Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 25ης Ιουλίου 2011 γίναμε μάρτυρες της απάθειας και της ατολμίας που χαρακτηρίζει τον δήμαρχο σε όλα τα κρίσιμα θέματα της πόλης. Ο ίδιος άνθρωπος που στο παρελθόν από τα έδρανα της αντιπολίτευσης κατήγγειλε με δριμύ τρόπο το προεδρικό διάταγμα Σουφλιά ως αναποτελεσματικό τώρα σιωπά και αδρανεί. Είναι δύσκολο για τον δήμαρχο να απογαλακτισθεί από τις επιταγές της κυβέρνησης ακόμη και αν αυτό αφορά τις τύχες του πολύπαθου δήμου της Γλυφάδας οφείλει όμως να το πράξει επιτέλους προς όφελος της Γλυφάδας.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο κ. Στέλιος Θεοδοσόπουλος, ως εκπρόσωπος της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα», οριοθέτησε με σαφήνεια την καθαρή και αταλάντευτη θέση της παράταξης περί προσφυγής κατά του προεδρικού διατάγματος Μπιρμπίλη. Συγκεκριμένα ανέφερε «Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο προεδρικό διάταγμα δεν λαμβάνει υπόψη του τις τοπικές ανάγκες του δήμου Γλυφάδας. Δεν χωροθετείται νεκροταφείο, δεν νομιμοποιείται το γήπεδο της Τερψιθέας ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για πολιτιστικούς χώρους και σχολεία. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει προσφυγή εναντίον του συγκεκριμένου διατάγματος διεκδικώντας ένα νέο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της πόλης».
Εξίσου ξεκάθαρη υπήρξε και η θέση της παράταξης «Μαζί για τη Γλυφάδα» στο ζήτημα των ιδιοκτητών γης που διεκδικούν την ένταξη των οικοπέδων τους στο σχέδιο της πόλης. Ο κ. Θεοδοσόπουλος αναφέρθηκε στο δίκαιο του αιτήματος των νομίμων ιδιοκτητών και περιέγραψε την ανάγκη να αποκατασταθούν οι νόμιμοι ιδιοκτήτες ώστε να σταματήσει επιτέλους ο εμπαιγμός τους. Στη συνέχεια άσκησε κριτική για την ατολμία που επέδειξε ο κ. Κόκκορης στις διαβουλεύσεις με την κ. Μπιρμπίλη λειτουργώντας ουσιαστικά εις βάρος του συμφέροντος των συμπολιτών μας λέγοντας ότι ο δήμαρχος αδράνησε και δεν διεκδίκησε ένα βελτιωμένο προεδρικό διάταγμα προς το συμφέρον της πόλης.
Κλείνοντας ο κ. Θεοδοσόπουλος διατύπωσε τις προτάσεις του συνδυασμού «Μαζί για τη Γλυφάδα» περί σύστασης ειδικής υπηρεσίας προστασίας του Υμηττού και ανάρτησης αεροφωτογράφισης της περιοχής σε καθορισμένα σημεία στην πόλη ώστε ο κάθε πολίτης να έχει τη δυνατότητα ελέγχου και περιφρούρησης αναδεικνύοντας το ζήτημα του Υμηττού ως συλλογική κοινωνική ευθύνη όλων των πολιτών της Γλυφάδας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου