"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Θεμέλιος λίθος για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας - Παιανίας από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό

Ξεκίνησε η κατασκευή του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας
 
Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός:
  • Η κατασκευή των έργων υποδομής για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων στην Αττική ήταν από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις
  • 40.000 βόθροι καταργούνται - Τεράστιο οικονομικό όφελος για τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής
  • 47.000 ευρώ είναι το ημερήσιο πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση της κοινοτικής περιβαλλοντικής Νομοθεσίας από το οποίο θα απαλλαγεί η χώρα μας!
  • Δημιουργούνται τουλάχιστον 300 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και τουλάχιστον 50 νέες μόνιμες θέσεις για τη λειτουργία του, ενώ θα τονωθεί σημαντικά η τοπική αγορά.
egainia 1
Το θεμέλιο λίθο σε ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στην Αττική έθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παρουσία του Διευθυντικού Στελέχους της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γ. Κρεμλή, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Γ. Ιωαννίδη, του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αθ. Μπούρα και των βουλευτών κ. Μ. Βορίδη και Γ. Βλάχου. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σ. Ντούνη, οι πρώην βουλευτές κ. Π. Ασπραδάκης, κ. Απ. Σταύρου, κ. Ν. Καντερές, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Χρ. Κισκήρα, Αντιπεριφερειάρχες, οι Δήμαρχοι Κρωπίας, κ. Δ. Κιούσης και Παιανίας, κ. Δ. Δάβαρης, Δήμαρχοι της Ανατολικής Αττικής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, παρουσία εκατοντάδων πολιτών της περιοχής.
 
Τόσο οι Βουλευτές όσο και οι Δήμαρχοι που πήραν το λόγο, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, εξήραν τις προσπάθειες του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο δίνει λύση στο τεράστιο αποχετευτικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα τους κατοίκους της Ανατολικής Αττικής. Το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Κρωπίας – Παιανίας αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2015, έχει συνολικό προϋπολογισμό 112,9 εκατομμύρια Ευρώ και καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός δήλωσε σχετικά:
«Η κατασκευή των έργων υποδομής για τη διαχείριση των υγρών και στερεών αποβλήτων στην Αττική ήταν από τις βασικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Το εμβληματικό έργο του ΚΕΛ, που θα ολοκληρωθεί το 2015, θα αλλάξει τη ζωή δεκάδων χιλιάδων κατοίκων στα Μεσόγεια. Είναι ένα έργο 100% χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ. Δυο δεκαετίες χρειάστηκε η Πολιτεία, ώστε να ωριμάσει το έργο, αφού το ΚΕΛ έχει ξεκινήσει ως σχεδιασμός, αμέσως μετά τη Μεταπολίτευση. 37 αιτήσεις ακύρωσης και ασφαλιστικών μέτρων, αριθμός που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, από κάποιους που ήθελαν – εξυπηρετώντας συμφέροντα ίδια ή τρίτων- η Ανατολική Αττική να παραμείνει στην τριτοκοσμική αυτή κατάσταση των 150.000 βόθρων. egainia 2
Σήμερα όμως το σημαντικό αυτό έργο γίνεται πραγματικότητα από την Περιφέρεια Αττικής. Εύχομαι και ελπίζω, και οι υπόλοιποι Δήμοι της περιοχής να δείξουν την ίδια διάθεση και να συνεργαστούν, ώστε να βρεθούν λύσεις και για τις υπόλοιπες περιοχές, για την κατασκευή και των άλλων Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων, δηλαδή για την Αρτέμιδα, τα Σπάτα, τη Ραφήνα, το Μαραθώνα και τη Νέα Μάκρη. Τότε μόνον θα μιλάμε για μια ολοκληρωμένη αλλαγή στο αποχετευτικό σύστημα της Ανατολικής Αττικής. Είναι η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που έχει η Αττική να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές για τα επόμενα 30 χρόνια».
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου