"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Η εξέλιξη της Ιατρικής και της Γενετικής Επιστήμης μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε τον ανθρώπινο οργανισμό και τις ιδιότητες του. Η γνώση αυτή σε συνδυασμό με το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής μας προσανατολίζουν στην ...ιδέα της πρόληψης από ασθένειες, της διατήρησης της υγείας και στο ευ ζην.

Το κέντρο Genomed Γλυφάδας με τη συνεργασία και την αιγίδα του Δήμου Γλυφάδας και του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας οργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα : ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Ημέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 , ώρα :18:00

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», Ανατολικής Ρωμυλίας 123 είσοδος ελεύθερη
Ομιλητές-Θέματα:

• Ν. Δρακούλης (ιατρός κλινικός φαρμακολόγος, επίκουρος. Καθηγητής ΕΚΠΑ)
ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥΠΑΡΑΓΟΝΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ (η εμφάνιση νόσων όπως στεφανιαία νόσος, σακχαρώδης διαβήτης 2, υπέρταση, οστεοπόρωση, υπερλιπιδαιμία, νεοπλασία εξαρτάται από τρείς παραμέτρους: το γονιδιακό προφίλ, το περιβάλλον και τον τρόπο ζωής. Η γνώση συμβάλει στην πρόληψη από ασθένειες και στη διατήρηση της υγείας)

• Σ. Ζερβούδης (χειρουργός γυναικολόγος Μαστολόγος, αν. καθηγητής Montpellier Γαλλίας, πρόεδρος πανεπιστημίου MANOSMED)
ΠΡΟΛΗΨΗ & ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ. BRCA1 - BRCA2 (ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου στις γυναίκες. Προγράμματα πρόληψης όπως η μαστογραφία και ο γονιδιακός έλεγχος συμβάλλουν στη βελτίωση προ συμπτωματικού έλεγχου)

• Κ. Ξένος (κλινικός διατροφολόγος διαιτολόγος, Διευθυντής. τμήματος διατροφογενετικής & έρευνας θρέψης «Ευρωκλινικής Αθηνών», αντιπρόεδρος ΕΙΔ)
ΓΝΩΣΗ:Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΙΤΑ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑΤΟΣ. ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΓΟΝΙΔΙΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (τα γονίδια επηρεάζουν την αποθήκευση του λίπους στο σώμα, καθώς και τη μετατροπή του σε ενέργεια- μεταβολισμό. Η γνώση για τις θρεπτικές ανάγκες με βάση το ρυθμό μεταβολισμού, τον έλεγχο μηχανισμών κορεσμού, την εξατομικευμένη διατροφική κατεύθυνση βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και τη διατήρηση επιθυμητού βάρους)

• Α. Μπαδέκας (χειρουργός ορθοπεδικός, διευθυντής κλινικής άκρου ποδός-ποδοκνημικής Metropolitan , διευθυντής του ορθοπεδικού τμήματος ΕΛ.ΑΣΤ., πρόεδρος επιστ. επιτρ. ΕΕΑΠΠ)
ΓΟΝΙΔΙΑ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΕ ΤΑΡΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ & ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ (η γονιδιακή δομή των αθλητών επηρεάζει κατά 70-80% τις ικανότητες στα αθλήματα και τις βιολογικές διαδικασίες που συμβάλλουν στις υψηλές επιδόσεις τους)



Οργάνωση συντονισμός: Genomed Γλυφάδας
υπεύθυνη :Ευπραξία Πιπίνη (αναισθησιολόγος)
Α. ΜΕΤΑΞΑ 37 (2ος όροφος), πληροφορίες: 2109689596, 6970109166

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου