"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι πολλές εκατοντάδες ποδηλατών, κατοίκων κάθε ηλικίας, ακόμη και ΑμΕΑ , που συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας, 3-10-2011, στην πλ. Βάρναλη της Αργυρούπολης, έδωσαν με τη δυναμική παρουσία τους ένα ηχηρό μήνυμα προς τη δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να πάρει πίσω την καθόλα απαράδεκτη απόφασή του, να σταματήσει «με το έτσι θέλω» τα έργα ανάπλασης των κεντρικών δρόμων της Αργυρούπολης και του ποδηλατόδρομου της πόλης.  
Όπως υπογραμμίσθηκε, οι  προθέσεις του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη να σταματήσει αυτό το σημαντικό έργο πράσινης ανάπλασης για την πόλη είχαν φανεί από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου, όταν είχε δώσει εντολή στον εργολάβο να σταματήσει τις εργασίες του, ανατρέποντας έτσι με τη βούλησή του το χρονοδιάγραμμα του έργου,  αφήνοντας πολλά ερωτηματικά  για τη σκοπιμότητα της απόφασης.  Ότι άλλο επικαλείται για να δικαιολογήσει την απόφαση της διοίκησής του είναι εκ του πονηρού.
Eνώνουμε τις φωνές μας με αυτές των ποδηλατών και των κατοίκων της πόλης και υιοθετούμε πλήρως το Ψήφισμα διαμαρτυρίας που ενέκρινε η μεγαλειώδης συγκέντρωσή τους.
Ειδικότερα :
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΌΜΑΣΤΕ ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ
Για το γεγονός ότι:
-          Η απόφαση του κ. Χρ. Κορτζίδη να σταματήσει το έργο λήφθηκε με βάσει αίολα επιχειρήματα και προσωπικές εκτιμήσεις της αντιδημάρχου της διοίκησής του.
-          Αγνοήθηκε παντελώς η ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αργυρούπολης για τη συνέχιση του έργου, καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου
-          Αγνοήθηκαν παντελώς οι θέσεις και προτάσεις των μεγαλύτερων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για τη συνέχιση του έργου
-          Αγνοήθηκαν παντελώς οι διαμαρτυρίες των εκατοντάδων κατοίκων και ποδηλατών που εκφράσθηκαν στις σχετικές συζητήσεις και συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου 
-          Αγνοήθηκαν παντελώς οι χιλιάδες υπογραφές που συλλέχθηκαν  για τη συνέχιση του έργου
-          Η διοίκηση του δήμου απεμπόλησε ότι το έργο κατασκευαζόταν με 100% χρηματοδότηση από την Ε.Ε., με σημαντικά κονδύλια που εξασφάλισε η π. δημοτική Αρχή Αργυρούπολης, τα οποία, με το σταμάτημα του έργου θα χαθούν οριστικά για την πόλη, χωρίς να υπάρχει πλέον καμία περίπτωση για εξασφάλιση άλλων στο μέλλον.
-          Η διοίκηση του δήμου επιχειρεί να παραπλανήσει τη Διαχειριστική Αρχή, αναφέροντας ότι το έργο που έχει μισοκατασκευασθεί σε ποσοστό μόλις 28% μπορεί να θεωρηθεί ως… αυτοτελές!! 
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
Να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφασή τους για σταμάτημα του έργου της ανάπλασης και της κατασκευής του ποδηλατόδρομου στην Αργυρούπολη και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε μέσο τον αγώνα μας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής εμάς και των παιδιών μας, καθώς και για τα αναφαίρετα δικαιώματα των πεζών , των ΑμΕΑ και των ποδηλατών.   
Γραφείο Τύπου, 4-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου