"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Ένα δισ ευρώ θα «πέσει» στην αγορά


Τα πρώτα χρήματα αναμένεται να εισρεύσουν στην Ελλάδα παράλληλα με την άφιξη την Τετάρτη του αρμόδιου επιτρόπου για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν. Η επίσκεψη του επιτρόπου θα φέρει 1 δισ. ευρώ ρευστότητας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Σκοπός της επίσκεψης του Επιτρόπου είναι να
συμμετάσχει στην τελετή υπογραφής για τη συμφωνία σύστασης του Ταμείου Εγγυήσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η οποία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις στο υπουργείο Ανάπτυξης.
Στην τελετή υπογραφής, το κείμενο για τη σύσταση του Ταμείου θα συνυπογράψουν, παρουσία του Επιτρόπου κ. Χαν, η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, ως εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης και ο κ. Πλ. Σακελλάρης, Αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) θα συνδράμει την Ελλάδα με 500 εκατομμύρια ευρώ από πόρους του ΕΣΠΑ, ως εγγύηση, προκειμένου να καταστεί δυνατή η δανειοδότηση των ελληνικών μικρομεσαίων Επιχειρήσεων από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με το ποσό του ενός δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2013, μέσω τραπεζών που θα λειτουργούν ως ενδιάμεσοι φορείς.


www.blog.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου