"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, με αποκορύφωμα την 48ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ για τις 19 και 20 Οκτωβρίου. Αιτία η λαίλαπα που έχει ξεσπάσει ενάντια στα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα εργαζομένων και συνταξιούχων, αλλά και ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έντιμα και καθαρά αγωνίζονται για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους. Τελικά η μεγάλη πλειοψηφία του λαού είναι στο στόχαστρο τρόικας και κυβέρνησης, με μεγαλύτερα θύματά της πολιτικής αυτής τους απολυμένους και τους ανέργους, που πλησιάζουν το 20% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού της χώρας. Την πρωτοκαθεδρία εδώ έχουν οι νέοι της πατρίδας μας, με ποσοστό ανεργίας που πλησιάζει το 40%, οι οποίοι ήδη αναζητούν δουλειά στο εξωτερικό, όπως ακριβώς γινόταν τις δεκαετίες του ’50 και ’60, όπου άλλωστε μας οδηγούν τα μέτρα που λαμβάνονται.
Για άλλη μια φορά καλούνται να πληρώσουν την κρίση αυτοί που, ενώ δεν ευθύνονται, πάντα πληρώνουν. Δεν είναι άλλοι από τους οικονομικά ασθενέστερους, τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Συνεχείς περικοπές μισθών και συντάξεων, έκτακτοι φόροι, χαράτσια για τις κατοικίες τους, «εφεδρείες» - απολύσεις, ελαστικά ωράρια, με λίγα λόγια εργασιακός μεσαίωνας. Την ίδια στιγμή όσοι καρπώνονται τον πλούτο της χώρας όλα τα χρόνια, που φοροδιαφεύγουν, που έχουν ατέλειωτα προνόμια, μένουν ανέγγιχτοι. Μεταφορά τεράστιων ποσών στην Ελβετία, παραοικονομία, φοροδιαφυγή, φοροκλοπή, εισφοροδιαφυγή, καλά κρατούν και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε βάρος του 95% των Ελλήνων.
Το κοινωνικό κράτος σμπαραλιάζεται με συνεχείς περικοπές πόρων και φυσικά δεν μιλάμε για τις συντάξεις «μαϊμού», τις ψεύτικες συνταγογραφήσεις και την περικοπή της σπατάλης. Αναφερόμαστε στην δημόσια παιδεία, τα δημόσια νοσοκομεία, τις κοινωνικές δομές των Δήμων (π.χ. Βοήθεια στο σπίτι), στους παιδικούς σταθμούς, τα γηροκομεία, τη στοιχειώδη πρόνοια για τους ανήμπορους κ.α. Επίσης αναφερόμαστε στις μεγάλες περικοπές, σε βάρος των Δήμων, παρά την αύξηση των αρμοδιοτήτων τους, που σιγά – σιγά αδυνατούν να επιτελέσουν το έργο τους σε πολλούς τομείς.
Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει συνεχώς προς το χειρότερο, πολλοί δυσκολευόμαστε να αντιμετωπίσουμε τις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες και υποχρεώσεις της οικογένειάς μας, έχουμε χάσει ακόμα και το χαμόγελό μας. Διαβάζουμε καθημερινά στις εφημερίδες: Χαράτσι θα πληρώσουν και οι άνεργοι! Νεοδιόριστος δάσκαλος θα έχει αποδοχές 577€ το μήνα! Περικοπές θα έχουν και οι συντάξεις των 350€! Εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων έλαβε εκκαθαριστικό με 0,31€ λόγω κρατήσεων και στεγαστικού δανείου! Ποιος εργαζόμενος σ’ όλο τον κόσμο μπορεί να ζήσει με τέτοιες αποδοχές;
Οι στόχοι τους είναι ξεκάθαροι. Φτηνό εργατικό δυναμικό (π.χ. με αποδοχές Βουλγαρίας ή Ινδίας) και ανύπαρκτα ή ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα, για ακόμα μεγαλύτερα κέρδη. Ξεπούλημα των τεράστιων παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, εκποίηση της δημόσιας γης, όπως ο χώρος του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, τάχα μου για να καλυφθούν τα ελλείμματα, στην ουσία όμως για να ωφεληθούν οι «μεγάλοι επενδυτές». Στη Βουλγαρία όμως τα καύσιμα, τα τρόφιμα, η στέγη είναι πολύ πιο φτηνά, ενώ στη χώρα μας είναι πανάκριβα και όλο ακριβαίνουν. Τα μέτρα που λαμβάνονται αντί να μειώσουν το χρέος το μεγαλώνουν, αντί να μας βγάζουν από την κρίση μας οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και φτώχεια!
Σε κινητοποίηση, εδώ και 15 ημέρες, βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στους Δήμους, στους οποίους ως δημοτική κίνηση εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Η ιδιαίτερη αυτή αναφορά πηγάζει από την ιδιότητά μας, αλλά και από τη σκληρή επίθεση που δέχονται, χωρίς αυτό να αναιρεί το σεβασμό και την αναγνώριση που οφείλουμε σε όλους. Έχουμε βάναυση περικοπή των μισθών και των επιδομάτων τους μέχρι 50%, εφαρμογή και σ’ αυτούς, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις, του καθεστώτος «εφεδρείας» όταν έχουν 33 χρόνια δουλειάς ή είναι 53 ετών με αποδοχές στο 60% για ένα χρόνο και μετά απόλυση, απειλές για κατάργηση των οργανικών θέσεων και ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας κ.α. Όλα τα παραπάνω είναι πέρα από κάθε ηθική και σεβασμό της αξιοπρέπειας των εργαζομένων με πολλά χρόνια δουλειάς στην πλάτη και φορτωμένων με υποχρεώσεις, να νοιώθουν ότι πλέον ισχύει για αυτούς το «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν».
Ο ΣΤΕΦΑΝ ΕΣΕΛ, σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας, μας προτρέπει, για τη στάση που πρέπει να έχουμε ενάντια στην κυβερνητική λαίλαπα, τον κυνισμό και την πολιτική οικονομικής κατοχής της τρόικας, με δύο βιβλία του, το «Αγανακτήστε» και το «Αγωνιστείτε» που θεωρούμε ότι αποδίδουν τόσο συνθηματικά όσο και με το περιεχόμενό τους τη σημερινή πραγματικότητα. Οι ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, μια πρωτοβουλία πολιτών που από την ίδρυσή μας αγωνιζόμαστε και προσφέρουμε για αλλαγή πορείας στο Δήμο, μια πρωτοβουλία με μέλη πολίτες που σήμερα ζούμε στο πετσί μας την εφαρμοζόμενη πολιτική δεν μπορεί παρά να στεκόμαστε απέναντί της και να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.
                                                                                               
Με εκτίμηση
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
«ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου