"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, έδωσε το ΥΠΕΚΑ στον δήμαρχο Γλυφάδας


Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου, έδωσε το ΥΠΕΚΑ στον δήμαρχο Γλυφάδας προκειμένου να απομακρύνει όλες τις κατασκευές που έγιναν σε προστατευόμενη και αναδασωτέα περιοχή του Υμηττού για την κατασκευή νεκροταφείου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Έθνος, του ζητείται επίσης να υποβάλλει μέχρι 30 Σεπτεμβρίου τις αναγκαίες μελέτες για την πλήρη αποκατάσταση του χώρου και την επαναφορά του στην προηγούμενη κατάσταση.
Στις ενέργειες αυτές περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση της κοίτης του ρέματος που μπαζώθηκε.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΥΠΕΚΑ προσπαθεί να λύσει το θέμα με συνεργασία και από τις δύο πλευρές, ωστόσο εκφράζεται απογοήτευση για τη στάση του δημάρχου και του Μητροπολίτη Γλυφάδας.
Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, συνάντησε τον δήμαρχο Κ. Κόκκορη, ενώ αυτή την εβδομάδα προγραμματίζεται σύσκεψη με εκπροσώπους της Αρχιεπισκοπής.
Η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη έστειλε πριν από λίγες μέρες πολυσέλιδο έγγραφο προς τον Δήμο Γλυφάδας, τη Μητρόπολη Γλυφάδας, την Εισαγγελία Πρωτοδικών, στο αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, όπου καταγράφεται όλο το ιστορικό της προσπάθειας δημιουργίας του νεκροταφείου, ενώ επισυνάπτεται και η έκθεση των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, η οποία αποδεικνύει πως οι ενέργειες του δήμου ήταν παράνομες, κατά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.
econews

1 σχόλιο:

  1. Και θα τα απομακρύνει μέχρι την Παρασκευή??? Και αν δε τα απομακρύνει τι θα κάνει το ΥΠΕΚΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή