"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Μια βόλτα στην αυθαιρετούπολη της Γλυφάδας, του Βασίλη Τσατσαράγκου


Ξεκινώντας τη βόλτα μας από το βουνό, διαπιστώσαμε ότι:

Υμηττός

alt alt
Οι οικοδομικές δραστηριότητες στον Υμηττό, γίνονται συχνά με «εναλλακτικό» τρόπο, οι δε περιφράξεις εκτάσεων, εξακολουθούν να αποτελούν συχνότατο φαινόμενο. «Ειδικοί» αναλαμβάνουν τα περαιτέρω…!
Είναι τόσο εκτεταμένο το φαινόμενο της καταπάτησης, που ο πολίτης αναρωτιέται «πώς κινούνται τόσο άνετα οι καταπατητές»;



alt
Περπατήσαμε σε ένα άλλο όμορφο σημείο της Γλυφάδας, περιμετρικά του golf. Η ίδια εικόνα. Η εικόνα της εγκατάλειψης και των κατεστραμμένων πεζοδρομίων, χωρίς ποδηλατόδρομο, με σκουπίδια, εγκαταλελειμμένα ογκώδη αντικείμενα κ.λπ.
Ρωτήσαμε κάποιους κατοίκους που βρήκαμε, κάνοντας αυτή τη βόλτα «γιατί δεν παίρνετε πρωτοβουλία, να αλλάξετε την κατάσταση»; Η απάντηση: «Με ποιον συμπαραστάτη»;
Τι κάνει ο Δήμος; Δεν τα βλέπει;

Ελληνικό

alt
Συνεχίσαμε, κατηφορίζοντας την Κ.Καραμανλή, σύνορα με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, το οποίο μένει αναξιοποίητο, παρά το ότι, πέρασαν 10 χρόνια από τότε που το αεροδρόμιο έκλεισε.
Κι όμως, καμία πρωτοβουλία δεν εκδηλώθηκε τελευταία από τους Δήμους, παρά τα όσοα γραάφονται και ακούγονται για το Κατάρ. Πρόσφατα, η εφημερίδα «Η Άλλη Γλυφάδα», είχε σχετικό αφιέρωμα, καλώντας τους όμορους Δήμους, σε πρωτοβουλίες και κινητοποίηση των πολιτών για την προώθηση του Μητροπολιτικού Πάρκου, ως η μόνη ενδεδειγμένη λύση για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Παραλία

alt
Συνεχίζοντας αυτήν τη βόλτα στην «αυθαιρετούπολη», φθάσαμε στο πιο όμορφο, από φυσικού του, κομμάτι της Γλυφάδας, την παραλία.
Η κατάσταση που επικρατεί είναι τραγική. Μαρίνες, με ελάχιστε εξαιρέσεις, είναι σε μια κατάσταση ημιλειτουργίας…
Απουσιάζει η καθαριότητα, η τάξη. Ανύπαρκτος εξοπλισμός και υποδομές σύγχρονων μαρίνων.
Κατά τα λοιπά, παντού κυριαρχεί η αυθαιρεσία, το σκουπίδι βουνό.

Μαρίνα Γ’

alt
Δυστυχώς, για τους δημότες της Γλυφάδας, παρά το ότι μπήκαμε στην άνοιξη και σύντομα μπαίνουμε στο καλοκαίρι, καμία δράση δεν εκδηλώνεται από πλευράς δήμου για τη βελτίωση της κατάστασης.
Η πολιτεία επίσης, έχει ευθύνη γιατί εξέθρεψε την κουλτούρα της ανομίας και της ανυπακοής και τον εθισμό για κοινωνία χαμηλών προσδοκιών.
alt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου