"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΗ (δείτε φωτό)

Σε συγκέντρωση παρωδία κατέληξε η απογευματινή συγκέντρωση του δημάρχου Κώστα Κόκκορη. Παρά την τεράστια κινητοποίηση, η οποία εγείρει πολλά ερωτήματα για το κόστος της, συγκεντρώθηκαν συγγενείς και φίλοι του δημάρχου.

 Ένα τόσο σημαντικό θέμα κατάφερε ο δήμαρχος να το κάνει επικοινωνιακό σόου με κατάληξη την απογευματινή συγκέντρωση φιάσκο. Καλώς ή κακώς ένα διαχρονικό πρόβλημα της Γλυφάδας διαχειρίσθηκε φαιδρά από τον πολιτικά ανίκανο κ. Κόκκορη.
Η δημοτική αρχή επιλέγοντας τον εύκολο δρόμο το λαϊκισμού έστησε ένα ανεύθυνο επικοινωνιακό παιχνίδι έχοντας στο μυαλό της ότι το νεκροταφείο αποτελεί πεδίο λαμπρό άγρας ψήφων. Δυστυχώς για τη Γλυφάδα αυτή η νοοτροπία του παρελθόντος, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, των ρουσφετιών και της αυθαιρεσίας είναι  εγκατεστημένη στο δημαρχιακό μέγαρο της περιοχής μας.

Ο δήμαρχος με πλήρη ασυδοσία βομβάρδισε τους κατοίκους της πόλης μας με φυλλάδια, με sms και οτιδήποτε άλλο μπορούσε σε περιοχή Natura! Ο δήμαρχος λοιπόν ζητούσε τη νομιμοποίηση από τους πολίτες να συνεχίσει το αυθαίρετο έργο του. Αντί για νομιμοποίηση έλαβε την απάντηση ότι είναι μόνος του, απομονωμένος και πολιτικά επικίνδυνος για την πόλη μας.

Το άλλο που αναδείχθηκε από αυτή την ιστορία περίτρανα ήταν η απώλεια για τη Γλυφάδα δημάρχου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ένας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης που από την πρώτη στιγμή δεν κρύφτηκε και πήρε θέση μην υποκύπτοντας στο  πολιτικό κόστος και στον πειρασμό του λαϊκισμού.
 Με υπευθυνότητα και μετριοπάθεια ανέδειξε παντού την ανάγκη δημιουργίας νέου νεκροταφείου στη Γλυφάδα. Άλλωστε προφητικά η διεκδίκηση του οικοπέδου της Αεροπορίας ώστε να χωροθετηθεί εκεί νεκροταφείο είχε παρουσιαστεί με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στο προεκλογικό του πρόγραμμα.
Ο Βαρβιτσιώτης κατέκρινε την επιλογή του Δημάρχου θέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα  που εκφράζουν την πλειοψηφία της πόλης. Ανέφερε ότι το αυθαίρετο νεκροταφείο στον Υμηττό ανοίγει το δρόμο σε όλους του επίδοξους καταπατητές, τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή, την έλλειψη μελετών για την καταλληλότητα της περιοχής, το ότι είναι ουσιαστικά δασική έκταση και μάλιστα Natura και τέλος μίλησε για την ατολμία του δημάρχου να διεκδικήσει νόμιμα και σοβαρά αυτό που δικαιούται εδώ και χρόνια η Γλυφάδα.

Δυστυχώς όμως για τη Γλυφάδα δήμαρχος είναι ο Κόκκορης και τα κριτήρια των πολιτικών του πράξεων είναι άλλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου