"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η βολεμένη "γενιά του Πολυτεχνείου"

του Δημήτρη Σακαρετσάνου
Πριν απο δύο περίπου εβδομάδες ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που έδωσε το πιο βάρβαρο χτύπημα στην ελληνική νεολαία και στο φοιτητικό κίνημα με αποκλειστικό σκοπό τη φίμωση του πιο ζωντανού κομματιού της κοινωνίας μας.
Ένα φοιτητικό κίνημα που έμοιαζε να ξυπνά μετά από χρόνια με αυξημένη τη συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές, με σαφείς προτάσεις και πολιτικές θέσεις και έχοντας στην πρωτοπορία τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.
Δεν θα σχολιάσω την ευρεία συναίνεση, τις προθέσεις των κομμάτων και των βουλευτών τους, αλλά δεν μπορώ να παραλείψω το πρωταγωνιστικό ρόλο κάποιων στο ξεκλήρισμα των φοιτητών και της νεολαίας.
Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τη “γενιά του Πολυτεχνείου”.
Στη γενιά αυτή πρέπει να διακρίνουμε τους αγνούς αγωνιστές που παρέμειναν άγνωστοι και τους “αγωνιστές” καιροσκόπους  που ουδέποτε έχουν δουλέψει.
Αυτοί οι “αγωνιστές” εκταμίευσαν τη παρουσία τους στη φοιτητική αυτή εξέγερση και ακολούθησαν μια πολιτική καριέρα.
Άννα Διαμαντοπούλου, Χρήστος Παπουτσής, Κώστας Σκανδαλίδης και οι “ολίγον ΠΑΣΟΚ” Μαρία Δαμανάκη, Νίκος Μπίστης είναι κάποιοι απο αυτούς που στο άκουσμα της φράσης “η γενιά του Πολυτεχνείου” είναι οι πρώτοι που μας έρχονται στο νου.
Κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ τους αν κοιτάξει κάποιος τα βιογραφικά τους σημειώματα είναι το κομματικό βόλεμα σε δημόσιες θέσεις,σε επιχειρήσεις και γενικώς ένα βιογραφικό που δεν φαίνεται να έχουν ιδρώσει και πολύ για να το καταφέρουν, καθώς πάντα ένα «φιλικό» χέρι απλωνόταν και έκανε πιο εύκολη την ζωή τους.
Με λίγα λόγια αυτό που ο κόσμος λέει «επαγγελματίες Πολιτικοί»
Είναι οι πολιτικοί που θα τους γράψει η ιστορία ως αυτούς που άφησαν  να ξεπουληθεί η πατρίδα μας και κάθε κυριαρχικό της δικαίωμα.
Αυτοί είναι οι “εθνοσωτήρες” που κατάφεραν να ανάγουν τη μίζα σε τρόπο ζωής και το ρουσφέτι σε καθημερινότητα.
Είναι αυτοί που χωρίς δισταγμό παζαρεύουν ότι με αίμα κατάφεραν οι πρόγονοι μας να μας αφήσουν ως κληρονομιά.
Είναι αυτοί που δεν άφησαν τίποτα όρθιο και με δυο δεκαετίες ψεύτικη χλιδή μας παραδίδουν μια Ελλάδα χρεωκοπημένη, υποθηκευμένη μα το χειρότερο όλων χωρίς αξιοπρέπεια. Μια Ελλάδα-ζητιάνο που σέρνεται στους διεθνείς τοκογλύφους ζητώντας «ένα πιάτο φαϊ».
Αυτοί λοιπόν οι “αγωνιστές”, που εκμεταλλεύθηκαν τη κατάληψη της Νομικής το ΄73, το Πολυτεχνείο, την ΕΦΕΕ, τους κόπους χιλιάδων φοιτητών της εποχής , έρχονται τώρα και κατηγορούν τους σημερινούς φοιτητές για όλα τα δεινά.
Εσείς λοιπόν οι ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΙ καθίστε μέσα στα κομματικά και υπουργικά σας γραφεία και σχεδιάστε ότι άλλο θέλετε.
Η ιστορία σας έχει αφήσει ήδη πίσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου