"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 9.100€ ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΟΡΗ από την Επιτροπή Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων

Οι "καμπάνες" της Επιτροπής Ελέγχου Εκλογικών Παραβάσεων ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ.

-Δυνατή Γλυφάδα Κώστας Κόκκορης, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, Κώστα Κόκκορη, 9.100 ευρώ
- Άμεση παρέμβαση, Δήμος Γλυφάδας, με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, Στέλιο Λανδράκη, 8.600 ευρώ.

 
Πρόστιμα για Λάθη που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράληψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
 
Όπως είχε υποσχεθεί, το epoli.gr δημοσιεύει σήμερα τη λίστα με τους Δημοτικούς και Περιφερειακούς Συνδυασμούς στους οποίους επιβάλλονται πρόστιμα, λόγω παρατυπιών στις δαπάνες της προεκλογικής περιόδου του 2010, μετά και την ολοκλήρωση των ελέγχων από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Προεκλογικών Παραβάσεων. 

Η αρχή γίνεται με τις Παρατάξεις από την Αττική, όπου 86 από αυτές που μετείχαν στις Δημοτικές αλλά και τις Περιφερειακές Εκλογές βρέθηκαν με λανθασμένα προεκλογικά οικονομικά στοιχεία. Τα λάθη αυτά αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράληψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Θυμίζουμε, το θέμα "ήρθε στο φως" έπειτα από το ρεπορτάζ του epoli.gr για τη δρομολογούμενη έκπτωση του κ. Γιάννη Δημαρά από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και την επιβολή στο Συνδυασμό του, προστίμου ύψους 50.000 ευρώ, ποινή που κάνει τους συνεργάτες του κ. Δημαρά να μιλούν για πολιτική δίωξη (η σχετική αποκάλυψη ΕΔΩ).

Στη λίστα για όλη την Αττική, πλέον, ξεχωρίζουν Συνδυασμοί ακόμα και νικητών της "εκλογικής μάχης" του 2010, ενώ τα πρόστιμα ποικίλουν από μερικές εκατοντάδες μέχρι... δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο μόνος που, παράλληλα με το πρόστιμο, εκπίπτει του αξιώματός του είναι ο κ. Γ. Δημαράς (αποφάσεις ΕΔΩ και ΕΔΩ), ενώ "ζαλίσουν" τα ποσά που έχουν επιβληθεί ως ποινές στον Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά με πρόστιμο 63.423 ευρώ, στον πρώην Δήμαρχο Ζωγράφου Γιάννη Καζάκο με 50.000 ευρώ, στον πρώην Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρο Κόντο με 26.468 ευρώ, στον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Βασίλη Ζορμπά με 21.735 ευρώ, στον υποψήφιο Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Άγγελο Αποστολάτο με 63.808 ευρώ και στον υποψήφιο Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Κωνσταντίνο Κουβόπουλο με 40.807 ευρώ.

Από τα πρόστιμα δε γλύτωσαν ούτε ο Υπουργός Υγείας - το 2010 υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής - Άδωνις Γεωργιάδης, που καλείται να πληρώσει 12.903 ευρώ, αλλά ούτε ακόμα και ο ίδιος ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Δημήτρης Καλογερόπουλος (ο οποίος πρέπει να εφαρμόσει και τις αποφάσεις των προστίμων), ο οποίος "τιμωρείται" για παραλείψεις ως υποψήφιος Δήμαρχος Αιγάλεω με 24.550 ευρώ... 

Η λίστα με τους Συνδυασμούς της Αττικής, τον εκάστοτε επικεφαλής και το επιβληθέν πρόστιμο:
 
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου