"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

«ΓΚΟΛΦ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Α.Ε.»……ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΜΑΡΑΣΜΟ

 
Έχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στη δημοτική επιχείρηση του ΓΚΟΛΦ και στο γεγονός ότι δεν προσφέρει οικονομικά το παραμικρό στο Δήμο και την πόλη. Αντίθετα οι δημότες στερούνται ένα θαυμάσιο πάρκο – φιλέτο για να το χαίρονται κυρίως οι golfers και να ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος έναντι πινακίου φακής, τη στιγμή μάλιστα που ο Δήμος συνεχώς επιβαρύνεται οικονομικά. Οι διαπιστώσεις μας αυτές επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά με τον προϋπολογισμό έτους 2012 που παρουσίασε η Δημοτική Αρχή και ψήφισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο στις 29/2/12. Πιο συγκεκριμένα:


Ως προς τα έσοδα.

·       Ο προϋπολογισμός του 2012 ύψους 1.319.805€ είναι μικρότερος κατά 29% σε σχέση με αυτόν του 2011.

·       Αν αφαιρεθούν η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που κατέβαλε ο Δήμος, ύψους 499.485€ και το υπόλοιπο που μεταφέρθηκε από το 2010, ύψους 230.085€, τα βεβαιωθέντα έσοδα του 2011 είναι 990.890€, μειωμένα κατά 11% σε σχέση με το 2010.

·       Τα βασικά προβλεπόμενα έσοδα για το 2012 είναι 590.000€ από τη χρήση του ΓΚΟΛΦ (49.000€ το μήνα) και 313.813 από εστιατόρια – μπαρ – εκδηλώσεις (26.000€ το μήνα). Ένα καλό κατάστημα στη Α. Μεταξά έχει περισσότερα έσοδα όταν αντίστοιχα ΓΚΟΛΦ στην Ευρώπη διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια.

Ως προς τα έξοδα.

·       Τα βεβαιωθέντα έξοδα του 2011 είναι κατά 37% περισσότερα σε σχέση με αυτά του 2010, ενώ για το 2012 προβλέπονται μειωμένα κατά 17%.

·       Το 2011 πραγματοποιήθηκε το 41% των προβλεπομένων επενδύσεων (78.000€ από 190.000€) και το 2012 οι προβλεπόμενες είναι μόνο το 20% του προϋπολογισμού (265.000€). Κι αυτές όμως είναι κατ’ όνομα επενδύσεις γιατί πρόκειται για μηχανές κουρέματος, έπιπλα και ανακατασκευές του γκαζόν.

·       Τόσο το 2011 όσο και το 2012 η Δημοτική Αρχή εξακολουθεί να απασχολεί παράνομα στο ΓΚΟΛΦ 14 πέρσι και φέτος 9 εργαζόμενους, που μετατάχθηκαν στο Δήμο, επιβαρύνοντάς τον οικονομικά με επιπλέον περίπου 350.000€ και 250.000€ αντίστοιχα .

Συμπερασματικά.

·       Η Δημοτική Αρχή κατάφερε μέσα στους 15 μήνες της θητείας της να διαλύσει την μία από τις δύο δημοτικές επιχειρήσεις που βρήκε στο Δήμο – την πρώην ΔΕΑΠ – και να συρρικνώσει ακόμα περισσότερο αυτή του ΓΚΟΛΦ.

·       Με αυτά τα πενιχρά οικονομικά δεδομένα που αναφέραμε πιο πάνω, επιπέδου ενός καταστήματος, ο βαρύγδουπος τίτλος ΓΚΟΛΦ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ηχεί ως αστείο στ’ αυτιά μας.

Που πήγαν οι μεγαλόστομες δηλώσεις του κ. Δημάρχου για έξωση του ιδιώτη και νέο επιχειρηματικό πνεύμα;

Που είναι το επενδυτικό πρόγραμμα της επιχείρησης, προϋπόθεση, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, για να μετατραπεί σε ανώνυμη;

 Που είναι οι καινοτομίες του έμπειρου πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου δημόσιας επιχείρησης και σημερινού Δημάρχου;

Μ’ αυτά τα αποτελέσματα, τι νόημα έχουν οι αμοιβές των σχεδόν 50.000€ ετησίως για Αντιπρόεδρο και Δ/ντα Σύμβουλο που επιβαρύνουν την επιχείρηση;

Στο δημοτικό πρόγραμμα των ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρουμε για το ΓΚΟΛΦ:

Πέρα από δημοτική επιχείρηση είναι ένας χώρος πρασίνου, περιπάτου, αναψυχής και αθλητισμού που πρέπει να ενταχθεί ενεργά και αρμονικά στη ζωή της πόλης. Είναι αναγκαία η περιμετρική ανάπλαση με πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομο, τουλάχιστον δύο παιδικές χαρές κ.α., η καλή συντήρηση και αναβάθμιση του υφιστάμενου πρασίνου και η αξιοποίησή του για επισκέψεις σχολείων, επαφή των νέων με το άθλημα και διάφορες εκδηλώσεις.

Ως δημοτική επιχείρηση επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί σε νέα βάση. Απαραίτητη προϋπόθεση, για να είναι βιώσιμη και να προσφέρει ουσιαστικά στην πόλη, είναι να εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο Αναπτυξιακό – Επενδυτικό Πρόγραμμα ώστε, σε συνδυασμό με τις μαρίνες και σε συνεργασία με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της περιοχής, να συμβάλλει στην προσέλκυση τουρισμού οικονομικά αποδοτικού, να έχει έσοδα και αξιόλογο οικονομικό αποτέλεσμα. Για το σκοπό αυτό θεωρούνται απαραίτητα η κατασκευή, σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, Συνεδριακού Κέντρου και η προσέλκυση διεθνούς ενδιαφέροντος.

Προς αυτή την κατεύθυνση αν κινηθούν τα πράγματα έχει νόημα να λειτουργεί ως δημοτική επιχείρηση, ώστε να αξιοποιούνται τα κέρδη της για έργα στην πόλη και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.



Με εκτίμηση

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΝ,ΤΟ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝΕ Κ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΓΚΟΛΦΕΡ,ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟ,ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Κ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΕΞΙΩΣΕΩΝ.ΔΕΥΤΕΡΟΝ,ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ Κ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΓΚΟΛΦ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΓΗΠΕΔΑ ΓΚΟΛΦ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΨΥΧΗ.ΤΡΙΤΟΝ,ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΑ Κ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ Κ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΣΙΜΕΝΤΑ Κ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕ Κ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΟΤΙ Ο ΕΟΤ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ Κ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟΣ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΓΗΠΕΔΟ ΓΚΟΛΦ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Κ ΜΕΡΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ Κ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΤΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΩΝ,ΤΣΙΓΓΑΝΩΝ Κ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή