"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Γλιτώστε χρόνο και χρήμα με 10 τρόπους, Νέες και καινοτόμες τραπεζικές υπηρεσίες είναι εδώ για να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.

Θέλετε να σταματήσετε να πληρώνετε προμήθειες στις τράπεζες για καθημερινές συναλλαγές; Έχετε κουραστεί να «ξεροσταλιάζετε» στις ουρές; Πρέπει να κάνετε μια επείγουσα τραπεζική εργασία αργά τη νύχτα; Μην απελπίζεστε. Υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρετε, και μάλιστα εύκολα και απλά. Αρκεί να ακολουθήσετε μια σειρά από κινήσεις, στο Internet, στα ΑΤΜ και μέσα από το κινητό σας τηλέφωνο.
Συγκεκριμένα:
- Πληρώστε την πιστωτική σας κάρτα, τα δάνεια και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλων υπηρεσιών από το ATM της τράπεζας με την οποία συνεργάζεστε, χρεώνοντας το λογαριασμό σας. Και οι προμήθειες είναι χαμηλότερες ή μηδενικές για την πληρωμή των λογαριασμών και αποφεύγετε τις ουρές.


- Δώστε πάγιες εντολές για να πληρώνονται αυτόματα οι οφειλές σας από τον τραπεζικό σας λογαριασμό. Το κόστος είναι μηδενικό ή τουλάχιστον χαμηλότερο από το γκισέ, δεν ταλαιπωρείστε στην ουρά και οι λογαριασμοί δεν λήγουν. Φροντίστε να υπάρχουν χρήματα στο λογαριασμό σας.

- Χρησιμοποιήστε τις υπηρεσίες e-banking για πληρώσετε πιστωτική κάρτα άλλης τράπεζας ακόμη και άλλης τράπεζας, ακόμα και αν δεν έχετε λογαριασμό σε αυτή. Υπάρχει μικρή χρέωση, αλλά αποφεύγετε την ταλαιπωρία και τις ουρές.

- Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία EasyPay (www. easypay.gr) της Winbank μπορείτε να πληρώσετε με την πιστωτική σας κάρτα (οποιασδήποτε τράπεζας) λογιαριασμούς ΔΕΚΟ και άλλων υπηρεσιών ανά πάσα στιγμή μέσω του Internet.

- Χρησιμοποιήστε τα ATM των τραπεζών για να «φορτώσετε» με χρόνο ομιλίας το κινητό σας ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση και τα χρήματα αφαιρούνται αυτόματα από τον τραπεζικό λογαριασμό.

- Για επιπλέον ασφάλεια στις ηλεκτρονικές αγορές σας, μπορείτε να αποκτήσετε μια άυλη (virtual) πιστωτική κάρτα, στην οποία θα μεταφέρετε χρήματα από τον τραπεζικό σας λογαριασμό ή την «κανονική» πιστωτική σας κάρτα. Η υπηρεσία We Buy όπως ονομάζεται προσφέρεται δωρεάν από την Τράπεζα Πειραιώς.


- Εγκαταστήστε στο iPhone (και τι iPod touch ή το iPad) τα ειδικά applications για ηλεκτρονικές συναλλαγές που διαθέτουν οι τράπεζες. Ήδη η Εθνική, η Alpha Bank, η Eurobank και η Citibank έχουν σχετικές εφαρμογές και αναμένεται να ακολουθήσουν οι υπόλοιπες.

- Αξιοποιώντας την υπηρεσία «Λεφτά στο Λεπτό» της Τράπεζας Πειραιώς μπορείτε να στείλετε άμεσα χρήματα σε όποιον θέλετε, αρκεί αυτός να βρίσκεται σε ένα ATM της τράπεζας. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη για τους πελάτες της τράπεζας μέσω των ATM της, τηλεφωνικά ή μέσω Internet και επιτρέπει την ανάληψη χρημάτων μόνο με τη χρήση ενός ειδικού κωδικού.

www.bankingnews.gr
- Ζητήστε από τη τράπεζα να μην λαμβάνετε αντίγραφα λογαριασμών (statements) στο ταχυδρομείο αλλά μόνο ηλεκτρονικά. Πέρα από το οικολογικό όφελος, ορισμένες τράπεζες ανταμείβουν αυτή την επιλογή με υψηλότερα επιτόκια.
- Χρησιμοποιήστε τα ειδικά ΑΤΜ ή τα εξειδικευμένα κέντρα αυτόματων συναλλαγών των τραπεζών για να καταθέστε χρήματα χωρίς τη χρήση φακέλου αποφεύγοντας κόστος και ταλαιπωρία και παίρνοντας οριστική απόδειξη για τη συναλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου