"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

«Παταγώδης αποτυχία το σχέδιο λειτουργίας της Κοινωφελούς Επιχείρησης (πρώην ΔΕΑΠ) από την διοίκηση Κόκκορη»

Παταγώδης αποτυχία το σχέδιο λειτουργίας της ΔΕΑΠ από την διοίκηση Κόκκορη. Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11ης Ιουλίου 2011 ο δήμαρχος της Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός ότι μόλις τον Απρίλιο εισηγήθηκε τον προϋπολογισμό και το διετές πρόγραμμα δράσης  στο χθεσινό συμβούλιο αποφάσισε να ανατρέψει  την απόφαση του και να κλείσει τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γλυφάδας στέλνοντας την σε εκκαθάριση χωρίς να έχει προβεί καν σε διαχειριστικό έλεγχο ώστε να απονεμηθούν ευθύνες αν και όπου προκύπτουν.
 Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για παταγώδη αποτυχία ενός σχεδίου που το ψήφισε μόλις πριν από λίγους μήνες, παρά τις τότε αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και  παράλληλα την κατηγόρησε ότι προσπαθεί να κρύψει τις «λαμογιές» του παρελθόντος. Συγκεκριμένα ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε  «Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με πολύ ωραίες κουβέντες. Το σχέδιο της διοίκησής σας αποτελεί παταγώδη επιτυχία, το οποίο μάλιστα το ψηφίσατε πριν από λίγους μήνες και τώρα προσπαθείτε να κρύψετε τις «λαμογιές» του παρελθόντος».
 Στη συνέχεια ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» προχώρησε σε μία σειρά από ερωτήματα  αναδεικνύοντας την αστοχία στις ενέργειες της δημοτικής αρχής και τα φαινόμενα κακοδιαχείρισης, που χρήζουν απαντήσεων. Αναλυτικότερα αναφέρθηκε σε επιταγές που δεν έχουν εισπραχθεί και κυκλοφορούν σε χέρια εκδοτών της πόλης, σε ανείσπρακτες επιταγές από την περίοδο του 2008, σε προσλήψεις με αδιαφανή κριτήρια, στην ανικανότητα διαχείρισης του προγράμματος «Βοήθεια για το Σπίτι», ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένας οικονομικός έλεγχος από το Δήμο στα πεπραγμένα της ΔΕΑΠ. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατέληξε στην απαίτηση για οικονομικό-διαχειριστικό έλεγχο της επιχείρησης με συνοδευτική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της κοινωφελούς επιχείρησης πριν από την εκκαθάριση, ώστε να ενημερωθεί το δημοτικό συμβούλιο  ενώ δεσμεύθηκε ότι θα καταθέσει όλα τα στοιχεία που έχει στα χέρια του στην εισαγγελία και στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
Επιπλέον ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» αναρωτήθηκε για το ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες που δεν έγινε διαχειριστικός έλεγχος εδώ και 6 μήνες ενώ καυτηρίασε τα εκβιαστικά διλήμματα που εξέθεσε η δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα ανέφερε «Έχουμε μπροστά μας έναν ωμό εκβιασμό ερχόμενοι να ψηφίσουμε με τη δαμόκλειο σπάθη των δικαιωμάτων των εργαζομένων , τα οποία και σεβόμαστε απόλυτα, αλλά λειτουργώντας ενάντια στη νομιμότητα. Γιατί δεν έγινε διαχειριστικός έλεγχος εδώ και 6 μήνες; Οφείλουμε να λειτουργούμε σύμφωνα με τη νομιμότητα, διότι αυτοί οι πλασματικοί προϋπολογισμοί, όπως αυτός που φέρατε πριν από λίγους μήνες στο δημοτικό συμβούλιο, έχουν φέρει τη χώρα σε αυτό το σημείο».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επισήμανε ότι όταν κατήγγειλε τον πλασματικό προϋπολογισμό της ΔΕΑΠ κατηγορήθηκε ότι δεν θέλει το καλό της πόλης, ενώ σήμερα η διοίκηση ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι όντως ήταν πλασματικός και ανεφάρμοστος ο προϋπολογισμός. Παράλληλα έθεσε το μείζον θέμα των διαφημιστικών πινακίδων, που ενώ είχε καταγγελθεί από τον κ. Λανδράκη, ότι είχαν δοθεί με χαριστικές συμβάσεις και με πολύ χαμηλό αντίτιμο, έναντι του ποσού που χρεώνει η Βούλα, σήμερα η διοίκηση και οι συνοδοιπόροι της (Λανδράκης, Παπαδόπουλος) ουσιαστικά χαρίζονται στην προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΑΠ και δεν αναζητούν τις ευθύνες της, πολιτικές και ουσιαστικές, προχωρούν δηλαδή από το «όλα στο φως» στο «όλα στην ντουλάπα»!

Στα υπόλοιπα ζητήματα του δημοτικού συμβουλίου υιοθετήθηκε πλήρως από τη δημοτική αρχή η πρόταση του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» για δημιουργία Infopoint (πινάκων πληροφοριών), που θα εξυπηρετούν τους πολίτες της Γλυφάδας, αλλά και τους επισκέπτες. Στα πλαίσια της τοποθέτησής του ο κ. Βαρβιτσιώτης επέκρινε με δριμύ τρόπο την ανάρτηση των πανό στην πόλη καταγγέλλοντας με σκληρή γλώσσα την εικόνα που δημιουργούν στην πόλη όσοι θέλουν να διαφημίσουν κάποιο γεγονός, χαρακτηρίζοντας την με καυστικό ύφος ως «γυφταριό». Τόνισε μάλιστα στο δημοτικό συμβούλιο ότι ακόμα και ο ίδιος, προεκλογικά, δεν μπήκε καν στη διαδικασία να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη μέθοδο προβολής.

1 σχόλιο:

  1. Καλά τους τα λέει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αλλά είναι τόσες οι παραλήψεις, οι παρανομίες, οι παρατυπίες τους που δεν ξέρεις από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις ...και ευτυχώς που τα πεπραγμένα τους δημοσιοποιούνται ούτως ώστε να τους ξέρει ο κόσμος και να τους προσέχει..κατά τα άλλα λίγος χρόνος τους έμεινε στην δημοτική αρχή θα υποχρεωθούμε να τους ανεχθούμε έως τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή