"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΠΟΛΗ 10.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ετοιμάζεται. Δελτίο Τύπου, 'Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα'

«Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα»
Ο πρόεδρος
Βασίλης Τσατσαράγκος
ΕΛΛΗΝΙΚΟ
Μια νέα πόλη 10.000 κατοίκων ξεφυτρώνει…
Το σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, περισσότερο με μικρογραφία μιας πόλης θα μοιάζει, παρά με Μητροπολιτικό Πάρκο.
Το σχέδιο προβλέπει κατοικίες διάσπαρτες σε γειτονιές παλιάς αθηναϊκής, νησιώτικης και μοντέρνας πολυώροφης προσέγγισης, σχολεία για την εξυπηρέτηση των γύρω δήμων, εκκλησίες, δρόμους, ξενοδοχεία, νοσοκομείο, κέντρα με επιχειρηματικές δράσεις, μουσεία και το πράσινο θα περιοριστεί στα 2.000 στρέμματα σκάρτα!!!
Ως τα μέσα Νοεμβρίου, θα γίνει η προκήρυξη του Διεθνούς Διαγωνισμού, προκειμένου η Κυβέρνηση (λόγω κρίσης) να αξιοποιήσει το Ελληνικό – τον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο στην Αττική, ως «μπούσουλα» στο κυνήγι των εσόδων και μοντέλο αξιοποίησης του χώρου.
Το μοντέλο όμως που προωθείται από την Κυβέρνηση δυστυχώς έχει άλλο χαρακτήρα και όχι τρόπους αξιοποίησης του με επίκεντρο το πράσινο.
Η απάντηση πως η Κυβέρνηση «συρρικνώνει» το πράσινο στο Ελληνικό, όχι μόνο δεν τους απαλλάσσει των ευθυνών απέναντι στις επόμενες γενιές, αλλά τους καθιστά υπεύθυνους για την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αττικής.
Υπενθυμίζουμε πως οι περισσότερες μελέτες (Βανσενχόφεν, Μπελαβίλα κ.λπ) προέβλεπαν 4.000 στρέμματα πρασίνου που ανταποκρίνονται στο 90% του χώρου.
Το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού έχει έκταση 5.300.000 στρέμματα και η κυβέρνηση θέλει τα 2/3 από αυτή να γίνουν μια νέα πόλη 10.000 κατοίκων.
Η «Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα» καλεί τους πολίτες, τους φορείς και τους Δήμους σε πρωτοβουλίες συντονισμού δράσεων για την διάσωση του Ελληνικού και τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου.

Για την
«Πολιτών Κοινωνία – Η Άλλη Γλυφάδα»
Ο πρόεδρος
Βασίλης Τσατσαράγκος

1 σχόλιο:

  1. Εύχομαι αυτή η λύση να ευοδωθεί. Την βρίσκω πολύ καλή και όταν υλοποιηθεί θα πηγαίνω τα παιδάκια μου να παίζουν σε εκείνες τις γειτονιές και εγώ θα κάνω περιπάτους με τον άνδρα μου σ' εκείνα τα καντούνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή