"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Δήμαρχος και Μητροπολίτης καταπατούν τον Υμηττό. Τα κέρδη του νεκροταφείου τους ενώνουν.

Στη Γλυφάδα εν μία νυκτί δήμαρχος και μητροπολίτης αποφάσισαν να φτιάξουν το δικό τους αυθαίρετο στον Υμηττό.
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος σε μία κίνηση κυρίως εντυπώσεων προχώρησε αυθαίρετα στη δημιουργία νεκροταφείου στον πολύπαθο Υμηττό. Ο χώρος που αποφάσισε ο δήμαρχος να δημιουργήσει το νεκροταφείο είναι δασική έκταση και υπάγεται στην Α΄Ζώνη προστασίας Υμηττού. Μάλιστα και η κίνηση αυτή έγινε με τις ευλογίες του Μητροπολίτη, ο οποίος με απόφαση του μετέφερε προκατασκευασμένη εκκλησία στο ίδιο σημείο.

Μάλιστα η μαγκιά του Δημάρχου δεν ολοκληρώθηκε εκεί. Χρησιμοποίησε τα απορριματοφόρα του δήμου ώστε να ολοκληρωθούν οι αυθαιρεσίες του, εκβίασε εργαζόμενους του δήμου οι οποίοι είναι συμβασιούχοι, απείλησε τους εθελοντές δασοπυροσβέστες και το χειρότερο παρέχωσε τους νεκρούς χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού στη μνήμη τους. Χαρακτηριστική η μαρτυρία συγγενός νεκρού που τάφηκε την προηγούμενη παρασκευή “Καμία κατανυκτική ατμόσφαιρα στην κηδεία, κανένας σεβασμός όλα να γίνουν γρήγορα για να προλάβουν τις αντιδράσεις”.

Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ερώτημα για τον ρόλο της πολιτείας. Πώς η συντεταγμένη πολιτεία ανέχεται τέτοια καουμπολίκια; Μετά από αυτή την ενέργεια του δημάρχου πώς θα αποτρέψει όλους τους επίδοξους καταπατητές που έχουν θέσει στο στόχαστρο τους τα “φιλέτα” του Υμηττού; Από την άλλη πλευρά ποιό είναι το μήνυμα που στέλνει ο κ. Κόκκορης, καταπατήστε τον Υμηττό ελεύθερα και μην λογοδοτείτε σε κανέναν; Και τελικά ποιός είναι αυτός που ορίζει τί είναι δημόσιο συμφέρον. Διότι δημόσιο συμφέρον αποτελεί και η προστασία του Υμηττού. Ο Υμηττός είναι περιουσία των πολιτών της Γλυφάδας και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Καμία καταπάτηση, καμία αυθαιρεσία δεν πρέπει να επικροτείται διότι γίνεται εις βάρος  των πολιτών και όχι υπέρ τους όπως διατείνεται ο δήμαρχος.

Αποδεικνύεται πλέον ξεκάθαρα ο πολιτικός καιροσκοπισμός και η μικροπολιτική στόχευση του κ. Κόκκορη ο οποίος εξελίσσεται στο μεγαλύτερο βαρίδι για το μέλλον της Γλυφάδας. Είναι πρωτοφανές ο πρώτος τη τάξει πολίτης να καταπατά τη νομιμότητα δήθεν προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Η ανασφάλεια του που πηγάζει από την ισχυρή αντιπολίτευση και την οριακή διαφορά ψήφων που κέρδισε τον δήμο τον οδηγούν σε ακραίες και αυθαίρετες ενέργειες που αντιστρατεύονται το δημόσιο συμφέρον και αποσκοπούν σε άντληση ψήφων με κριτήρια συναλλαγών.

Κοντολογίς ο δήμαρχος με τις πράξεις του αυτές οδηγεί τη Γλυφάδα στο παρελθόν.  Κοινωνός ο ίδιος νοοτροπίας νεοέλληνα, θιασώτης της ψευτομαγκιάς και της αυθαιρεσίας προχωρά σε ψηφοθηρικές ενέργειες οι οποίες καταπατούν και τους νόμους αλλά δεν δίνουν και οριστική λύση στα προβλήματα της Γλυφάδας. Η ίδια νοοτροπία που έφερε την Ελλάδα στο σημείο τα αυθαίρετα κτίσματα να είναι περισσότερα από τα νόμιμα, να καταπατώνται οι δασικές εκτάσεις και να παρουσιάζεται η σημερινή ειδεχθής εικόνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου