"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Ζάχαρη και Αλάτι, το νέο it-bar της Αθήνας

Ένας νέος χώρος μας παρουσιάσθηκε την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας, όπου η ατμόσφαιρα αναδείκνυε το μπαρόκ και την εσσάνς της παλιάς πόλης που αναβλύζει στην περιοχή των Εξαρχείων.
 Τα ζεστά χρώματα του κόκκινου και του μαύρου που εναλλάσσονταν στο ανακαινισμένο νεοκλασσικο όπου στεγάζεται το bistrot-bar υποστηρίζουν απόλυτα το δυϊσμό της τζαζ διάθεσης του παραδοσιακού ποτάδικου του Αμερικανικού Νότου - στον πάνω όροφο- με την αυθεντικότητα της γαστριμαργικής εμπειρίας με βάση την ελληνική κουζίνα του bistrot του ισογείου. Όλα αυτά με θέα το παλιό σινεμά και τον πεζόδρομο της Βαλτετσίου προσφέρουν στον υποψήφιο θαμώνα τη διάθεση να έρθει και να μείνει γενόμενος, και ο ίδιος μέρος της ιστορίας της Αθήνας και του "μαγαζιού" σαν νέος "απάχης"...


Ένας εκ των ιδιοκτητών, ο Γλυφαδιώτης της υπόθεσης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος,ο οποίος φαίνεται να απολαμβάνει την ποιότητα που προσφέρει το εγχείρημά του σχεδόν όσο κι οι θαμώνες του -κι αυτό γιατί δεν προλαβαίνει τόσο- είναι υπεύθυνος για την ενημέρωσή μας περί των εγκαινίων του νέου στεκιού που όπως παρατηρήσαμε φιλοξενεί καλλιτεχνικό, πολιτικό και παραδοσιακά εξαρχειώτικο κόσμο σε πλήρη αρμονία, λικνιζόμενο στους ρυθμούς της σαγηνευτικής μουσικής. Προφανώς, η προσέλευση επιφανών Γλυφαδιωτών ήταν άμεση και αθρόα, το παρών δώσανε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Δημήτρης Τζάνος, ο Αλέξανδρος Καλόμηρος, η Κατερίνα Καραβιώτη, η Άρια Ραμνιώτη, η Άννυ Καυκά και πολλοί άλλοι Γλυφαδιώτες.


Ας ελπίσουμε τέτοιες προσπάθειες να δούμε σύντομα και στην πόλη μας...

Remember to: Να δοκιμάσω τα υπέροχα cocktails από τη μπάρα και τα απίθανα finger food από την κουζίνα του bistrot- εξ ολοκλήρου από ελληνικά εδέσματα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου