"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Γλυφάδα – Ηρακλής Ψαχνών 1-2

Γλυφάδα – Ηρακλής Ψαχνών 1-2

Ματσάρα σε έρημο τοπίο

Ο Ηρακλής Ψαχνών με ηγέτη τον Καμερουνέζο Οχάντζα πέρασε νικηφόρα από την Καισαριανή σε βάρος της Γλυφάδας

Παιχνίδι για γερά νεύρα στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Καισαριανής, ανάμεσα σε Γλυφάδα και Ηρακλή Ψαχνών. Ματς με άγρια ομορφιά, με εκατέρωθεν ευκαιρίες, ωραίο ποδόσφαιρο, πολλές δυνατές μονομαχίες και νικήτρια την ομάδα της Εύβοιας (1-2).

 Εξαιρετικό το πρώτο ημίχρονο από ποδοσφαιριστές που ήθελαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και όχι να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Την υπεροχή είχε αρχικά η αθηναϊκή ομάδα, με κινητήριο μοχλό τον Πορτίγια, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός από τα στημένα που εκτελούσε. Από τον Ηρακλή Ψαχνών έλειπε η εκρηκτικότητα και οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν προέρχονταν από γεμίσματα. Ο Σονγκό, που αποτελεί ένα από τα ατού της Γλυφάδας, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και αυτό εντέλει στοίχισε στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Πικόν, αλλά το συγκρότημα του Θωμά Γράφα έφερε το παιχνίδι στα ίσια με τον Κρητικό. Μετά το 1-1 η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη. Στο δεύτερο μέρος το μενού είχε... ξύλο. Πολλά σκληρά μαρκαρίσματα και ένα σωρό κίτρινες κάρτες. Η φάση του πέναλτι που κέρδισαν τα Ψαχνά ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών εκ μέρους των γηπεδούχων, που υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε παράβαση. Όχι μόνο αυτό, δέχτηκε και κόκκινη ο Πικόν για το μαρκάρισμα στον διακριθέντα Οχάντζα, που μπήκε στο ματς και άλλαξε εντελώς την εικόνα. Ο Κρητικός δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκανε το 2-1. Επρόκειτο για ένα ανοιχτό και αμφίρροπο παιχνίδι, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Δύσκολο έργο είχε ο διαιτητής Κωνσταντάκης (Αχαίας), που μοίρασε κίτρινες κάρτες σε Πορτίγια, Ευσταθίου, Λάμπρου, Σκόνδρα, Παλαιολόγο, Οχάντζα, Σονγκό, Κρητικό, Κοιλιάρα, Αθανασόπουλο και Τσούτση. Κόκκινη είδε ο Πικόν.

ΓΛΥΦΑΔΑ: Χρήστου, Γαλανόπουλος (82' Νικολιάς), Νατσούρας, Πικόν, Μοντέστε, Γκέζος, Σκόνδρας, Καμινιώτης (69' Τσίγκας), Πορτίγια, Σονγκό, Ευσταθίου (56' Σμυρλής).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Αθανασόπουλος, Παλαιολόγος, Τζανής, Μπακομήτρος, Λάμπρου (60' Νικολόπουλος), Κοιλιάρας, Κρητικός, Στουρνάρας, Γκεμίσης (54' Τσούτσης), Τσιμότζι, Ντανιέλ (68' Οχάντζα).

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6': Ο Ευσταθίου έφυγε μόνος στην αντεπίθεση ύστερα από λάθος διώξιμο της άμυνας, ωστόσο καταλογίστηκε φάουλ, μια και θεωρήθηκε ότι ο παίκτης της Γλυφάδας χρησιμοποίησε το χέρι του.
16': Σουτ του Κρητικού έξω από την περιοχή, ο Χρήστου έπεσε και απομάκρυνε την μπάλα. Ο Ντανιέλ πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ήταν όμως οφσάιντ.
30': Εκτέλεση φάουλ του Πορτίγια, η μπάλα κατευθύνθηκε στο παραθυράκι του Αθανασόπουλου, ο οποίος έδιωξε εντυπωσιακά.
42': Ο Ευσταθίου προσπάθησε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά, αλλά ο τερματοφύλακας των Ψαχνών αποσόβησε τον κίνδυνο.
55': Ο Πορτίγια εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκέζος έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι.
75': Ο Κοιλιάρας έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Οχάντζα έκανε την κεφαλιά, ο Χρήστου μπλόκαρε την μπάλα.

ΤΑ ΓΚΟΛ
19': Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πορτίγια, ο Νατσούρας έπιασε την πρώτη κεφαλιά, ο Πικόν τη δεύτερη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ηρακλή Ψαχνών (1-0).
27': Ο Τσιμότζι έκανε το γύρισμα στην περιοχή, η μπάλα χτύπησε στα σώματα και ο Κρητικός δεν άφησε την μπάλα να πέσει στο έδαφος, έπιασε το σουτ και σκόραρε (1-1).
78': Ο Πικόν ανέτρεψε τον Οχάντζα, ο ρέφερι καταλόγισε πέναλτι και έδειξε κόκκινη στον Ισπανό. Ο Κρητικός το εκτέλεσε εύστοχα, παρ’ ότι βρήκε την μπάλα ο Χρήστου.

ΕΙΠΑΝ...
Λουτσιάνο (προπονητής Γλυφάδας): «Ήρθα στη συνέντευξη Τύπου μόνο και μόνο για να δώσω το "παρών". Επειδή σέβομαι τον Ηρακλή Ψαχνών και τον προπονητή του. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο. Ευχαριστώ πολύ».
Θωμάς Γράφας (προπονητής Ηρακλή Ψαχνών): «Όλη την εβδομάδα έλεγα στους παίκτες μου ότι έχουμε να κάνουμε με έναν αντίπαλο που τον αδικεί η βαθμολογική του θέση. Που παίζει καλό ποδόσφαιρο. Και αυτό φάνηκε στο ματς. Ήταν δύσκολη η νίκη για εμάς. Βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και προσπαθήσαμε να κάνουμε την ανατροπή. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που έκαναν. Δουλεύουμε συνεχώς για να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια». Ερωτώμενος για την ένταση που επικράτησε στο δεύτερο ημίχρονο, απάντησε: «Ένταση είναι λογικό να υπάρχει όταν δύο ομάδες θέλουν πολύ τη νίκη. Πάντως δεν ξεπεράστηκαν τα όρια».

• Την αναμέτρηση παρακολούθησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου, που είχε τετ α τετ στα δημοσιογραφικά μπουθ με τον διοικητικό ηγέτη της Γλυφάδας Γιάννη Κόντη.
• Ο Χρήστος Πατσατζόγλου ήταν δηλωμένος για την αρχική ενδεκάδα, στην προθέρμανση όμως υπέστη τράβηγμα στον δικέφαλο και έμεινε εκτός

Πηγή του ρεπορτάζ: Εφημερίδα Φως των Σπορ, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου