"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» όπως λέει και ο λαός μας. Μέσα σ’ ένα σύστημα που καταρρέει, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Και δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά προτίμηση στις τριήμερες αργίες.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΤΑΣΟΥ ΤΑΣΤΑΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Σχετικά με την νέα ταφή τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας στο παράνομο και αυθαίρετο νεκροταφείο στον  Υμηττό

«Μέσα στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται» όπως λέει και ο λαός μας. Μέσα σ’ ένα σύστημα που καταρρέει, τα πάντα μπορεί να συμβούν. Και δυστυχώς επαναλαμβάνονται κατά προτίμηση στις τριήμερες αργίες. 
Έτσι τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας «οι γνωστοί άγνωστοι», με τις γνωστές μεθόδους της νύκτας, ενταφίασαν στο αυθαίρετο και παράνομο νεκροταφείο στον Υμηττό μια σορό νεκρής. Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Ελληνικής Αστυνομίας που φυλάσσει τον χώρο σε  ημερήσια βάση έως στις 10 το βράδυ, προχώρησαν και πάλι στο ανίερο έργο τους.
 Δυστυχώς γι’ άλλη μια φορά θα πούμε ότι σ’ αυτόν εδώ τον τόπο κάποιοι χωρίς ντροπή εκμεταλλεύονται τον πόνο, την θλίψη και την απελπισία των ανθρώπων που χάσανε συγγενικά  τους πρόσωπα. Δεν σέβονται τίποτα, ούτε νόμους, ούτε θρησκεία, ούτε θρησκευτικά έθιμα και κάνουν τα πάντα για πολιτικά οφέλη και μόνο…
Αναρωτιόμαστε που είναι η θεσμική πολιτεία; Που είναι οι Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές; Αναρωτιόμαστε γιατί το ΥΠΕΚΑ δεν κάνει τίποτα και συντηρεί  αυτή τη νοσηρή κατάσταση. Αναρωτιόμαστε γιατί η πολιτεία δεν δίνει επιτέλους λύση για την δημιουργία ενός νόμιμου, σύγχρονου νεκροταφείου, εντός του οικιστικού ιστού της πόλης μας. Γιατί αυτή η κατάσταση που συνεχίζεται, μας προσβάλει όλους…
Η Αριστερή Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Γλυφάδας καταγγέλλει για άλλη μια φορά:
·                     Τα εγκλήματα που συντελούνται διαχρονικά στον Υμηττό.
·                     Την επιμονή της Δημοτικής Αρχής του κ. Κόκκορη στην αδιέξοδη πολιτική της για την νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου που πραξικοπηματικά «φύτεψε» τον δεκαπενταύγουστο στο Υμηττό.
·                     Την λογική του Πόντιου Πιλάτου που ακολουθεί η Κυβέρνηση, καθώς και την παντελή αδιαφορία της για την επίλυση ενός σοβαρότατου προβλήματος της πόλης μας .
Απαιτούμε την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων του ΥΠΕΚΑ για την κατεδάφιση των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών και της περίφραξης, την απομάκρυνση των σορών, των μνημάτων καθώς και του αυθαίρετου ναϊσκου, από τον Υμηττό. Απαιτούμε την άμεση προώθηση της κατασκευής νεκροταφείου σε χώρο εντός του αστικού ιστού της πόλης και της ευρύτερης περιοχής και προφανώς εκτός των  προστατευομένων ζωνών του Υμηττού.
                                                                                         ΓΛΥΦΑΔΑ
  28  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου