"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

ΠΛΗΘΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ, Ξεθάβουν... Aυθαίρετα στη Γλυφάδα

Κατασκευές, μαντριά και μπαζωμένο ρέμα εντόπισαν οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος στην περιοχή που επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί το κοιμητήριο.
Παράνομες κατασκευές βρίσκονται γύρω και μέσα στον χώρο του αυθαίρετου νεκροταφείου

Λογαριασμούς με τα αυθαίρετα της περιοχής φαίνεται πως ανοίγει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με αφορμή την περίπτωση του παράνομου νεκροταφείου που επιχειρήθηκε να εγκατασταθεί στη Γλυφάδα.
Η αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αποκάλυψε αρκετές αυθαίρετες κατασκευές πέριξ και μέσα στον χώρο του νεκροταφείου όπως επίσης και την ύπαρξη μπαζωμένου ρέματος.
Οπως πληροφορηθήκαμε, στον χώρο του νεκροταφείου που έχει περιφραχτεί, υπάρχουν (εκτός από το λυόμενο εκκλησάκι) αυθαίρετη κατοικία και μαντριά, ενώ κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί σε αυτό, καταμετρήθηκαν άλλες 15 - 20 αυθαίρετες κατασκευές.
Το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι αποφασισμένο να ξηλώσει όλα τα αυθαίρετα, για τα οποία άλλωστε υπάρχουν τελεσίδικα πρωτόκολλα κατεδάφισης.
Παράλληλα, ζήτησε από τον Δήμο Γλυφάδας να βοηθήσει στην προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην παρανομία.
Ηδη, όπως έγραψε χθες το "Εθνος", έχει ενημερωθεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Αττικής, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η αποβολή αυθαίρετων κατασκευών από δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις.
Σύμφωνα με τους αρμόδιους του ΥΠΕΚΑ, μέσα στην εβδομάδα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση "με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος", όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά χθες συνεργάτες του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Η Δασική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει έγγραφο στην εισαγγελία πρωτοδικών που διενεργεί έρευνα, ενώ έχει υποβάλει μήνυση κατά του Δήμου Γλυφάδας και κατά παντός υπευθύνου.
Το πόρισμα
Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος επιβεβαιώνουν στο πόρισμά τους, το οποίο αναμένεται να υποβληθεί σήμερα - αύριο, πως το νεκροταφείο έχει εγκατασταθεί σε αναδασωτέα περιοχή, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της Α Ζώνης Προστασίας του Υμηττού.
Αναμένεται τώρα η έκδοση του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής από την αρμόδια επιτροπή.
Απομένει το λεπτό θέμα των νεκρών που έχουν ταφεί στους οκτώ μαρμάρινους τάφους.
Το ΥΠΕΚΑ μελετά τη δυνατότητα εκταφής, αφού πρώτα υπάρξει συνεννόηση με την Εκκλησία της Ελλάδας, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Επιμένουν για... Υμηττό

Την άμεση χωροθέτηση του κοιμητηρίου στην περιοχή του Υμηττού αποφάσισε ομόφωνα σε χθεσινή συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Το δημοτικό συμβούλιο προχώρησε στη διαπίστωση ότι ο Δήμος Γλυφάδας δεν διαθέτει νεκροταφείο και, παρουσία του μητροπολίτη Γλυφάδας, ο δήμαρχος κ. Κόκκορης δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το νεκροταφείο στον Υμηττό.
Στη συνεδρίαση παρευρέθηκε πλήθος πολιτών, ενώ απουσίαζε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ αποχώρησαν πριν από την ψηφοφορία, καθώς δεν έγινε αποδεκτό το αίτημά τους να περιληφθεί στην απόφαση αναφορά για τα αρνητικά αποτελέσματα της πολιτικής του Μνημονίου και θέση υπέρ της θεσμοθέτησης της καύσης των νεκρών.
Μανίνα Νικολοπούλου

1 σχόλιο:

  1. Καιρός ήταν να λάβει μέριμνα και το ΥΠουργείο Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα πάνω στον Υμηττό που αμφιβάλλω αν μετά από τόσα χρόνια που έχουν εγκατασταθεί εκεί πάνω από 20 χρόνια και όλοι όσοι περνούν και η Δημοτική Αστυνομία κάθε τόσο και όλοι γνωρίζουν αλλά κάνουν τα στραβά μάτια τόσα χρόνια..θα χρησιμοποιήσουν το καθεστώς της χρησικτησίας και δεν θα μπορούν να τους κουνήσουν...ήθελα νά ήξερα ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΟΧΗ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ?? ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ "ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ" ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ?? ή τους έχουν τάξει κάποια δωράκια μίζες κοινώς για να το αποσιωπούν το θέμα τόσα χρόνια τώρα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή