"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία του ΕΒΕΑ για το 2011

Πραγματοποιήθηκε, για 15η χρονιά, η εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2011» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών.


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για περισσότερα από 15 χρόνια, ο θεσμός Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων του ΕΒΕΑ προβάλει την ιδέα και τις αξίες της επιχειρηματικότητας. Φέτος, η απονομή των επιχειρηματικών βραβείων έχει ιδιαίτερη σημασία. Γιατί, η κρίση και η ύφεση που πλήττουν την ελληνική οικονομία, έχουν καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την επιχειρηματική δραστηριότητα, ενώ έχουν δημιουργήσει και ένα αρνητικό ψυχολογικό κλίμα στην αγορά. Δυστυχώς, μέσα σε αυτό το ρευστό σκηνικό, η Ελλάδα παραμένει πειραματόζωο. Με το πολιτικό της σύστημα να δείχνει ξεκάθαρα ότι αδυνατεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, με εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Δυστυχώς, το προηγούμενο διάστημα δεν εισακουστήκαμε και τώρα, με βίαιο αλλά και άδικο τρόπο, οι δανειστές μας επιβάλουν μέτρα και μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουν γίνει στο παρελθόν. Λύσεις, πάντως, υπάρχουν, έστω και αν δεν είναι μαγικές. Οφείλουμε να τις αναδείξουμε και να τις εφαρμόσουμε. Για να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην κρίση, αλλά και ενάντια σε όσα την προκάλεσαν. Για να διεκδικήσουμε μια βιώσιμη επόμενη μέρα, με καλύτερες συνθήκες και προοπτικές ανάπτυξη».
Ολιγόλεπτη ομιλία προς τους παριστάμενους επιχειρηματίες απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο οποίος έκανε και την απονομή των βραβείων.
Συγκεκριμένα απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία:
  • Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας - διεθνούς παρουσίας στην επιχείρηση Miltech Hellas AE Νικ. Κιολεΐδης ΑΕΒΕ.
  • Βραβείο έρευνας - καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης στην επιχείρηση Pharmaten.
  • Βραβείο επώνυμου προϊόντος στην εταιρεία Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΒΕΕ.
  • Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης στην εταιρεία Πειραϊκή Μικροζυθοποιία.
  • Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην εταιρεία Vodafone.
  • Βραβείο αύξησης της απασχόλησης στην εταιρεία Attica Ventures.
  • Βραβείο νέου επιχειρηματία στον επιχειρηματία Παντελή Γ. Βελεντζα της εταιρείας Magister Artium Group.
  • Βραβείο αναπτυσσόμενης ΜΜΕ στην εταιρεία Raycap.
  • Βραβείο αυτοδημιούργητου επιχειρηματία στον επιχειρηματία Κώστα Β. Καίσαρη.
  • Βραβείο επιχείρησης και παράδοσης στην εταιρεία Ελευθέριος Ι. Κουρτάλης ΑΕΒΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου