αυτό δεν το κάνουμε να ισχύσει, αφού καταλήξετε στο ποιος θα είναι ο επενδυτής και από τότε να έχει το δικαίωμα η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.» προς έξωση μέσα σε ένα μήνα;»

Η απάντηση που δόθηκε με σαφήνεια είναι ότι οι επιστολές που έχει στείλει η «Ελληνικό Α.Ε.» προς τους φορείς έχουν κατ’ αρχήν ενημερωτικό και προγραμματικό χαρακτήρα, δεν είναι δηλαδή επιστολές έξωσης των φορέων από το ακίνητο.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι η «Ελληνικό», θα κάνει συμβάσεις με τους φορείς -σε συνεννόηση και με τα υπουργεία που εποπτεύουν αυτούς τους φορείς και που έχουν υπογράψει το σχέδιο νόμου- με τους οποίους και θα συμφωνήσει για τυχόν ειδικότερους όρους παραμονής τους στο ακίνητο. «Αυτές οι συμβάσεις» , συμπλήρωσε, «θα συμπεριληφθούν στο φάκελο του έργου και θα αποτελούν κατ’ ουσία περιορισμούς στον επενδυτή.»

Πηγή: vimaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου