"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

"Ώρα για Δράση" οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στον Υμηττό. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο «Νταμάρι του Βλάχου».



Εθελοντικός Καθαρισμός στο «Νταμάρι του Βλάχου» από τον «Ώρα για Δράση»

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο Περιβαλλοντικός  Σύλλογος  Αττικής "Ώρα για Δράση" οργάνωσε εθελοντικό καθαρισμό στον Υμηττό. Η δράση  πραγματοποιήθηκε στα όρια των δήμων Γλυφάδας και Αργυρούπολης, στο «Νταμάρι του Βλάχου».

Στόχος, αυτής της δράσης ήταν η απομάκρυνση των απορριμμάτων από την ευρύτερη περιοχή και η φροντίδα της αναδασωμένης έκτασης.
Το συγκεκριμένο τμήμα αποτελεί ένα από τα τελευταία εναπομείναντα κομμάτια πρασίνου στο νότιο τμήμα του Υμηττού, τα οποία χρίζουν της απόλυτης προσοχής και ιδιαίτερης φροντίδας ώστε να διατηρηθούν ακέραια.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στην δράση έδωσαν για ακόμη μια φορά το δυναμικό τους παρόν, στέλνοντας το μήνυμα πως μέσω της συνεργασίας και της ομαδικότητας μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και να συμβάλουμε στην διάσωση του Υμηττού.
Ο χώρος του Νταμαριού αποτελεί μία περιβαλλοντικά επιβαρυμένη και υποβαθμισμένη περιοχή του βουνού, που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για το περιβάλλον και την δημόσια υγεία. Είναι ένας χώρος γεμάτος σκουπίδια, οικοδομικά υλικά, λάστιχα και γυαλιά, που δεν μπορούν να απομακρυνθούν με έναν μόνο εθελοντικό καθαρισμό.
Μόλις ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα και ζητάμε την υποστήριξη σας.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους αρμόδιους φορείς ζητώντας να επιληφθούν της κατάστασης και να δώσουν άμεσα μία οριστική λύση.
Η δράση αυτή έγινε με την υποστήριξη του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, στα πλαίσια της καμπάνιας «Καθαρίζουμε την Ελλάδα» και συμμετείχαν, επίσης, η εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας  και πυρόσβεσης Βούλας, εκπρόσωποι των προσκόπων της Γλυφάδας και πολλοί κάτοικοι της Τερψιθέας.

1 σχόλιο:

  1. Δεν είναι το τελευταίο τμήμα! Υπάρχουν και πολλά άλλα. Είναι το τελευταίο μάλλον απέναντι από το σπίτι σου...Εξ ού και το ενδιαφέρον. Να μη σου κέψει κανείς τη θέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή