"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ, Σάββατο 1η Οκτωβρίου – Βραδιά Ανακύκλωσης και Εθελοντισμού στο Ελληνικό

Tο Σάββατο 1η Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μμ. ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής »Ώρα για Δράση» οργανώνει δράση ανακύκλωσης ηλεκτρικών- ηλεκτρονικών συσκευών και λαμπτήρων στην κεντρική πλατεία Ελληνικού. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση των πολιτών για τη διαδικασία της ανακύκλωσης και η προώθηση του εθελοντικού πνεύματος. Μέσω της ανακύκλωσης θέλουμε να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι πολίτες και να συνειδητοποιήσουν την αξία και την χρησιμότητάς της στην καθημερινότητα.
Συγκεκριμένα την μέρα εκείνη μπορείτε να φέρετε τις χαλασμένες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές στην πλατεία προκειμένου να προοριστούν για ανακύκλωση. Σε περίπτωση που έχετε ογκώδεις συσκευές και αντιμετωπίσετε δυσκολία με την μεταφορά τους μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας εξυπηρετήσουμε.
Παράλληλα θα συλλέγονται ρούχα, παιχνίδια και κουβέρτες τα οποία θα παραδοθούν στην ΜΚΟ »PRAKSIS» και στην φιλοζωική οργάνωση ΣΠΑΖ για την ενίσχυση του εθελοντικού τους έργου. Θα παρακαλούσαμε όσους θα ήθελαν να βοηθήσουν με αυτόν τον τρόπο να φροντίσουν τα υλικά να είναι σε καλή κατάσταση, καθώς τα περισσότερα προορίζονται για τα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Επίσης κατά τη διάρκεια της δράσης θα πραγματοποιηθεί ζωντανή τηλεοπτική διαδικτυακή εκπομπή μέσω της ιστοσελίδας www.oragiadrasi.gr . Η ενημέρωση θα είναι συνεχής γα την εξέλιξη των δραστηριοτήτων και θα ακουστεί η φωνή των νέων για τα περιβαλλοντικά ζητήματα που τους απασχολούν.
Αυτή η κίνηση αποτελεί την αρχή για μια σειρά δράσεων που προγραμματίζονται στο δήμο, καθώς ένα μήνα μετά θα επαναληφθεί η δράση στην πλατεία Βάρναλη.
Σημείο συνάντησης η κεντρική πλατεία Ελληνικού επί της οδού Ιασωνίδου.
Για όσους επιλέξουν τα Μ.Μ.Μ. λεωφορειακές γραμμές:
  • 101 (Πειραιάς-Άλιμος-Ελληνικό),
  • 205 (Γλυφάδα-Σούρμενα-Τερψιθέα),
  • 210 (Τερψιθέα-Ελληνικό-Στ. Αγ.Δημήτριος)  ΣΤΑΣΗ: Εκκλησία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης και με τους εθελοντές του Ώρα για Δράση στο τηλέφωνο 6939200262.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου