"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Κύπρος: φωτογραφία της πλατφόρμας στη δημοσιότητα – Η εξέλιξη της γεώτρησης

Τις πρώτες φωτογραφίες της πλατφόρμας της αμερικανικής εταιρείας Noble Energy που διενεργεί έρευνες στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ δημοσιεύει η εφημερίδα “Πολίτης”.
Παρότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για την εξέλιξη των ερευνών και η πρόσβαση στην περιοχή είναι αδύνατη, εξαιτίας ναυτικού αποκλεισμού, οι πληροφορίες των κυπριακών Μέσων αναφέρουν ότι το τρυπάνι έχει φθάσει σε βάθος περίπου 3.000 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, ήτοι απέχει 2,8 χιλιόμετρα από το υπολογιζόμενο βάθος του κοιτάσματος.

Τα στοιχεία σχετικά με την ποιότητα και τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του κοιτάσματος θα συλλέγονται κλιμακωτά καθώς το τρυπάνι θα φτάνει σε μεγαλύτερα βάθη.Τα αποτελέσματα της ερευνητικής γεώτρησης του τρυπανιού “Όμηρος” της Noble αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ  ο διευθυντής Ενέργειας Σόλων Κασίνης, τα δείγματα από τη γεώτρηση θα υποβληθούν σε εργαστηριακή ανάλυση σε εγκαταστάσεις της Noble Energy στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών, προτού γίνουν ανακοινώσεις για την ποσότητα, την ποιότητα και τις δυνατότητες εμπορίας του κοιτάσματος.
Photo: Πολίτης
http://www.econews.gr/2011/10/03/platforma-noble-energy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου