"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Μονόδρομος οι Ανοιχτές Σχολές για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013
Η θλιβερή εικόνα των κλειστών πανεπιστημίων για δέκα συνεχείς εβδομάδες είναι εξοργιστική. Δοκιμάζει την αντοχές χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών μας, καθώς ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο εξαιτίας της αδιαλλαξίας κάποιων συντεχνιών, είναι κάτι παραπάνω από ορατός.
Οι Πρυτανικές αρχές τόσο του ΕΚΠΑ όσο και του ΕΜΠ, πρέπει έστω και τώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνδράμουν άμεσα για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια. Σε αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχοντας ήδη κριθεί παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε το αυτονόητο, ότι οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές από όλους. Η τεράστια ανταπόκριση της πλατφόρμας « Ανοιχτές Σχολές – anoixtessxoles.gr » με περισσότερες από 25.000 υπογραφές, αποδεικνύει έμπρακτα την απαίτηση των φοιτητών για επιστροφή στην εύρυθμη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Μέσα λοιπόν, σε αυτό το κλίμα αβεβαιότητας που σκοπίμως καλλιεργείται από κάποιους για μικροπολιτικά παιχνίδια, κάνουμε έκκληση για να δοθεί ένα τέλος στην κατάσταση «ομηρίας» που έχουν περιέλθει τα πανεπιστήμια και οι φοιτητές. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, κάποιες πολιτικές δυνάμεις να προτρέπουν σε ενέργειες που αλλοιώνουν τον ρόλο των πανεπιστημίων και να παίζουν με την τύχη των φοιτητών. Ως φοιτητές, επιφυλασσόμαστε για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, που θα περισώσει ότι είναι εφικτό από την αξιοπρέπεια του ελληνικού Πανεπιστημίου και θα διασφαλίσει από εδώ και πέρα την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Από το Γραφείο Τύπου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου