"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

100.000 € ΠΡΟΣΤΙΜΟ στο Δήμο Γλυφάδας για το παράνομο νεκροταφείο !!! οι 4 απο τους 8 τάφους ήταν ομαδικοί

Κατά πληροφορίες οι επιθεωρητές έχουν αξιολογήσει τις παραβάσεις του δήμου Γλυφάδας για το παράνομο νεκροταφείο και ετοιμάζονται να επιβάλλουν τα νόμιμα πρόστιμα που κατά πληροφορίες θα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. 

 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ κ.ΚΟΚΚΟΡΗ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ????

 «Από τις οκτώ τελετές οι τέσσερις συνοδεύονταν από συγγενείς και οικογένειες, οι υπόλοιποι τάφοι ήταν ομαδικοί», απαντούν από το δήμο Γλυφάδας.

πηγή http://www.protothema.gr/ 
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις οκτώ τελετές κηδειών που πραγματοποιήθηκαν παραμονές δεκαπενταύγουστου σε ζώνη απολύτου προστασίας και αναδασωτέα έκταση στον Υμηττό για να νομιμοποιηθεί το νέο κοιμητήριο της Γλυφάδας, φέρνουν στο φως οι επιθεωρητές περιβάλλοντος στο φάκελο που στάλθηκε στον εισαγγελέα για να αξιολογήσει τις παραβάσεις και τις απολογίες και να επιβάλλει κυρώσεις στο δήμο.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος επικαλείται επώνυμες μαρτυρίες κατοίκων, οι οποίες περιλαμβάνονται και στα ασφαλιστικά μέτρα που κατατέθηκαν προ μηνών, σύμφωνα με τις οποίες, τα περισσότερα φέρετρα ήταν άδεια (!) και όσοι νεκροί ενταφιάστηκαν «ψαρεύτηκαν» από τα αζήτητα για να δημιουργηθούν τετελεσμένα.

Το σίριαλ θρίλερ με το νεκροταφείο εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία καθώς ο δήμαρχος Γλυφάδας κ. Κ. Κόκκορης και ο Μητροπολίτης Παύλος αντικρούουν τους ισχυρισμούς, επισημαίνοντας ότι για ότι έγινε το περασμένο καλοκαίρι στον Υμηττό υπάρχουν βιντεοσκοπημένα στοιχεία (!) εν ήδη ντοκουμέντων που επαληθεύουν την βεβαιότητα των τελετών
.
 «Από τις οκτώ τελετές οι τέσσερις συνοδεύονταν από συγγενείς και οικογένειες, οι υπόλοιποι τάφοι ήταν ομαδικοί», απαντούν από το δήμο Γλυφάδας.


Ακόμη και οι 8 τελετές δεν έγιναν τυχαία
Φαίνεται λοιπόν ότι δήμος Γλυφάδας και εκκλησία σε αγαστή συνεργασία αποφάσισαν να παρακάμψουν την γραφειοκρατία που συνεπάγεται μια νέα χωροθέτηση και έστειλαν τα μηχανήματα για να διαμορφώσουν το χώρο (συνολικά 40 στρέμματα) στις 12 Αυγούστου. Έκτοτε και παρά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η εκκλησία με τρισάγια και λειτουργίες στο ναό επιχειρεί να μονιμοποιήσει το χώρο. Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, ακόμη και ο αριθμός των οκτώ κηδειών που τελέστηκαν αυθημερόν στο λυόμενο εκκλησάκι που στήθηκε στο κοιμητήριο, δεν ήταν τυχαίος.

Στηρίζεται σε μία παλαιότερη κοινή υπουργική απόφαση του 1978, σύμφωνα με την οποία δέκα σταυροί σε μία έκταση μπορούν αυτομάτως να μετατρέψουν το χώρο σε κοιμητήριο, χωρίς φυσικά να το νομιμοποιούν αφού και για τα κοιμητήρια ο νόμος προβλέπει διαδικασίες (μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, υγειονομικές μελέτες, οικοδομική άδεια για το ναό κ.α) που είναι επιβεβλημένο να τηρηθούν. Είναι ένα κόλπο που σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη που έχει ασχοληθεί πολλές φορές με αντίστοιχες περιπτώσεις κάνουν οι δημοτικοί άρχοντες για να «οχυρώνουν» το χώρο. Στην περίπτωση βέβαια της Γλυφάδας οι νεκροί ήταν οκτώ αλλά αυτά αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια!

Ο δήμαρχος Γλυφάδας επιμένει ότι η χωροθέτηση του κοιμητηρίου στην επίμαχη θέση (τοποθεσία Πατητήρι) προβλέπεται στις μελέτες του ΟΡΣΑ (Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας) του 1995 και ζητά να υπάρξει άμεσα λύση από το υπουργείο Περιβάλλοντος προκειμένου να επιλυθεί ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του το τελευταίο διάστημα για συνάντηση με τον υπουργό, προκειμένου να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα δεν υπήρξε ανταπόκριση, παρά τις πληροφορίες από το ΥΠΕΚΑ ότι το σχέδιο για εναλλακτική λύση έχει ωριμάσει.

Η πρόταση για χώρο στην Ευελπίδων


Πληροφορίες αναφέρουν ότι προ εβδομάδων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Περιβάλλοντος παρουσία της πολιτικής ηγεσίας, του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Πάρη Κουκουλόπουλο και υπηρεσιακών παραγόντων από τον ΟΡΣΑ, προτάθηκε μία έκταση στην περιοχή του Υμηττού από την πλευρά της Ευελπίδων που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες και άλλων όμορων δήμων. Έκτοτε όμως δεν υπήρξε καμία επίσημη τοποθέτηση για το χώρο, με αποτέλεσμα όσο περνά ο καιρός η κατάσταση να γίνεται όλο και πιο αφόρητη για το δήμο που πιέζει μαζί με την εκκλησία για γρήγορες αποφάσεις.

Την ίδια στιγμή, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου καθώς στην περιοχή βρίσκεται το μπαζωμένο ρέμα της Ντούνας και υπάρχει ο φόβος με τις πρώτες βροχές η περιοχή να πλημμυρίσει όπως έγινε και πέρσι.

Κατά πληροφορίες οι επιθεωρητές έχουν αξιολογήσει τις παραβάσεις του δήμου Γλυφάδας για το παράνομο νεκροταφείο και ετοιμάζονται να επιβάλλουν τα νόμιμα πρόστιμα που κατά πληροφορίες θα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. 



Οτι και αν έγινε πάντως καταμεσής του θέρους και της χαλαρότητας των διακοπών, αποδεικνύει περίτρανα ότι η επιχείρηση νεκροταφείο στη Γλυφάδα ήταν προμελετημένη και οργανώθηκε σε όλες τις λεπτομέρειες, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζονται οι πραγματικές ανάγκες του δήμου.

Το παλιό νεκροταφείο έχει κορεστεί εδώ και καιρό και όπως επισημαίνουν συνεργάτες του δημάρχου, βρίσκεται ανάμεσα σε δύο δημοτικά σχολεία και υπάρχουν αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων από το 1965, πως το χώμα είναι ακατάλληλο για την αποσύνθεση των θανόντων. Κανείς όμως δεν μπήκε στον κόπο να δώσει λύση μιας και για τα νεκροταφεία γίνεται μάχη στην Αττική ελλείψει χώρων και κορεσμού και όλα είναι παράνομα.

14 σχόλια:

  1. Η προπαγάνδα των καταπατητών του Υμηττού καλά κρατεί και φυσικά έχουν αρωγούς και εσάς που τα αναπαραγάγετε.Το ερώτημα είναι απλό συμφωνείτε με τη σημερινή κατάσταση στο υπάρχον δημοτικό νεκροταφείο το οποίο είναι εντός οικιστικού ιστού,και απέναντι από δημοτικό σχολείο,συμφωνείτε με την ταλαιπωρία που υφίστανται συμπολίτες μας αυτοί και οι συγγενείς τους μέχρι να βρουν θέση ταφής ναι η όχι.Δεν καταλαβαίνω λοιπόν γιατί να επιχαίρεσθαι και να παρακαλάτε να τιμωρηθεί ο ΔΗΜΟΣ.Επί τέλους βρέθηκε ένα δημοτικό συμβούλιο που έχει πρόθεση να βάλει τέλος σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και αντί να την στηρίξετε αυτή την προσπάθεια παίζεται το παιχνίδι και βάζετε πλάτη στους ιδιώτες καταπατητές
    Έυγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ στις υπηρεσίες του Υπ. Περιβάλλοντος που αντιστέκεται στις αυθαιρεσίες του κατσαπλιά Κόκκορη και του ανίερου Δεσπότη και προχωρά στην επιβολή προστίμων. Θέλω να πιστεύω ότι το πρόστιμο δεν θα επιβαρύνει το Δήμο αλλά το Δημ. Συμβ θα μετακυλήσει το χρέος στους πρωταιτίους δια της προσωπικής τους περιουσίας. Πρέπει επιτέλους να εφαρμόζονται οι νόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ισως να ανήκεις στους καταπατητές του Υμηττου για αυτό τα γράφεις αυτά και μάλιστα εκ του ασφαλούς.Αλλά στο ξαναλέω ζήσε την καθημερινότητα των κατοίκων και του δξμοτικού σχολείου που υπάρχει απέναντι αποτο παλιό υπάρχον νεκροταφείο και τα λέμε.Καί κάτι άλλο ρώτησε κανένα δλασκαλο του συγκεκριμένου δημοτικού τι βλέπουνκαθημερινά απέναντι στο νεκροταφείο και όχι μόνο αυτοί αλλά και τα μικρά παιδιά.Απάντησε λοιπόν αν σ΄αρέσει αυτή η κατάσταση και άσε τα βαρύγδουπα τσιτάτα.Εκτός και άν επιβουλέυεσαι κανένα φιλέτο στο βουνό.Καί εγώ διαφωνώ σε αρκετά με τον δρσπότη όμως στο συγκεκριμένο ανθρώπινο θέμα έπραξε σωστά να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξίζει να σημειωθεί ότι:
    1. Η εγκατάσταση του κοιμητηρίου πάνω στο ρέμα συνιστά άμεσο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.
    2. Ο μητροπολίτης γλυφάδας Παύλος κατοικεί κοντά στη νόμιμη έκταση που είχε ήδη παραχωρηθεί από την αεροπορία για να γίνει κοιμητήριο.
    3. Οι κάτοικοι πλησίον της έκτασης της αεροπορίας ήταν ενήμεροι και αντίθετοι στην εκεί εγκατάστασή του. Άραγε πρόκειτα για έταιρους καταπατητές σύμφωνα με τον κύριο steve? Ή απλούστατα η περιοχή εκείνη είναι πιο πυκνοκακτοικημένη , όπερ πολλοί ψήφοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι τραγικο το πως εχουν φαγωθει με τον νεκροταγειο ενω στην ιδια τοποθεσια γυρω τριγυρω...υπαρχουν πολλα αυθερετα..απο παραγκες μεχρι κ τσιμεντενια σπιτια...γι'άυτα δεν τηθετε καν θεμα...ενω για το νεκροταφειο ολοκληρος ντορος κ προστιμα!!!ειστε αξιολυπητοι οσοι ασχολειστε με το δεντρο κ δεν βλεπετε το δασος!!ειλικρινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλήθεια ποιός τα λέει όλα αυτά και μάλιστα ένας ανώνυμος.Η δικαιολογία της ρεματιάς,ο μητροπολίτης,και τα ψηφαλάκια για την ταμπακέρα τίποτα κοιτάμε αλλόύ.Εγώ έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα παραπάνω όπως το σχολείο κλπ απάντηση δεν παίρνω η μάλλον απαντήσεις αλλά αντ' άλλων.Θέλετε λέω και πάλι να υπάρχει το νεκροταφείο το παλιό εκεί που υπάρχει σήμερα,αλλά ταυτόχρονα υποδείξτε μου μία αντίστοιχη πόλη στην Αττική να είναι όπως το νεκροταφείο της Γλυφάδας.Προσωπικά δεν μένω εκεί αλλά είναι απαράδετη η τοποθεσία του συγκεκριμέωου κοιμητηρίου σε κεντρικό σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε steve υποθέτω ότι αντιλαμβάνεσθε ότι και εσείς ανώνυμα μιλάτε, αλλιώς δεν θα ασχολιόμουν καν να σας απαντήσω (παρακαλώ διαψεύστε με αν είναι διαφορετικά).
    Προφανώς και δεν είναι κανείς ευχαριστημένος ή σύμφωνος με την παρούσα κατάσταση όσο αφορά το κοιμητήριο γλυφάδας. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται εξουσιοδότηση στον κάθε πολιτικό ή θρησκευτικό άρχοντα να παρανομήσει.
    Τέλος πάντων η καταγγελία κατά του δημάρχου ήταν επώνυμη και απλώς ελπίζω και εγώ να πληρώσουν οι υπαίτιοι και όχι εμείς όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφήστε τον θρησκευτικό παράγοντα που επί τέλους μιά φορά η εκκλησία έπραξε το σωστό.Εγώ συμφωνώ με την ενέργεια του δημάρχου και μπράβο του έδειξε ότι έχει τσαγανό.Είμαι παλιός Γλυφαδιώτης δεν μένω στη περιοχή του νεκροταφείου,αλλά πάντοτε άκουγα απο τους υποψηφίους δημάρχους για μεταφορά νεκροταφείου αλλά ποτέ δεν έβλεπα απο κανένα ανεξαρτήτως παρατάξεως.Τώρα που βρέθηκε ένας άνθρωπος έστω και έτσι όπως το λές τον καταγγέλουν κάποιοι που έχουν συμφέροντα στον Υμηττό άρα ο όρος καταπατητές και κοράκια τους πάει γάντι.Εφ΄όσον το κράτος είναι δύσκαμπτο και δεν μπορεί να δώσει λύση σε ένα τέτοιο πρόβλημα καλά έκανε ο δήμαρχος και αυθαιρέτησε τέτοιές αυθαιρεσίες καλοδεχούμενες.Αντί λοιπόν να σταθούμε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια την πετροβολούμε γιά αλλότρια συμφέροντα κάποιών έυγε.Και τελικά αφού δεν αρέσει η ενέργεια του δημάρχου πρόταση ενναλακτική δεν ακούω παρά γενικολογίες και δήθεν.Αρα σιωπηρώς σπρώχνουν να παραμείνη η κατάσταση ως έχει για να μην θιχτούν τα συμφέροντα τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ότι και να λέμε εγώ και εσείς η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και οι υπεύθυνοι θα κριθούν. Καλώς ή κακώς οι παρανομίες τιμωρούνται και αν θέλαμε να δρούν έτσι όσοι μας εκπροσωπούν δεν θα υπήρχε λόγος να ψηφίζουμε δημοκρατικά δημάρχους. Θα χρησιμοποιούσαμε νταβατζήδες.

    Δεν μπορείτε όμως να εμμένετε να κατηγορείτε τον κόσμο που εκφράζει την άποψή του ότι εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα. Ή εξηγηθείτε ή καταντά γραφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χωρίς την τελεσίδικη κρίση της δικαιοσύνης το βαφτίζεις παρανομία,άρα είσαι προκατηλειμένος ίσως θές το φιλετάκι σου στο βουνό.Το αποτέλεσμα μετράει τόσα χρόνια ψηφίζαμε και όλοι οι υποψήφιοι μιλούσαν ψευδώς περί μεταφοράς του νεκροταφείου και στο τέλος τίποτα προφανώς προσέκρουαν στους νταβατζήδες του Υμηττού που τόσο επάξια υπερασπίζεσαι αυτοί είναι οι νταβατζήδες και όχι ο δήμαρχος που παλέυει για τη διευκόλυνση των δημοτών του.Την άποψη μου είπα και το θεωρείς κατηγορία και το λέω ευθέως εφ΄όσον εμμένεις σε τέτοιες απόψεις αναχρονιστικές εξυπηρετείς αλλότρια συμφέροντα.Ποιό ξεκάθαρη εξήγηση δεν υπάρχει,άν έχεις κάποια απορία ευχαρίστως να σου εξηγήσω,τώρα τα γραφικά κλπ είναι άσχετα έθεσα ερωτήματα και απαντήσεις δεν πήρα σχετικά με την λειτουργία του παλιού κοιμητηρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είναι παρανοϊκά αυτά που λέτε. Υποστηρίζω τα συμφέροντα όλων των ανθρώπων και των παιδιών μας που θέλουν να αναπνέουν να βλέπουν και να χαίρονται τον Υμμητό. Και όλων όσων μάχονται τις αυθαιρεσίες. Και δεν είναι αλλότρια είναι και δικά μου. Σας εύχομαι ολόψυχα όταν τελεσιδικήσει η δικαιοσύνη να μην πληρώσουμε και εμείς και εσείς το πρόστιμο.

    Όσο για το παλιό κοιμητήριο τι να σας απαντήσει κανείς? Λειτουργεί νόμιμα όσο μπορεί να εξυπηρετεί και ελπίζουμε σύντομα επιτέλους να λειτουργήσει και το νέο στη νόμιμη έκταση που παραχώρησε η αεροπιρία. Είναι προφανής η λύση δεν βρίσκω λόγο διαφωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όσο θλιβερή είναι η ύπαρξη νταβατζήδων καταπατητών ιθυνόντων, που αναμφίβολα με τον μεθοδευόμενο αποχαρακτηρισμό εξυπηρετούν πρώτα από όλα τα συμφέροντα των καταπατητών, άλλο τόσο αηδιαστική είναι η ανώνυμη στήριξή τους από "ανιδιοτελείς" δημότες, έκθαμβους με τα κατορθώματά των προαναφερθέντων.
    Ποιός αλήθεια είπε οτι η εναλλακτική λύση είναι να λειτουργεί το παλιό νεκροταφείο εκει που είναι σήμερα? Κανένας απο τους διαμαρτυρόμενους για την απαράδεκτη κίνηση δεν αντιπροτείνει το κενό περιεχομένου, ερώτημά σας κύριε steve.
    Eχετε κάποιο επιχείρημα, με ελάχιστο ψήγμα λογικής για τη στήριξη της ολοκλήρωσης της καταστροφής του δάσους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιά ποιό δάσος μιλάς αυτό που καιτε κάθε καλοκαίρι για να χαράσετε οικοπεδάκια.Γιά αυτό το όψιμο υποκριτικο ενδιαφέρον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αν γνωρίζετε εσείς άτομα που καίνε το βουνό ή που χτίζουν αυθαίρετα καταγγείλτε τα! Και θα σας εκφέρουμε τη γνώμη μας πιθανότατα συμφωνώντας μαζί σας.
    Εδώ ο θεματοθέτης μιλά για το αυθαίρετο νεκροταφείο και εμείς εκφέρουμε άποψη σε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή