"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Άννα Καυκά στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
Ανακοίνωση

H Διοικούσα Επιτροπή του ΕΒΕΑ όρισε εκπρόσωπο, στο Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών την κα Άννα Καυκά. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Γλυφάδας

Το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών, είναι η Αστική Εταιρεία των Επιμελητηρίων της Ελλάδος που δημιουργήθηκε για την προώθηση της επιχειρηματικότητας της γυναίκας, σύμφωνα με το πρότυπο του Ευρωεπιμελητηρίου και τις αποφάσεις της Λισσαβόνας.
Πρωταρχικός στόχος του Δικτύου είναι, η ευαισθητοποίηση των Επιμελητηρίων και των επιχειρηματιών-μελών τους σχετικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από την πλήρη ενσωμάτωση των γυναικών στην αγορά εργασίας και την οικονομία.

Στόχος του Δικτύου είναι η ενίσχυση και εξυγίανση των υπαρχόντων γυναικείων επιχειρηματικών μονάδων και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της γυναίκας με την ίδρυση νέων επιχειρήσεων, η προώθηση ίσων ευκαιριών, η άρση των επαγγελματικών στερεοτύπων και η συμφιλίωση μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Πάντα μέσα από τις υπηρεσίες που τα Επιμελητήρια προσφέρουν στα μέλη τους.
Η αύξηση της απασχόλησης της γυναίκας παραμένει επιτακτική ανάγκη για ολόκληρη την Ευρώπη, διότι είναι ένας από τους παράγοντες που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της εγχώριας αλλά και της Ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης.
Σε μια εποχή δύσκολη για τις ΜμΕ, το Δίκτυο φιλοδοξεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις των γυναικών να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν, αξιοποιώντας τα εθνικά και κοινοτικά προγράμματα, παρέχοντας πληροφόρηση σε θέματα του ενδιαφέροντός τους, οργανώνοντας επιχειρηματικά σχέδια και παρεμβαίνοντας στα Κέντρα Λήψης Αποφάσεων, για μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την εργαζόμενη γυναίκα σε προβλήματα όπως είναι ο συνδυασμός οικογενειακής ζωής-καριέρας, θέματα συνταξιοδοτικά, θέματα σχετικά με τον ασφαλιστικό τους φορέα κ.α.
Το επιχειρείν είναι δύσκολο πολλές φορές για τις γυναίκες, διότι η γυναίκα είναι επιφορτισμένη με πολλούς ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου