"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
"Η ΓΛΥΦΑΔΑ ΜΑΣ" ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η αλήθεια για την «παράνομη χωματερή» της Περιφέρειας Αττικής στο ΚΤΕΟ Ελληνικού.






·      Ξεσκεπάστηκε το ψεύτικο σκηνικό που πήγε να στήσει ο κ. Χρ. Κορτζίδης

Στο έκτακτο ΔΣ της Δευτέρας,17-10-2011, ξεσκεπάστηκε η, για μία ακόμη φορά, τακτική του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη  να «στήσει σκηνικό… ηρωικής αντίστασης» εκμεταλλευόμενος αυτή τη φορά μια πρόσκαιρη μεταφόρτωση  σκουπιδιών από φορτηγά σε ένα κλειστό κοντέινερ στο ΚΤΕΟ Ελληνικού, αποκρύπτοντας σκόπιμα  ότι ο δήμος είχε ενημερωθεί επίσημα από την Περιφέρεια για το γεγονός και ότι θέμα δημιουργίας χωματερής στο Ελληνικό δεν υφίσταται, ούτε κατά διάνοια!

Αποκαλυπτική της αλήθειας των γεγονότων και της σκόπιμης διαστρέβλωσης τους από τον κ. Κορτζίδη  είναι η έγγραφη τοποθέτηση και θέση στο Δ.Σ. του επικεφαλή της «Σύγχρονης Πόλης» κ. Χ. Πασβαντίδη την οποία συνυπογράφουν ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του «Αγώνα για το Μέλλον» κ. Γ. Κωνσταντάτος και ο επικεφαλής της «Αναγέννησης» κ. Γ. Τσαρπαλής.           

Η τοποθέτηση του κ. Χ. Πασβαντίδη έχει ως εξής:

«Για να μάθουν οι συμπολίτες μας την αλήθεια, να πληροφορηθούν τα γεγονότα όπως είναι και όχι όπως τα παρουσίασαν στα κανάλια ο κ. Κορτζίδης και ο κ. Μπαλασόπουλος, θέλω να πω τα εξής:

Μετά την έκθεση των Εποπτών Υγείας της Περιφέρειας, που έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για άμεσες δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών, από τα βουνά των σκουπιδιών, το θέμα συζητήθηκε την περασμένη Πέμπτη 13.10.2011, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Το Συμβούλιο αποφάσισε, να εξουσιοδοτήσει τον Περιφερειάρχη κο Γιάννη Σγουρό, να κάνει ότι μπορεί, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, έστω και εν μέρει, το πρόβλημα

Παρά το γεγονός ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα αποκομιδής των σκουπιδιών ανήκει στους Δήμους, η Περιφέρεια μίσθωσε 150 φορτηγά, κοντέινερς, φορτωτές, υδροφόρες, προκειμένου να μαζευτούν από τους δρόμους, όσο το δυνατόν  περισσότερες ποσότητες σκουπιδιών και ειδικά από ευαίσθητα σημεία.
Το Σάββατο το βράδυ, τα φορτηγά ήταν γεμάτα και ακινητοποιημένα, καθώς ο ΧΥΤΑ Φυλής παρέμενε κλειστός. Ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας, αποφάσισε, προκειμένου να αδειάσουν τα φορτηγά για να ξαναμαζέψουν σκουπίδια, να μεταφέρουν το φορτίο τους σε κοντέινερ, σε διάφορα σημεία.

Ένας από τους χώρους που επελέγησαν ήταν και ο χώρος της Περιφέρειας στο ΚΤΕΟ Ελληνικού  όπου μετέβη και υδροφόρο όχημα, προκειμένου  να πλύνει τον χώρο, έπειτα από την μεταφόρτωση.

Την ώρα που τα φορτηγά ξεφόρτωναν τα σκουπίδια για να τα μεταφέρει ο φορτωτής στο κλειστό κοντέινερ, το οποίο μάλιστα φαίνεται στις φωτογραφίες, επενέβη ο κ. Κορτζίδης, ο κ. Μπαλασόπουλος και άλλοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και σταμάτησαν την επιχείρηση μεταφόρτωσης.

Εκμεταλλεύτηκαν την ¨ευκαιρία¨ ότι τα σκουπίδια ήταν πρόσκαιρα κάτω και ξεκίνησαν στα κανάλια μια συγχορδία καταγγελιών εναντίον της Περιφέρειας, ότι προσπαθεί να δημιουργήσει παράνομη χωματερή στο χώρο του ΚΤΕΟ, παρά το γεγονός ότι είχαν ενημερωθεί επίσημα ότι θέμα δημιουργίας χωματερής δεν υφίσταται ούτε κατά διάνοια.        

Άλλωστε μόνο ανόητοι και παράλογοι θα ήθελαν να δημιουργήσουν χωματερή, σε ένα μέρος που την Δευτέρα  θα δεχόταν 300 αυτοκίνητα με προγραμματισμένα, από τους κατόχους τους, ραντεβού, για να περάσουν από ΚΤΕΟ,  και όπου εργάζονται 50 υπάλληλοι της Περιφέρειας.

Στην Περιφέρεια Αττικής, σήμερα, και στην Νομαρχία Αθηνών παλιότερα, έχει επανειλημμένα καταδειχθεί  ότι ούτε ανόητοι ούτε παράλογοι υπάρχουν. Υπάρχουν άνθρωποι, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κο Γιάννη Σγουρό, που αγωνιούν για την ζωή των πολιτών, και παλεύουν με κάθε μέσο  και τρόπο, όπως στην περίπτωση των σκουπιδιών, για να μειώσουν το πρόβλημα, έχοντας βαθιά συναίσθηση της ευθύνης και του καθήκοντος, απέναντι σε εκείνους που τους ψήφισαν και τους εμπιστεύθηκαν.

Ο κ. Κορτζίδης αντί να κάνει κάτι  για να ανακουφίσει  τους Δημότες του, όπως κάνουν άλλοι Δήμαρχοι, πίστεψε ότι βρήκε την ευκαιρία να γίνει «ήρωας αντιστασιακών ενεργειών», διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Ονομάτισε παράνομη χωματερή, μια μεταφόρτωση  σκουπιδιών από φορτηγά σε ένα κλειστό κοντέινερ, το οποίο μόλις άνοιγε η χωματερή (και άνοιξε) θα μεταφερόταν εκεί .
Δεν μας εκπλήσσει η τακτική του.

Είναι συνειδητή επιλογή του, την παντελή έλλειψη  έργου, να την υποκαθιστά με «ηρωικές πράξεις αντίστασης». Τώρα επέλεξε την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη ως αντίπαλο.

Για να κατανοήσουν μάλιστα οι συμπολίτες μας, το πόσο η Περιφέρεια Αττικής ενδιαφέρεται για την αναβάθμιση ή υποβάθμιση του Δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, οφείλω να τους ενημερώσω, ότι τα μοναδικά σήμερα έργα που εκτελούνται στον Δήμο μας (Γήπεδο ποδοσφαίρου πάνω από την Εφορία, ανέγερση παιδικού σταθμού στην οδό Κομνηνών, αντιπλημμυρικό στην οδό Μιλήτου) εκτελούνται με χρήματα της π. Νομαρχίας Αθηνών και νυν Περιφέρειας Αττικής.
Μιας Περιφέρειας, που θα συνεχίσει φυσικά να χρηματοδοτεί τα έργα, διότι αυτό που την αφορά και την ενδιαφέρει , δεν είναι η πολιτική λάσπης  και σπίλωσης του κ. Κορτζίδη, αλλά τα παιδιά και τα νιάτα της Πόλης μας , που έχουν  ανάγκη από χώρους άθλησης, οι γονείς που αγωνιούν  για το που θα αφήσουν τα παιδιά τους, οι πολίτες που θέλουν να προστατευτούν οι περιουσίες τους από τις πλημμύρες .

Για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων, η θέση της Παράταξης  μας και η δική μου προσωπικά, ήταν και είναι, ακλόνητα αμετακίνητη.

Διαφωνούμε κάθετα με οποιαδήποτε επιχείρηση κατάργησης των Οργανισμών Καθαριότητας, οποιασδήποτε απόλυσης, όπως επίσης και της ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής των σκουπιδιών.

Καλούμε όμως και τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, να κατανοήσουν την τραγική κατάσταση των πολιτών, οι  οποίοι  σε τίποτα δεν ευθύνονται, για την πολιτική της Κυβέρνησης, που μαζί με τους μισθούς  των εργαζομένων στους Δήμους, κόβει και τους δικούς τους, οδηγώντας  όλους σε απόγνωση και την Ελλάδα σε διάλυση».

Γραφείο Τύπου, 17-10-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου