"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

O ΠΑΟ Κέρδισε γιατί είχε πλέι-μέικερ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε επειδή είχε πλέι-μέικερ. Λάθος. Είχε ΤΟΝ πλέι-μέικερ.
 Κόντρα στη Μακάμπι, όμως, θα χρειαστεί πέρα από τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τη «γνωστή συνταγή» για τον Σχορτσιανίτη και την υπομονή να πάει το παιχνίδι σε αργό τέμπο. Κοινώς… άλλη μια μέρα στο γραφείο. Άλλος ένας τελικός. Και λογικά, άλλος ένας τίτλος.


  • Ο  Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του ημιτελικού. Μπορεί ο Καλάθης να έκλεψε την παράσταση (πρώτος σκόρερ), ωστόσο, στο μπάσκετ αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι η εκτέλεση, αλλά η δημιουργία. Και δεν είναι μόνο οι 9 ασίστ που έδωσε ο αρχηγός του «τριφυλλιού», όσο ο τρόπος που πάσαρε απέναντι στην επιθετική άμυνα της Σιένα (hedge-out).

Παρότι ο ψηλός έβγαινε μακριά από το καλάθι για να ανακόψει το δρόμο του (τακτική που ακολουθεί με επιτυχία επί σειρά ετών η ιταλική ομάδα), ο Διαμαντίδης έβρισκε τον κατάλληλο (αμαρκάριστο δηλαδή) παίκτη, την κατάλληλη στιγμή, δημιουργώντας αυτόματα ένα πλεονέκτημα για την ομάδα του.

Απλά στο πρώτο ημίχρονο οι δύο περιφερειακοί (Περπέρογλου-Σάτο) δεν μετέτρεπαν τις πάσες σε πόντους.  Ο Διαμαντίδης, ωστόσο, συνέχισε με σταθερότητα να σηκώνει στους ώμους του το κομμάτι της δημιουργίας, κάνοντας μόλις ένα λάθος σε 32 λεπτά!

Αυτό θα πει πλέι-μέικερ! Εν αντιθέσει με τους Μπο ΜακΚάλεμπ και Μάρκο Γιάριτς, που ήθελαν να γίνουν πρωταγωνιστές. Ο πρώτος, αν κι από τραυματισμό, έκανε... άνω-κάτω το παιχνίδι της Σιένα προσπαθώντας χωρίς ισορροπία να τελειώσει φάσεις μες στη ρακέτα, ενώ ο δεύτερος έκανε κάποια γρήγορα άστοχα σουτ και βγήκε εκτός ματς.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, είχε «άσο» για αυτό και κέρδισε.

 πηγη http://www.sport24.gr/Columns/triantafillos/kerdise_giati_eixe_plei-meiker.854634.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου