"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Δίκτυο Εθελοντών Γιατρών και Εξεταστικών Κέντρων για δωρεάν παροχή ιατρικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες

Μια σημαντική πρωτοβουλία του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την κάλυψη της πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οικογενειών και ατόμων με 107 εθελοντές γιατρούς και 3 εξεταστικά κέντρα στην περιοχή μας. 

Ο δήμος, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην πατρίδα μας, την απόφαση του δημάρχου, Χρήστου Κορτζίδη, να φροντίσει για την στήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, το γεγονός ότι λόγω της οικονομικής κρίσης πολλοί συμπολίτες μας μένουν χωρίς δουλειά, χωρίς κοινωνική ασφάλιση και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των έκτακτων αναγκών που τους παρουσιάζονται για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών και της περίθαλψής τους, δημιουργεί και συνάπτει Σύμφωνο Συνεργασίας με δίκτυο εθελοντών γιατρών και εξεταστικών κέντρων με σκοπό:
• Να συνεργαστούν, για να στηρίξουν την εθελοντική δράση και προσφορά ατόμων, αλλά και επιστημονικών, επαγγελματικών και κοινωνικών ομάδων προς ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, οικογενειών και ατόμων.
• Να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να παρέχεται βοήθεια σε αναξιοπαθούντα άτομα με δράσεις πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης.
• Να καταρτίσουν από κοινού προγράμματα τα οποία θα υποστηρίζουν αμοιβαία.
• Να εξυπηρετήσουν τον σκοπό αυτής της προσπάθειας, που είναι η παροχή ιατρικών υπηρεσιών και πράξεων σε άτομα ή ομάδες ατόμων με σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, που κατοικούν στα όρια του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.
Η βάση της συνεργασίας αφορά κυρίως σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά στα έξοδα των έκτακτών ιατρικών τους αναγκών.
Η εξυπηρέτηση των παραπάνω περιστατικών θα γίνεται μετά από σχετικό παραπεμπτικό σημείωμα που θα συντάσσει η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου η οποία είναι αρμόδια για τη διενέργεια σχετικής κοινωνικής έρευνας για την πιστοποίηση των πραγματικών αναγκών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου