"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Οικονομική ενίσχυση στους λιμενικούς με νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Οικονομική ενίσχυση στους λιμενικούς

Οικονομική ενίσχυση πριν αποσπασθούν για την κάλυψη επιχειρησιακών ή λειτουργικών αναγκών, στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, θα λαμβάνουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην οποία προβλέπεται η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των στελεχών του Λιμενικού και η οποία περιλαμβάνει τα έξοδα μετάβασης και επιστροφής, την ημερήσια αποζημίωση αλλά και τις δαπάνες διανυκτέρευσης.
Σημειώνεται, ότι η αποπληρωμή της συγκεκριμένης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνεται μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ η χρηματοδότησή της θα προέλθει -κατά το μεγαλύτερο μέρος της- από ευρωπαϊκούς πόρους.
Η πρωτοβουλία του υπουργού εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο του «Λιμενικού Καλλικράτη» και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών.
«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που επιχειρούν στα θαλάσσια σύνορα επιτελούν καθημερινά μια ύψιστη αποστολή, ευρισκόμενοι διαρκώς στην υπηρεσία της πατρίδας. Η Πολιτεία, με κάθε τρόπο, έχει χρέος να στέκεται στο πλευρό αυτών των ανθρώπων», τονίζει σε σχετική δήλωσή του, ο κ. Βαρβιτσιώτης.
Πηγή: ΑΜΠΕ
http://www.enikos.gr/society/187854,Oikonomikh_enisxysh_stoys_limenikoys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου