"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ελληνίδες γοργόνες στον τελικό του πόλο

Οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει μέσα στο νερό, πριν καν ακουστεί η κόρνα της λήξης. Η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα άλλωστε, είχε εξαφανιστεί αρκετά λεπτά πριν.
Η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών έκανε περίπατο στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Παρασκευής (29/7, 16.00), όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο!
Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Ιταλίας πολύ πιο εύκολα απ' όσο δείχνει το τελικό 14-11 και εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, για πρώτη φορά στην ιστορία της! Βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση δεν θα αρκεστούν στο αργυρό μετάλλιο, αλλά στον τελικό θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το χρυσό και να στεφθούν παγκόσμιες πρωταθλήτριες.
Η Εθνική έκανε σπουδαίο παιχνίδι και από το πρώτο λεπτό φρόντισε να δείξει στις ιταλίδες ποιος θα είναι το ...αφεντικό του ημιτελικού. Οι διεθνείς μπήκαν πολύ δυνατά και είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα. Δεν έχασαν ούτε για μία στιγμή την πρωτοπορία στο σκορ, ενώ με την καλή τους άμυνα και τις σωστές επιλογές στην επίθεση, κατάφερναν να αυξάνουν σταδιακά τη διαφορά.
Οι ελληνίδες βρέθηκαν να προηγούνται με 6-2, 8-4 και 10-5 στον ημιτελικό, ο οποίος για την ελληνική ομάδα δεν παρουσίασε δυσκολίες. Οι διεθνείς ήταν πολύ καλά διαβασμένες, ήξεραν ανά πάσα στιγμή τι έπρεπε να κάνουν μέσα στο νερό και ήταν πολύ αποτελεσματικές σε άμυνα και επίθεση.
Ακόμη κι όταν οι ιταλίδες στην απέλπιδα προσπάθειά τους να γυρίσουν το παιχνίδι, μείωσαν σε 11-9 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, η Εθνική δεν αγχώθηκε. Συνέχισε να κάνει το παιχνίδι της και τελικά έφτασε στην επιβλητική νίκη, η οποία της χάρισε την ιστορική πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Σαγκάη.
Τα οκτάλεπτα: 3-2, 5-3, 3-3, 3-3.
Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Γερόλυμου 3, Αντωνάκου 3, Ρουμπέση 3, Ασημάκη 2, Ψούνη 1, Μανωλιουδάκη 1, Λιόση 1.
Ιταλία (Φάμπιο Κόντι): Ραμπάλντι 3, Μπιανκόνι 3, Αμπάτε 2, Λάπι 1, Σαβιόλι 1, Εμολο 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου