"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Βασίλης Τσατσαράγκος: Είμαστε Απέναντι στο ρεύμα της ανομίας



Βασίλης Τσατσαράγκος
Πρόεδρος της
«Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα»


«Σκοτεινή πόλη». Έτσι θα μπορούσαμε να περιγράψουμε το ρεύμα που παρασύρει την πόλη μας σε όλο και χαμηλότερα επίπεδα! Η Γλυφάδα, από πόλη-όνειρο πολλών ανθρώπων, διολισθαίνει σταθερά σε πόλη της ανομίας. Εδώ και πολλά χρόνια, έχει να ακουστεί ως πόλη θετικά. Μόνιμα, είναι στην επικαιρότητα αρνητικά. Π.χ., για την κατάσταση στις παραλίες, για τις μαρίνες, για τον Υμηττό, για τις πυρκαγιές, για αυθαιρεσίες και καταπατήσεις, για οικονομικές ατασθαλίες, για πλημμύρες, για ανύπαρκτους ελεύθερους χώρους, για ναρκωτικά, για σχολεία υποβαθμισμένα, στον πολιτισμό σκοτάδι, στον αθλητισμό ουδέν (πέρα από κάποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις). Και τώρα… ήρθε και το νεκροταφείο. Γίναμε βούκινο ως πόλη, όταν με επικεφαλής το δήμο μας και την εκκλησία, ο ένας να καταπατά δημόσια έκταση και ο άλλος να στήνει αυθαίρετη εκκλησία στην Α΄ Ζώνη του Υμηττού. Γιατί τότε και ο κάθε πολίτης να μην κάνει το ίδιο;
Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και Σύλλογος που αυτοπροσδιορίζεται ως περιβαλλοντικός, δεν είχε το θάρρος να καταγγείλει καθαρά την καταπάτηση της δημόσιας έκτασης. Δεν μπορεί να είσαι και με τον… αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ. Στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι έχουμε δημοκρατία όταν δεν τη σεβόμαστε, παραβιάζοντας τους νόμους. Το χειρότερο είναι ότι όσοι αναρριχώνται στα πολιτικά αξιώματα είναι πρόσωπα ανάξια να δώσουν την παραμικρή λύση στα πραγματικά προβλήματα, διότι είναι άλλο θέμα η πραγματική ανάγκη στην πόλη της Γλυφάδας για νέο νεκροταφείο και είναι άλλο η αυθαιρεσία ενός δημόσιου οργανισμού με τη συμμετοχή μάλιστα της εκκλησίας να καταπατεί τον Υμηττό (αλήθεια, σε τι προσδοκά η Μητρόπολη Γλυφάδας;). Εμείς είμαστε απέναντι στο ρεύμα αυτό της ανομίας και καλούμε όλες τις δυνάμεις που είναι διατεθειμένες να αντιπαλέψουν αυτήν την κατάσταση, να το κάνουν και να μιλήσουν καθαρά.
Τα μισόλογα δεν χωρούν, ιδιαίτερα στις μέρες μας. Όσον αφορά την επιβεβλημένη ανάγκη για νέο νεκροταφείο στην πόλη μας, είμαστε μπροστάριδες στον αγώνα, μαζί με όλους του Γλυφαδιώτες, προκειμένου η πολιτεία να χωροθετήσει χώρο και αυτό να γίνει εντός του Α΄ εξαμήνου του 2012.
Τέτοιους αγώνες θέλουμε για την πόλη μας.


1 σχόλιο:

  1. Ε ΡΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ,ΜΗΠΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΤΑΧΘΗΚΑΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΣΑΣ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΓΛΥΦΑΔΙΟΤΙΚΟ ΛΑΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ,ΧΙΛΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΑΝΩ ΠΑΡΑ ΒΙΛΕΣ Η ΞΕΡΑΙΛΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΙΝ,ΣΑΝ ΓΛΥΦΑΔΙΟΤΗΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ,ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΟ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΓΟΓΚΟΝΕΤΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΓΕΝΩΝ,ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΙΑ ΤΟΣΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ ΝΑ ΣΤΕΓΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΜΙΚΡΟ ΧΩΡΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΩΡΑ.ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΤΑΧΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΩΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΝΩ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΞΕΡΑΙΛΑ,ΓΙΝΑΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΙΛΟΖΩΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΟΙ ΠΑΡΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ,ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΕΡΙΣΧΥΣΑΝ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΒΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΑΝΑΓΚΓΗΣ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΠΡΙΝ 2 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΤΩΡΑ ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή